|
|
It is currently 18 Dec 2024, 18:17
|
Author |
Message |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
ok beshe epizodava-tro ja tegnat ama ok e... i da definitivno ke ima 2 sezona-13 epizodi AMC Resurrects The Walking Dead for a Second Season AMC announced today the renewal of The Walking Dead for a 13-episode second season. Since debuting Sun., Oct. 31, The Walking Dead has broken ratings records, with the series reaching more Adults 18 to 49 than any other show in the history of cable television. Today's announcement also includes Fox International Channels' (FIC) global renewal for a second season, following record-breaking premiere ratings in 120 countries in Europe, Latin America, Asia and the Middle East. The Walking Dead was the highest-rated original series premiere ever to air on FIC simultaneously worldwide. "The Dead has spread!" said Charlie Collier, President, AMC. "No other cable series has ever attracted as many Adults 18-49 as The Walking Dead. This reaffirms viewers' hunger for premium television on basic cable. We are so proud to be bringing back The Dead again, across the globe." http://blogs.amctv.com/the-walking-dead ... enewal.php
_________________ ејм фор д бушес!
|
08 Nov 2010, 23:10 |
|
|
CHO
Надежен Луд Научник
|
serijata e jaka !!!!!! ijaaaaaaaaa! ja izgledav i vtorata epizoda i dobro e sega za sega samo da ne ja poserat ponatamu
_________________ i'll have your guts for garters!
|
09 Nov 2010, 01:50 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Изгледано конечно! Петка!
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
09 Nov 2010, 02:34 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
haha vtorava epizoda nemase vrska so stripot ili taka mi se cini? ali ne bese loso...
|
09 Nov 2010, 22:40 |
|
|
ExtremeBt
Суперхерој Под Стечај
|
Има некој/негде електронски примерок од стрипот од серијава? Да ми пратешее....
_________________ Portfolio: https://www.artstation.com/extremebt
|
10 Nov 2010, 00:00 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
одлична и вторава епизода, бегството од градот беше напнато до максимум. и да, дефинитивно е многу поспора од стрипот, земав прееска да препрочитувам тоа изданијата на лавиринт, на пр. почетната акција со ранувањето на рик у стрипот е само на една табла и веќе се очигледни изместувања од стрипот, веројатно се следи некоја филмска логика за она што треба да го има секоја епизода, речиси цела втора епизода не постои во стрипот. и уште еден момент ме “гњави“ од првата, хеликоптерот што рик го виде
|
10 Nov 2010, 00:08 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
samo sto ja izgledav tretata epizoda, mnogu malku zombi imase za moj vkus, i nekako ne mi funkcionirase emotivnosta na likovite... se nadevam kje se podobri ponatamu i deka povekje kje ja sledat prikaznata od stripot.
|
15 Nov 2010, 17:41 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
И јас имам по некоја замерка за тоа како се одвиваат работите, но барем вака приказната ми е (по)нова...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
15 Nov 2010, 18:45 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
прв жолт картон и од мене после третава епизода за разлика од стрипот, скоро сите членови на кампот ми се благо иритантни (освен сестрите ) нормално е што и после апокалипсата луѓето ги задржале и своите лоши особини, ама насилство во семејството ??!? ме нервираат и оние ккк браќа, недостасуваат дона и ален пошто политички коректно е да се убаци и латино семејство. фалат уште индијанци. и наравно геј емоционалниот однос на триаголникот рик-лори-шејн е рамен на нула :/ со ова темпо, првава сезона не само што нема да стаса до затворот, тешко дека и до таа елитната населба ќе се довлечкаат.
|
16 Nov 2010, 09:04 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
16 Nov 2010, 10:00 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Мене ми е ок, иако имам и јас неколку замерки. Ама, гледам сите критикувате...а да престанете со споредување со стрипот? Сигурно Киркман не би се нафатил да ја снима ако мислел дека нема да функционира. Не е ова екранизација на стрипот ко Watchmen. Мислам дека сега за сега добро ја возат.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
16 Nov 2010, 11:29 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
16 Nov 2010, 11:48 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Kirkman пати од синдромот Mark Millar. Поштено си го продаде производот и сега телевизиските продуценти (кои, нали овај, имаа искуство во тоа што сака публиката) му го касапат стрипот, а него баш и го заболе, затоа што паричка си тече.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
16 Nov 2010, 12:46 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
16 Nov 2010, 13:43 |
|
|
ExtremeBt
Суперхерој Под Стечај
|
Третата епизода не беше крипи ич! Ама... си ја спуштив HD, ја гледав на проџектор и се погоди Таман
_________________ Portfolio: https://www.artstation.com/extremebt
|
16 Nov 2010, 13:51 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
|
16 Nov 2010, 14:32 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
site muabeti drzhat voda-i mora da priznam deka mene ok mi beshe epizodava a i opshto cela serija Producentite mozhea da izberat dali da odat tochno po stripot i da zadovolat,shoznam,200.000 fanovi ili da cepat bash holivudski i da privlecat 8 i pol MILIONI gledachi...... Jebiga.....kompromis....mene mi e ok i se nadevam deka ke cepat barem deset sezoni,poshto so ova tempo.....sezona broj eden ke zavrshi so kampot.....da ne otkrivam kako,koj cital znae.Sho i ne e iznenaduvanje-glejte trejler,glejte shpica-ima li nekoj kadar osven atlanta i kampot
|
16 Nov 2010, 18:04 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Last edited by Laf on 16 Nov 2010, 22:38, edited 1 time in total.
|
16 Nov 2010, 22:33 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
valjda mislat. i jep....to e podcenuvanje na publikata po stariot dobar holivudski recept
|
16 Nov 2010, 22:34 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Искрено, во право се кога мислат дека нема да соберат 8 и кусур милиони со кадар-по-кадар трансфер од хартија на екран. И не е потценување, туку реален (иако малку тажен) приказ на вкусовите на америчката публика. Исто и за тие неколку клишеа кои се појавија досега. А и која е поентата на буквален трансфер од стрип во серија? Ко motion comic ќе биде. Може да упали кај филм (Watchmen), ама кај серија... и не баш.
Плус, тука се и проблемите со трансфер меѓу различни медиуми, некогаш едноставно не можеш да се држиш до оригиналот - или фалат конфликти, или фали драма, или не можеш да пренесеш тензија/филинг на екран ко што човек може да си створи во глава читајќи итн. Да не зборуваме дека ако идеа строго по стрипот со темпо ко пилотот, ќе им снемаше материјал после втора или трета сезона (ако истераа и толку), едноставно е логично што сакаат да го развлечат и/или да отворат нови насоки.
Плус плус, стрипот е можеби добар, мрачен и реален, но му фали одредена атрактивност/динамика која е потребна за играни дела. Ако се одлучеа на таква поспора, помелодраматична а-ла-Оскар адаптација, ќе ги снајдеше и нив тоа што ги снајде сите критички добро примени и признаени, но слабо гледани серии во последнава пола декада - немаше да поминат подалеку од прва сезона.
Иронијата е што исклучоците се токму на телевизии ко AMC (Mad Men, Breaking Bad), FX, Showtime и HBO, но и тие го попримаат оној менталитет на национална телевизија ко FOX, NBC, ABC и CBS, па се откажуваат серии ко Damages и Rubicon, Carnivale и Deadwood, или Lone Star и My Generation (од годинава), кои имаат повеќе драма/глума во една епизода отколку оние процедуралнине серии ко CSI во цела сезона...
Со други зборови, tweaks како Рик да е повеќе каубоец/badass, Шејн да не е тотален кретен, љубовниот триаголник, екстра карактери итн. се потребни за да се одржи/зголеми драмата, и тука немам некои особени примедби. Она со Глен и колата е сосема разбирливо, и според мене не отстапува од карактерот, други карактери имаат многу поголеми промени. Клишеата си се клишеа, и тоа е тоа, во мејнстрим серија без нив не се може (во инди стрип, може). Приказната генерално знам дека ќе се движи во иста насока ко стрипот, и мене тоа ми е доволно. Плус, зомби, крв и црева има до колена... I'm good.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
17 Nov 2010, 00:08 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 Nov 2010, 09:02 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
USA ne e spremna za glaven junak so amputirana raka. Mnogu ke gi potsekja na veterancinjata od irak.
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
19 Nov 2010, 12:45 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Има логика. Него третава епизода беше супер (психолошкиот момент) Чекам да дојде понеделник за наредна епизода.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
19 Nov 2010, 12:53 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
19 Nov 2010, 14:31 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
19 Nov 2010, 14:37 |
|
|