|
|
It is currently 11 Jan 2025, 05:44
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
Author |
Message |
gordan
Магус Регуларус
|
Сте слушнале за серијава, која ги раскажува младите денови на Супермен пред да стане тоа шо е - со сите негови способности и нивното постепено откривање Почнав да ја гледам од љубопитност и ОДМА ме закова за монитор на лаптопот! Очекував колосално срање т.е. срање од епски пропорции (с) фала Мичо ама серијата пријатно ме изненади со ОДЛИЧНАТА глума, одличните заплети и начинот како знаат да го држат вниманието на гледачот, кој едвај ја чека следната епизода. Многу интересно е шо, за разлика од други серии, оваа речиси и да нема промаш епизода туку секоја маестрално се надоврзува на приказната која тече и постепено се развива. И ова важи за сите сезони кои досега ги изгледав (сите 4 ги гледав а има вкупно 10 сезони - последната, десетта, е во тек). Ликовите се мајсторски разработени, нема такви кои не припаѓаат во приказната и истите имаат одлична хемија помеѓу себе. Стварно сум пријатно изненаден од серијава. Ја препорачувам секому (особено оние кои се запознаени со ликот на Супермен) и ја оценувам со 10/10. Бравос!
|
04 Jan 2011, 20:30 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
::
|
Никогаш не успеав да ја проследам серијава како што треба, знам дека изгледав само неколку епизоди и тоа од различни сезони и тоа е тоа... Да не ги има некој на двд сите?
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
07 Feb 2011, 13:05 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
пробав да ја пратам ама од недостиг на време и најверојатно лош термин на тв ја баталив, по она што успеав да видам има потенцијал, во план е да се симне и да почанм од почеток.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
07 Feb 2011, 20:41 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
vredi da se gleda...serijata e legendarna kako sto vise imam napisano na forumov negde....negativcite se posebno originalni...samo treba vreme poso 40 min od ep e
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
07 Feb 2011, 22:53 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
не е проблем времето, јас обично пред спиење гледам 2 до 3 епизоди и таман ми е.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
08 Feb 2011, 08:44 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Со тоа темпо, за година дена ќе ги изгледаш... 10-та сезона тера моментално
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
08 Feb 2011, 23:09 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Знам, ама тоа горе важи за работна недела, викендите се гледа и нешто повеќе....
|
09 Feb 2011, 09:14 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
|
11 Feb 2011, 14:26 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
kolku najloso finale na najlos mozen nacin napraveno so SPOILERS AHEAD ALI IC KUR DA NE TE BOLI POSO OVA E OUTRAGEOUS!:
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
14 May 2011, 19:36 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Извини ман, ама морав у спојлер да го стаем, ит ваз ту мач...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
14 May 2011, 19:40 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Прво да кажам дека од серијава не сум изгледал ниту една единствена епизода - но од љубопитност, после твојот пост (Comic Geek, опаска уредника), ги изгледав последните 10 минути. Немам поим што се случуваше во епизодава до тие минути, но виденото ми се допадна - освен на моменти преочигледни CGI. Не можам да знам како ви е на фановите кои овие минути ги чекавте 10 години (!!!) и што очекувавте, но вака сами за себе минутиве содржеа моќни моменти. Посебно ми се допадна овој кадар...
Музиката на John Williams на крај беше шлаг на тортата...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
14 May 2011, 22:05 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Абе и јас од тоа малку што имам фатено од прва сезона, јасно беше дека нема д има супермен и дека серијава е фокусирана на деновите пред супермен (онаков каков што го знаеме) и затоа се откажав од глеање до крај.
|
15 May 2011, 08:46 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|