|
|
It is currently 21 Dec 2024, 03:44
|
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
10 Jan 2011, 01:19 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
10 Jan 2011, 01:36 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Да се вратиме на темата: Марти мистерија „Книгата од Келс“ оцена 9/10Добра приказна, одамна немам прочитано вака од ММ. Многу ми се допадна крајот, и затоа има висока оценка.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
10 Jan 2011, 02:04 |
|
|
Skywalker
|
Се извинувам за off topic моментите погоре. Би сакал да го прашам KRALe дали последниот прочитан стрип му е во дигитална или аналогна форма? Ако е во првата, дали може евентуално да сподели линк? Благодарам
|
10 Jan 2011, 09:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Дигитално (јас сум сепак ултра-квази-колекционер...) И провери си приватни пораки.
|
10 Jan 2011, 09:26 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Периодов додека се одмарав на плажа (читај меѓу две русинки ) најдов време и исчитав Хелбоите од Систем комикс и Јули од Дарквуд. Мора да признаам дека од Хелбоите сум воодушевен и бааѓи се навлеков на стрипов. Мичо уште еднаш честитки за илустацијата во Црв освајач.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
10 Jan 2011, 23:51 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
12 Jan 2011, 21:16 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
12 Jan 2011, 21:18 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
vekovnici rekviem odlicen album, posebno scenarioto
|
13 Jan 2011, 01:28 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Hellboy vol.1-10 - Врв. Дури и досадните причи (ги има чатпат такви мора да се признае) се милина покрај артот на Мињола. Лудо и вредно за препрочитување кога било.
Screw-on-head and other curios objects. - Веројатно најоткачената прича од Мињола.
Masks and monsters. - Е ова некако не ми остаи впечаток. Прилично боооринг у споредба со, пример, горенаведените.
Abe Sapien: the drowning. - Јако. Артот е маестрален. Малку подлабока прича со повеќе муабет, а помалку акција.
Witchfinder: in the service of angels. - Се приметуе нов тренд кај Мињола, слично како во горниов наслов и овде има повеќе за читање отколку што сме навикнале, ама не смета. Баш напротив.
Joker. - Шо да се каже, се е кажано во скорешната рецензија на The Bat-man. Забеган стрип.
|
13 Jan 2011, 01:40 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
365 Samurai and a Few Bowls of Rice - Ова ми е веројатно најбрзо прочитаниот стрип у живот. ~370 страни на кои има само по еден панел, а текстот во целиот стрип може да го собере на 5-6 реда. Карши ова, стрипо плени со цртежот во ефикасно и филмски решените кадри полни со акција и е ептен забавен за следење. Единствено шо ми засмета е што при крајот акцијата почна пребргу да се одвива и ми фалеше тензијата од почетокот. Можел да го продолжи за уше некои 5шеесе страни. Препорака, особено за фанои на самурајски житија.
|
13 Jan 2011, 03:02 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Batman:Prey Оцена 7/10Бидејки се најавува дека 3тиот дел ќе биде базиран на оваа приказна, мораше да се прочита. Сценографијата е совршена за Нолановиот свет, особено попратните ликови, сама расврска ми беше бледа и скоро банална. Особено улогата на Жената-Мачка е (скоро) непотребна тука. Иако негативецот (др. Стрејнџ, со кого прв пат се сретнувам) е многу добро изграден, очекував некако повеќе, особено во делот на акцијата. Се на се, солидна седумка.
|
13 Jan 2011, 14:53 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...ах, исто така и: 18+оцена....не знам дали да го оценувам,заради експлицитниот материјал, но би рекол - 9/10. Garth Ennis - и тоа доволно кажува се. Човекот посебно го пошувам во Judge Dredd, и во Hellblazer, ама со овој серијал ужасно ме плаши. Колку болна може да биде човековата фантазија, скоро и не ми се верува. Како краток серијал, ми е можаби подобар од the Walkind Dead, но на долги стази, на овој вториов му нема рамен. Претходно го прочитав Crossed:Family Values (бидејки тој ме шокираше), па бев спремен за хороров, па можеби затоа ми беше интересен. Генерално, не го препорачувам (особено на помладава генерација) ама што и да напишам, во човечкот карактер постои еден дел што се вика -љубопитност (и според стрипов, и некои други гадни ствари).
|
13 Jan 2011, 15:09 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
13 Jan 2011, 16:12 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Nemesis 1-4... 3/5 Забавно четиво во секој случај, но очекував пореален пристап кон супернегативец кој нема натприродни моќи. Посакував некои работи да бидат поверодостојно - а во исто време на "потежок" начин - решени. Да не биде само дека се жалам, стрипот го исчитав со голем интерес до крај. /Comic Geek ќе ме убие...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
13 Jan 2011, 23:39 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
14 Jan 2011, 00:01 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Боргиа трите книги. Манара ЗАКОН. Феноменална приказна со болно разработени карактери.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
14 Jan 2011, 17:28 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Убаво почна денов. Надокнадив пропуштеното: The Walking dead #80, како и секој број до сега, нема шанси ама стварно нема шанси да се превикнеш на одредена ситуација и таман ќе помислиш тоа е тоа ќе се појави нешто ново кое остава простор за размислување и неизвесност. Invincibale Ironman #32, конечно се привикнав на цртежот, добар фаит меѓу Ирон мен и Детроит Стил и многу ама многу добра финта со дроновите
Secret avengers #7, вториот дел од петте Eyes of the dragon, у принцип самиот серијал ми се допадна од сам старт (Heroic age) заради моментот Secret ops и такви некои шпиунски илити undercover моменти во светот на суперхероите. Ќе видиме како ќе продолжи приказната. Во секој случај итекако се чека Април да се појави новиот евент.
|
15 Jan 2011, 12:08 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Јас сум во филм. (повторно, благодарност до Брајан Кучето) Punisher MAX#1-9. По втор пат препрочитување. Кингпин ми е омилен лик. Овдека ми е ненормално добро доловен, оцобено делот што стои зад неговото минато. Ако би бирал негативци, Кингпин ќе ми биде во најгорните 3. Иако Булсај се појави во последните неколку броја, сеуште ми е во сенка покрај Кингпин. оцена 10/10PUNISHER MAX: HOT RODS OF DEATH (ONE-SHOT) - омаж на сите оние каубојски филмови каде што банда тероризира село, и доаѓа херојот и ги спасува. просек - оцена 6/10From First To Last (collection of 3 one-shots)- The Tyger, The Cell, The End - Минато, сегашност и идинина. А во сите - Панишер. Како целина имаат оцена 9/10. Најслаб, според мене ми беше The Tyger, (мада и тој не е лош). The Cell ме потсети на причината зашто го сакам Панишер - според сценографијата, ме потсети на оној Панишер што го издаде Дечје Новине. и ептен ми го направи филмот. Приказната не е иста, ама (утра)насилството е тука. Третата, The End, е Корбенов свет, и е супер зезалица. Born. Виетнам и Фрек Касл. Добро развивање на приказната со пеколен крај. Како и секоја војна. Оцена: 8/10Garth Ennis: The punisher #1-7 (моментално до таму сум...) дека Garth Ennis e цар? Периодов сум многу навлечен на него (повторно). Каква добра, темна атмосфера има овој стрип, тоа е фантастично... оцена: 9/10 (сега за сега, со тенденција да иде нагоре ) и надвор од овој лик, ама со слична тематика, The Human Tagret (базиран на серијата од FOX) оцена: 8/10. Доволно висока оцена, да ме натера и да ја гледам серијата.
|
15 Jan 2011, 12:34 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
15 Jan 2011, 15:59 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Dylan Dog 8 (Veseli Cetvrtak) - Veliki san... 4/5 Многу забавна епизода. Во последната четвртина приказната жанровски појде во сосема друга насока и сето тоа испадна многу симпатично. Плус цртежот е на Стано.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
15 Jan 2011, 17:36 |
|
|
inmate1807
Џуниор Џедај
|
15 Jan 2011, 21:41 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Бетмен Инкорпорејтед (Batman, Inc) е тоа, новиот серијал Грант Морисон што го фура (со други зборови, разлиставме/следиме) И, колку што следев, не се бунеа Французите, туку Американците, некој ја пренесе веста и на форумов...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
15 Jan 2011, 21:45 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
sea go listam batman inc 2 .....kaj e francuzinot??
|
15 Jan 2011, 22:50 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Jan 2011, 22:58 |
|
|