|
|
It is currently 11 Jan 2025, 14:47
|
Author |
Message |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Супер друже. Инаку заштедата за Оне шото ја пренаменив у нешто друго Ова стигна денес:
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
24 Nov 2010, 18:53 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Машала, супер е ова Коа на буљашине (било да се Бабилон или VC) не им текнува да го средат web-shopот како шо треба, ќе мора уше вака да се набавува...
|
24 Nov 2010, 21:24 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Хеее... таман да се пофалам со новитети - цврц! - снема форум. Артбуков (лвео) е мастев за сите орко-џуџе-муџе-љупци. Да се остаи чоек од зјапање у то илустрациите, башка инспиративни упм. За Топпи, неам зборови.. 3 дена саде пролистувам, уше не сум седнал да читам. Празник за очи и душа. повеќе слики и флипче за Пол Бонер, а привју од Шаразо. ___________ Шо ти се вика професионализам значи. Книгава дојде со мало оштетување на долнио раб на задната корица (види фотка доле) и дел од страните. Нема нишо искинато, ама е малце нагмечено и згужвано. Па, како чесен купувач, реков ај ќе им пишам на Амазон, чисто да видам што ќе кажат, плус книгата каснеше ~4 дена. За ова им напомнав дека им кажувам чисто FYI, за да може подобро да го калкулират датумо на испорака. Веднаш добив понуда дали би сакал да прифатам 20% рефундација (5усд) и притоа да ја задржам книгата, како и целосна рефундација за шипинго (~8усд). Ја кутрио, ненавикнат на customer-care, подзинав.
|
27 Nov 2010, 00:12 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
27 Nov 2010, 00:18 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Bravo posebno za BOner.....ke ja zemaf pred 3 godini od Belgrad(Mamut) ama se zaebaf..... BRajan sozdrafje citanje NN
_________________ ејм фор д бушес!
|
27 Nov 2010, 09:49 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
Браво бе, 3 дена нема да се дружиме, чудесии ќе се исподесат!! Екстра ви се изборите, квалитетни тури стигнале!
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
27 Nov 2010, 10:38 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Еве ја новата тура од амазон (Лаф фала на пријатното изненадување )
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 Nov 2010, 13:06 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Слабо, слабо Браво Мешков, паметно потрошени пари!
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
27 Nov 2010, 13:38 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Тенкс.
|
27 Nov 2010, 13:40 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
PREUBO,PREUBO! Ne mom da dokazham moeto voodushevuvanje sho se pokazhva deka balkano ne e nit mrtov za stripoj,nit pa ona pederon od mocurishteto e edinstvenio strip kaj nas(za nekoj e....) Bravo decki.....aj bau tu ju
|
27 Nov 2010, 14:02 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Мичо-Ете ги моите идни полици. Брајан-Растури со Натан,човече. Мешков- Честито на сите.Здравје боже у декември и ја планирам да се фалам.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
27 Nov 2010, 16:51 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
za Ficho - Sergio Topi - crtac za crtacite! Bravo. Za site - Mnogu merak pram ko ke ve glem na so si trosite parite. Ko so mi rece Rudeboy (ex Urban Dance Squad) koga nekoj "intelektualci" go kritikovaja (negativno) omoto na eden niven album deka bil koristen comics graphic style - "What've you got against comics? I breathe comics. I eat comics. I eat comics. I shit comics. Fuck you!"
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
Last edited by Nesomai on 27 Nov 2010, 21:50, edited 1 time in total.
|
27 Nov 2010, 18:19 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
Море плоден период! Мераци луѓе!
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
27 Nov 2010, 19:30 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
@Meskov: Супер изгледа робата нова твоја. Едно време сериозно помислив дали да ти ги испорачам...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
27 Nov 2010, 23:05 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 Nov 2010, 23:13 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Ај и јас да споделам дел од колекцијата Значи прво - Watchmen (Alan Moore). Нема што повеќе да куцам нели? Криво ми е само што најдов една hard cover копија која што беше прилично оштетена (баш cover-от) и не сакаа да ми спуштат цена во Hastings... Што ме налути и ја земав soft cover копијата од друга продавница (таму пак го немаа hard cover изданието). Ама го имаа новчаникот што е над новелата Ама ок, друг пат hard cover =) Мојата мала (и нецелосна за сега) Jhonen Vasquez колекција. Ги имам Johnny the Homicidal Maniac (director's cut, soft cover изданието.) Ми стигна во newsletter од Slave Labor Graphics дека сегa има и hard cover release, така да на список е тоа ) ; I Feel Sick (issue I) & I Feel Sick (issue II) и Everything Can Be Beaten (co-creator Crab Scrambly). Ми фалат уште Squee! ; Fillerbunny ; The Bad Art Collection ; Jellyfist. Gotta get 'em... Vasquez е исто така типот зад Invader Zim (анимиранта серија што идеше на Nickelodeon, доколку некој ја има сретнато).Одлична беше серијата но ја укинаа после 2 сезони. Има различни претпоставки зашто е укината, но реално - тоа не беше анимирана серија за на тој канал. Стилот на Vasquez е премногу заебан и искрено, беше само прашање на време.... =) Јас само се надевам дека во иднина ќе почне повторно да работи на Invader Zim =) Како и да е, Vasquez е дефинитивно еден од моите омилени comic book artists и би го препорачал на сите кој ги интересираат alternative comics =) Ај прво овие парчиња само...Ќе ги споделам другите понатаму =)
|
28 Nov 2010, 16:51 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Прво гледање тоа новчаникот си викам “што е ова бе? аудио касета вочмен?“
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
28 Nov 2010, 17:17 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Сега кога го кажа тоа...it does look like that here XD Морав да го земам...Имаше многу Watchmen merch ... Криво ми е што не бев при пари да земам figures...Имав пари за една али иди и реши се која... XD Се фаќам за Dr.Manhattan и имам чувство дека Comedian на лево ме гледа... Така да или сите или ниедна...
|
28 Nov 2010, 17:42 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
28 Nov 2010, 18:04 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
|
29 Nov 2010, 00:55 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Еми колектинг ако е се наеднаш не е тоа тоа.. кој може сите стрипои наеднаш да ги купи? Еден по еден, полека со уживање, со страст.
|
29 Nov 2010, 01:09 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Да, ама прво маваш пример на Watchmen merch, па идеме даље Пак е collecting, и со мерак и се Само да не е еден item само =)))
|
29 Nov 2010, 02:36 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ehe....ako sobirame se....nikogash nema da stignime....jas probvam....ama sporo odi.....okolu Wachmen.......komedijantot za start go imam(fala Goce) ama planiram i drugite....prvom prilikom(zlaten amazon)......Super stripcinjata baj d vej Nny....ne gi gledaf bash ZIm....ama Skvi go imam citano od eden drugar od Skopje(flim)......crtezho maten ama humorot na mesto.....
|
29 Nov 2010, 08:38 |
|
|
Nny
Џуниор Џедај
|
Е да...На собирањето никогаш не би му имало крај...Но ако, нека тера =)) Nice за the Comedian што го имаш! За останато и само amazon.com останува =P Фала инаку THEMICO, има уште многу работи што сакам да ги имам, but I'm working on it =)) Ако ти се допаднал Squee!, види и што друго има Vasquez, сигурно би ти се допаднало =) Invader Zim is awesome А Squee! е spin-off нa Johnny The Homicidal Maniac, исто како I Feel Sick што е. Види го JtHM, мене лично ми е врв од Vasquez =) Btw, еве што друго имам по дома : Ок, вака значи.... Mr.Claudio-fucking-Sanchez and his Amory Wars saga Ќе пробам најкратко што можам да објаснам: Човеков е вокал во бендот Coheed And Cambira. CoCa се концептен progressive/alternative rock бенд чиј што концепт е една science fiction сага која што ја работи и пишува Sanchez. Секој албум на бендот е дел од приказната. Во принцип приказната е поделена на 4 основни дела (4 албуми) но веќе е толку обемна, што нормално кариерата на бендов не завршува со 4 албуми, туку има уште многу што да се кажува =) Пред извесен период излезе и петиот албум кој што е prequel на целата приказна, т.е. how it all began.Исто така албумите не се по хронолошки редослед, што за мене ја прави сета работа уште поинтересна =) Со петиот албум излага и новела која што ја пишува Sanchez заедно со Peter David (The Incredible Hulk, Aquaman, Young Justice и т.н.). Ова е неговиот прв труд во форма на новела но е одлична =)) И придонесува МНОГУ за објаснување на многу работи од приказната...Пресреќен сум што ја напиша и што ја поседувам =))) Coheed and Cambria Kilgannon се всушност двата главни лика од приказната, thus the name of the band. Овој концепт на бендот, оваа science fiction saga исто така е презентирана и преку graphic novels and comic books кои што ги работи Sanchez. Како што кажав, приказната е обемна и сеуште не е целосно презентирана за да се знае што точно се случува, но интересно е нели, чекаш нови броеви, музички албуми, putting 2 and 2 together, па ти станува јасно одреден музички албум за што бил, кој кур всушност била Pearl и што му бил проблемот на Mayo и така натаму Не се типичен концептен бенд, има многу позади сето ова, да навлезе човек за да се увери себе си и воодушеви =) Многу артисти се "китат" со тоа дека се концептни...No dudes you're not, CoCa are На кратко за приказната : Дејствијата се одвиваат во еден планетарен систем чије име е Heaven's Fence каде што се наоѓаат 78 планети совршено подредени во рамностран триаголник и седум Stars of Sirius. Низ овие планети циркулира енергија позната како the Keywork која што ги држи истите во баланс и е извор на целиот живот што го има на нив. Има 3 раси : man, the Mage и the Prise - секоја од нив со свои карактеристики и позиција во овој систем. Има и други раси кои што се појавуваат (како на пример IRO-Bots - тоа што всушност се Coheed и Cambria) но овие три се наведени како трите основни раси во самата приказна. Heaven's Fence евентуално паѓа под команда и апсолутна контрола на Wilhelm Ryan (mage кој подоцна станува a Supreme Tri-Mage - motherfucker на кратко ) и е виновен за сите срања што се случуваат во Heaven's Fence и исто така за смртта на ликовите Coheed и Cambria. Понатаму, нивниот син - Claudio Kilgannon ќе се одмазди за нивната смрт и за смртта на остатокот на неговото семејство (постарата сестра Josephine и близначињата Matthew и Maria) кои што се па всушност убиени од страна на Coheed како резултат на измамата од страна на Mayo (генерал кој е под команда на Wilhelm).Нивната меморија е претходно избришана и Mayo успева да ги измами дека со убивањето на нивните деца ќе го спречат активирањето на Monstar вирусот - вирус кој може да го уништи целиот Heaven's Fence и животот на него.А тој вирус всушност е создаден од страна на Wilhelm, но како што кажав - избришана меморија, измама. Исто така нивнито син Claudio Kilgannon е воедно the Character/the Crowing...(лик кој што игра битна улога во целава приказна). На кратко беше ова...Не знам дали фати око на некого, но ако сакате science fiction - ова е amazing, awesome, pure lovelyness Исто така за музички вкус не знам, не можам да кажам дека ги препорачувам, секој со својот вкус...Ама би било многу поинтересно да се слушаат албумите и да се чита сета оваа сторија...Како се спојуваат работите, како се разјаснуваат...Тоа е искуство кое што не би го менувал за ништо во животов!!! Сама по себе музиката е феноменална...Има многу фанови кои го пратат бендов чисто за музиката што ја создаваат, тотално игнорирајќи ја целата приказна од различни причини (некои не сакаат comics, на некои им е премногу комплицирано и така натаму). Но има и огромна бројка на народ кој ги сака и прати и двете работи =))) Спесифичен им е звукот како и да е...само тоа ќе напоменам =) Се изнакуцав... Доста е (а можеби и премногу) за еден пост, но што да правам...I love these guys, the saga, the music....
|
29 Nov 2010, 14:08 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Пријателе-уште еднаш-добредојде.....стрипчињава закон.
|
29 Nov 2010, 14:10 |
|
|