Author |
Message |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
08 Nov 2010, 23:50 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Данке Мичо! (не ни проверив јас.... )
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
08 Nov 2010, 23:57 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
krale veruj mi ova moese da bide KULTEN strip.....ali za zal ne e taka..ke si otkries sam
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
Last edited by Tet0eC on 09 Nov 2010, 00:28, edited 1 time in total.
Tet0eC: Линковите префрлени во Даунлоуд.
|
08 Nov 2010, 23:58 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Нема потреба од линкови овде, ги префрлив тие што фалеа во топикот во Даунлоуд...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
09 Nov 2010, 00:29 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
gracias
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
09 Nov 2010, 00:32 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Пред неколку недели решив да ги исчитам најдобрите епизоди Zagor, за да имам во глава слика што е за фановите најдобро. Се обратив до експертот на таа тема на нашиов форум, Лафче, и он (ко и секогаш) крајно професионално и педантно ми состави сочна листа од (според него) најдобрите епизоди. Имаше некои епизоди кои беа hit & miss за мој вкус ама Лаф остана на “прочитај ја Divovi dobrog i Zla". Пошто изданијата од Zlatna serija се искасапени а и лошо скенирани, почекав дечките од Stripzona профи да ги средат во еден мамутски (and I do mean мамутски) број од 530 страни. И еве после (веројатно) 5 саати поминати во читање Zagor да дадам оцена за стрипов. Оценката е солидна 9ка (во скалата наменета за Zagor). Ако го оставам цртежот на страна (мојот став за Ferri е познат ), приказната и покрај тоа што е километарска остава цело време некој вкус на недореченост. Настаните течат, моќни канонски промени се случуваат а дејството тера напред. Helingen не го сакам ко лик. Излитен ми е и невклоплив во светов на Zagor. Секогаш некако повеќе ми се допаѓала онаа човечка страна во стриповите за него (на пример: и ). Меѓутоа, крајот ме остави прилично зачуден. Дури и не ми се веруваше дека е Zagor, зашто имаше подлабока поента и симболика и тоа вклопена во онаа канонада на чудни, нелогични дешавки. Во принцип деветката е затоа што не го предвидов крајот. Не мислам на тоа дека среќно ќе заврши се, него на разврската. Како и да е, мило ми е што го прочитав и со ова да ставам еден убав "штембиљ" на другарството помеѓу мојата читачка кариера и Zagor.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
09 Nov 2010, 02:28 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Многу педантно срочени впечатоци. Приказната е можеби и најдобра со Загор според мене, иако на ова и претходи Терор шесте планете (серијал е ама само овој наслов ми текнува). Сега мислам дека во Одабране приче ќе се појави.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
09 Nov 2010, 08:29 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
izdajico(jep ova e najubata epizoda so zagor.....ko kopilj ja cekaf red trafika )
_________________ ејм фор д бушес!
|
09 Nov 2010, 09:30 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Одлична рецензија од Брајан. Ако го сакате стрипот, го имате на Стрипзона цел. Ептен профи е сработено и квалитетот е врхунски
|
09 Nov 2010, 09:34 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
I jas mu imav sednato denovive.Nekoj del imav na vremeto procitano ama ne komplet.Definitivno ovaa epizoda epten mi napravi kef,mnogu dobro napisana,Brajan sto veli,razvrskata na celata prikazna e majstorski izvedena.Steta sto nema poveke vakvi epizodi vo serijalot.
|
09 Nov 2010, 09:56 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
10 Nov 2010, 10:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
10 Nov 2010, 10:53 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
10 Nov 2010, 11:14 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
New Avengers 1-5 onaka...nisto posebno....mnooooogu tupenje...magicni tipovi i gluposti....kostimot od iron hand e odlicen iako samo boja e smeneta...pomalce i razocaruvacki..a da. prv pat mi se desava da ustvari ne go citam radi artot tuku colorot....LAURA MARTIN RASTURA...ona go vozi stripot....imonen e cist prosek..nothing special...3/10
|
11 Nov 2010, 03:12 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
11 Nov 2010, 12:40 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Гарант за Vol.2 зборува...да послаб е од претходно, ама тоа се New Avengers. Со магии одамна се играат они
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
11 Nov 2010, 12:53 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
The Pussy way out предходниот волјум заврши со сага од 20 броја за визарди и уште истото тера. Многу дегенски причи. Да не е у боја - равно на загор ми е.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
11 Nov 2010, 13:02 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
da za vol 2 zboram.....onaka prici sto se just lame... kako sto kazav laura e melem za oci
|
11 Nov 2010, 13:10 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
|
11 Nov 2010, 14:38 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
Red Hood - The Lost Daysзаврши серијалот од 6 дела (или тукушто почнува) Конечно овде го видов делот што фали во Бетмен, не можеа да си дозволат Бетмен да убие некого, ама уживав во серијалов, пошто Ред Худ си го надополни знаењето (стекнато од Бетмен) со вежбање кај најпрофесионалните криминалци низ светов, посебно низ англија, испоутепа еден тон луѓе и (нормално) спаси цел град! А сето ова е поради правилно
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
15 Nov 2010, 12:49 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
si rekov da go probam Grant Morrison - Superman all star i JLA prvite 6-7 broja. Ok e, ama nisto posebno. Mozda gi utnav heroite. aj kje probam so betmen da vidam sto naprail...
|
16 Nov 2010, 01:18 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Машала! Must-read
|
16 Nov 2010, 11:22 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Batman: The Return One Shot од Morisson - добра ствар како вовед во Batman Inc. плус деби на новиот костум од Finch Batman Inc. #1 - колку и да ви звучи глупо идејата (мене кога го најавија ми звучеше така), Morisson нема шанси да утне. Рецензија викендов...stay tuned
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
18 Nov 2010, 12:47 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Invincibale iron Man br.30 приказната одлично си вози и конечно за момент се чуствува дека се нормализираа работите. Heroic Age Secret Avengers #5 Secret life of Max Fury и #6 Eyes of Dragon првата приказна од пет дела.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
18 Nov 2010, 19:26 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
|
18 Nov 2010, 19:30 |
|
|