|
|
It is currently 19 Dec 2024, 16:15
|
Author |
Message |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Umetnosta e relativna rabota.......
_________________ ејм фор д бушес!
|
10 Apr 2009, 13:16 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
::
|
|
10 Apr 2009, 13:47 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Знаев дека одма ќе ме нападнете,ама ај сама си го барав @Темник,јас не сум прочитала се живо и диво од стрипови,но тоа тогаш што го прочитав не ми се допадна,дали е можно или не е можно да не ми се допаѓа,ако сум била љубител на хорор,тоа се малку тешки зборови,испаѓа јас нешто ве лажам вас,божем сакам хорор жанр,јас сакам секаков жанр,само да е добро склопен.Може да ми докажуваш ова или она,може јас сум згрешила,ама тогаш така сум го доживеала стрипот. Малку сте тешки кога некој ќе си го каже своето мислење,јас сепак сум уметник и како што јас го ценам вашето мислење, ценете го понекогаш и моето. @Фичот,јас само прашав и фала за одговорот,штета што не ти иде цртањето на голи жени Мичо,тоа е долга тема...
|
10 Apr 2009, 19:56 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
10 Apr 2009, 19:59 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
|
Ne od maski aspekt,tuku cisto kako zezanje,da se nadovrzam na atmosferata kako comic relief,ne treba da se zasegas tolku lesno IAKO-stojam donekade zad toa moe zezanje i seriozno-pominav i niz umetnicko i niz Likovna akademija vo Sofija,i kolku i subjektivno da mi e mislenjeto,sepak imam nekoja osnova da tvrdam vaka ili onaka. Bez lutenje
|
10 Apr 2009, 20:04 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
10 Apr 2009, 20:10 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
|
|
10 Apr 2009, 20:40 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
10 Apr 2009, 21:44 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
11 Apr 2009, 19:20 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Нема проблем...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
12 Apr 2009, 12:34 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
12 Apr 2009, 22:52 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
@Red Baron: Izvinuvanje za napisanoto upateno kon tebe. Ne sakajki te ispomesav so Stone Man. Se nadevam deka nema da zameris. Em bev u BiH pa nemav vreme da go ispravam postot. Ali sad je kasnooooo (fx limeni orkestar so tuba koja sviri off)
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
13 Apr 2009, 14:35 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Inaku sea listaf to Zagor so Kolumbo sho dojde od VC specijalo duri bef vnuzhnik i primetiv mnogu rasisticka rabota.... Imeno....indijanci sardisale kaubojci.Zagor bez da ispita aktuelna situacija odma mu se frla na indijancite i gi shinva od kjotek,bez prethodno da ispita sho e rabotata.KAo navodno gi brani pravata na indijancite.....?????
|
13 Apr 2009, 22:03 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
13 Apr 2009, 22:14 |
|
|
Ernesto
Суперхерој Под Стечај
|
Ај еве и јас да си го кажам своето мислење во врска со муабетите што се вртат тука. Околу Бонели јунаците....јас ги сакам нив повеќе од било кој друг стрип. Читам се и сум имал можност помалку или повеќе да прочитам од се по нешто. Секако најголем впечаток ми оставиле Бонелите. Значи мене, субјективно мое мислење. Тоа што, како што се вели добри се за во WC.....па такви изданија какви што имаше и се издаваа во времето на екс ју, навистина и беа за таму. Значи според мене издавачот беше несериозен, а масовноста на публиката му го дозволуваше тоа, за разлика од денес кога ја нема таа масовност, а несериозноста си остана особено кај нашиот издавач. Сепак моја констатација е дека има промени кај јунаците .....Дилан Дог не е на нивото од порано, го нема толку хорор елементот, за сметка на криминално-мистериозниот ефект. Мистер Но си остана добар, кај него веќе се насетува крајот. Дампир за мене одличен стрип. Загор, е Загор за кој толку се пишува....и во ред е тоа....некој да го сака, некој не......за мене јунакот со кој пораснав, кој доживеал драстични промени од тогаш. Тешко се привикнувам на новите автори...ама секако го купувам. Наивен или не, добар или лош, како и да ејасго читав и сеуште го читам, на крајот на краиштата колку и да биде лош, ако за ништо друго за старите времиња и за спомените јас ќе го читам секогаш.
14 Apr 2009, 10:33 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Kefot e najubata rabota na svetot,i nieden argument nefunkcionira protiv toa.Strip e strip i site si imaat ubavina.Toa reakciite sto se popovod odredeni likovi e samo majtap iliti zaebancija sto stripadziite si ja pravat od pamtivek .E sega pizdeckiot moment e so nekoj si zema za pravo da ni zabranva da se zaebavame na odredeni temi zaradi x pricini.... Inaku respekt za site srtipadzhii-kolekcioneri ili citaci samo.....
|
14 Apr 2009, 10:38 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Potpolno se slozuvam so gore napisanoto.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
14 Apr 2009, 10:44 |
|
|
Ernesto
Суперхерој Под Стечај
|
14 Apr 2009, 10:53 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Дали Загор, дали Алан Форд, дали Бетмен, дали Хелбој, дали Корто... Фак ит! Стварно се сите закон! Озбилно. Вака кога ќе почнам да мрчам за некој колку нечини и после некое време ќе се фатам како барам уште од тој ми стануе јасно дека стрип е стрип. У која било форма и за кој било издавач или херој. Ќеифот на читање стрип е незаменлив. Па макар и најподросечна приказна... Има нешто што останува во устата отакако ќе исчиташ стрип и тоа не се опишува. И знам дека сите овде го знаат тоа чуство и ја имаат таа привилегија да се разберат со други што е тоа без да објаснуваат. Се на се: стрипови владеат и крај! (малку забегав ама ме сфативте ваљда)
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
14 Apr 2009, 12:49 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
14 Apr 2009, 22:19 |
|
|
Мики
Манга Падаван
|
Пошто се смирија страстите... http://www.youtube.com/watch?v=gYCgnvIc ... re=relatedоколу 3-та минута тепачката е врвот
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
10 May 2009, 21:52 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ехе ова старо е....во Белград пред 2 години цела екипа беше од филмот..... Добра заебанција...
|
10 May 2009, 22:01 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
NJABOLJI E GITARATA!!!!!!!!!!
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
10 May 2009, 23:38 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Gitarata e u pichku mater...
|
11 May 2009, 16:38 |
|
|
The G-Man
Суперхерој Под Стечај
|
Значи вака 90% од Марвел хероите се настантанати со то шо ги каснал некој радиоактивен, пајак, или волк, или носорог, или јазовец, или се гребнале од радиоактивно биро и попримат негови моќи(а да има некој од нив шо се воени експерименти)(а и секој можи да го претепа секој освен Wolverine тој сите ги гази) 90% од DC се или вонземјани или имат вонземјански артефакти, или се полавонземјани пола луѓе, или имале сексуални односи со вонземјани па се сега и тие вонземјани или пак вонземјанин ларва се закачва на вонземјанин супер чоек и го тера да убива други вонземјани шо се борат за луѓето место тие вонземјани шо сакат да ги уништат. Дарк Хорс се закон Бонели се...90% најдени во некоја гробница на некој фараон шо датира 1000000 година п.н.е. и се скенирани и препечатени, и се фешн (геј)манекени (демек има поинакви) со пиштоли и со секири и слично, и одат се борат против шознам таму батаљони нервни шкоти ирци и англичани, и кршат синџири со камен, и кажват глупи панч лајнс, и се борат со МАЈМУНИ БЕ!!!....(а и го мразам ММ го читав ко дете и ми го напрај мозокот чкртајнца(бев мал да го разберам) и од тогаш ми е страв од него) Јееееееееееееее евриван хејтс ми нау еве малце лајт ентертејнмент
_________________ We at МАКСТРИП are like one big haapy redneck family!!
|
05 Sep 2010, 15:37 |
|
|