|
|
It is currently 21 Dec 2024, 07:18
|
Author |
Message |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Искрено и не ми е многу битен повезот, ако само првиот број е проблем ондак ќе ги земам мек повез.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
21 Nov 2010, 19:10 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Најамник #1-9, прекрасен стрип со многудобра комбинација меѓу реалното и мистичното, различни култури и цивилизации а сето тоа пропратено со сф елементи.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
21 Nov 2010, 22:22 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
21 Nov 2010, 23:36 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
22 Nov 2010, 00:29 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
22 Nov 2010, 01:08 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
jas gi poracaf ko celina....e sega deka se povrzani valjda se.....ama sho ne e povrzano vo Marvelive?
posle nekolku godini sobiranje marveli duri sega pocnaja da mi se poklopvat serijalite t.e site kocki dojdoa na mesto.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
22 Nov 2010, 01:30 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Знам дека се' е поврзано, ама сакам да знам дали Vol. 3 завршува со "наставиче се" или се заокружува дел од приказната (како што JMS's Spider-Man може да се читаат сами за себе).
|
22 Nov 2010, 01:34 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Знаеш дека е торба без дно прашањето “мора ли уште нешто да се чита?“. Стално некој ќе ти вика “мора и ова“. Убаво вика Мичо. У Марвел ако сакаш да не утнеш ништо мораш од Fantastic four #1 да почнеш Читај без да се замараш што со што е поврзано, без да се плашиш дека нешто нема да разбереш. Американски стрип функционира така да ти е се на дофат на рака во самиот производ. Конкретно за ова, ако сакаш некаков наводен заклучок на овој период, тогаш треба и Latverian Prometheus (тоа му доаѓа као 4ка) и нормално Siege. Latverian Prometheus не е на Straczynski али е супер приказна.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
22 Nov 2010, 02:03 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
22 Nov 2010, 02:17 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
22 Nov 2010, 02:35 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Тогаш пазари ги и овие двете
|
22 Nov 2010, 02:38 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Треба и Latverian Prometheus, барем според мене. Siege е шлагот на тортата
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
22 Nov 2010, 02:56 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
The Walking Dead првите 7 броја, и тоа од сабајле. Речи немам, одлично е
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
22 Nov 2010, 17:43 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена: 2/10 Ме измори стрипов. Го читав Интерграл, 280 страни, и целиот е онака, „филм-ноар“: Се случува во 50тите, нешто ванземаљци/руси/комуњари/ФБИ/заговори за да на крај заврши слично како „Манџуровиот кандидат“ ...досадно максимално.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
22 Nov 2010, 21:41 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
. The Walking Dead - од број 1 до број 20. Сватив дека сум го почанал да го читам стрипов, и сум го заборавил. Имав читано до некаде 10тиот број а за другото не се сеќавав (т.е. не ми било читано) Навистина е човек да се навлече и ги разбирам оние што не можеле да го остават за подоцна. Иако сум само до 20ката, има ужасна трансформација на ликовите и веќе понатака - се е возможно! ...и сега, кај да го најдам остатокот (од 21 па до сега)? Го имаме тоа на нашиов форум? Едит/ го неаме, ама го . Edit2/сме имале линкови за симињање, ама во делот Стрипови по желба.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
24 Nov 2010, 00:18 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Со среќа Крале. Ај пробај остај го стрипов Шала на страна, стварно е добар.
|
24 Nov 2010, 00:32 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Batman & Robin 17Слабо. Многу ли е после оноа на Morrison да барам нешто барем полу-добро? Ова ми делуваше ко у автобус за на работа да го пишувал некој што се успал за deadline. Cornell изгледа е уверен дека све треба да биде campy ко Dr. Who.
|
24 Nov 2010, 20:57 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
26 Nov 2010, 21:18 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Detective Comics 871 - prv strip posle Civil War i Nemesis sto sum si vetil deka ke go imam vo HC..batman is baaack...za razlika od sranjeto pretstaveno u batman & robin 17, ovdeka prikaznata e tokmu toa sto bese najaveno...batman e povtorno detektiv...vrskata pomegju dick i jim gordon se razviva mn interesno, a crtezot na Jock.....uffffff 10ce od mene ...preporaka ogromna od mene ili vo facebook manir: za site onie sto go imale filingot posle citanje na odlicen strip
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
26 Nov 2010, 21:25 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
|
27 Nov 2010, 00:10 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The Walking Dead #21- 43. Моментално сум на клифхангер (за оние што го читале знаат за што зборувам...) Мојот впечаток до сега е: . Дури мислам дека сум остарел и сум станал премногу емотивен. Во превод- немам веќе стомак за вакви работи. Арно ама, бељата, паметот само во тоа ми е...уште го мислам. Одвај чекам да дојдам дома и да продолжам да го читам. Во меѓувреме прочитан ми е и: Марти мистерија -Satorova zagonetkaОвој пат, добра интрига низ различни епохи. Мене оваа тура од Стрип Агент (броеви #60-72 па и новиве досега), генерално, многу ми е допаднаа.
|
27 Nov 2010, 09:41 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Дочитав Најамник, денес седнувам на Walking death.
|
27 Nov 2010, 12:36 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Прв пост =) Woop =) Поздрав до сите најпрво, мило ми е што постои board-ов и што сум дел од него =) Мојот последен прочитан стрип е Gloomcookie (на Serena Valentino и Ted Naifeh како co-creator) и со сигурност можам да кажам дека е една од најголемите глупости што сум ја имал (не)среќата да ги читам... Дефинитивно наменет само за goth kids...Но ако не сте дел од таа субкултура, избегнувајте го ова срање...Немам ништо против goth or whatever, секој со своето, едноставно не е по мој вкус. А стрипов очигледно е наменет само за таа маса на луѓе =) Мене конкретно ме отру и не ни можев да го дочитам искрено. Интересно е што не ни знам како заврши кај мене истиот... Then again, не е ни битно =)
|
27 Nov 2010, 15:30 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
DObredojde.....za malku ke te zbrishef zaradi nikot i mejlot......mi se vide cuden
_________________ ејм фор д бушес!
|
27 Nov 2010, 15:32 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Добро е што пишав пост со време тогаш =D Не ни помислив дека сумљиво делуваат btw =)) Нема везе, фала на добредојде =)
|
27 Nov 2010, 15:34 |
|
|