|
|
It is currently 21 Dec 2024, 12:04
|
Author |
Message |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Секој кадар нова дешавка
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
27 Feb 2011, 18:06 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Iron Man: Stark Resilient (Iron man #25-33) 9/10 И приказната е супер и цртежот е супер. Знам дека на многу LaRocca не им прави мерак, ама некако ми е погоден за Iron Man да го црта. Во кратки црти, приказната е следната: Tony, после настаните во Dark Reign пробува да се опорави и да врати колку може од сеќавањата кои ги има изгубено, а со тоа решава и да ја смени насоката на неговото работење. Со оглед на тоа дека почнува од нула финанисиски, новата фирма наместо Stark Industries се вика Stark Resilient и има за задача да најде ефективно решение за трајно бесплатно напојување со електрична енергија за цел свет и исфрлање на фосилните горива од употреба... Препорака
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
01 Mar 2011, 00:27 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
На кого не му се свиѓа Larocca? Ајде, кој богохули?
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
01 Mar 2011, 03:10 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
01 Mar 2011, 09:01 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The punisher #30-60 (од Гарт Енис) и #61-66 (од други автори) и Frank Castle: The Punisher #67-75 целосна оцена за овој серијал: 10/10Брутално и и ненормално добро „возење“ на приказниве. Сите се (хипер)реалистични, и баш е онака, мафијашки стил. Мислев дека нема да може ништо да ми ја измени сликата на Панишер од оние издание на времето од Дечје Новине, ама сепак, овој серијал (Punisher MAX)е навистина прекрасен, и го завзема првото место за ликот и делото на Фрек Кесл. Брајан, фрли му се на серијалов, не чекај! Има да се навлечеш, гарант! Ако сакате да ги симнете стриповиве, повелете . Бидејки повеќето ствари се цртеж на Горан Парлов, си го прочитав нокеска и ова: Магичниот ветар (#17) со приказните: Regulator, Blato, Gospodar muha - и ми се погодија приказните во континуитет од претходното, (понасилни него претходните, особено првата приказна). оцена: 9/10 (иако Regulator приказната би била чиста Десетка!)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
01 Mar 2011, 10:41 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
01 Mar 2011, 15:27 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
а ова е сработено после Џокерот, или пред?
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
01 Mar 2011, 21:04 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
e more Davor....kaj mene go gleashe ebate....pred jokero+pred filmot so jokerot(ledger)......go ima jokerot vo ofotka od vesnik-ist ko vo filmo pred da mislat na filmo.
_________________ ејм фор д бушес!
|
01 Mar 2011, 21:25 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
01 Mar 2011, 22:20 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Hulk - the End оцена 8,5/10Hulk Future Imperfect оцена 9/10Иако двете приказни се со социјална дистопија (или анти -утопија, не знам кој е поправилниот збор...), мене многу ми се допаднаа. Првата има помала оцена од две причини. Првата е дека самата приказна е многу кратка, а втората причина е Втората приказна е многу интересна и динамична, и повеќе го привлече моето внимание. атмосферата ми е ептен како кај judge Dredd и затоа извлече поен плус... Лаф, прекрасен избор на следна нарачка од Амазон. И добра идеја им е да ги спојат овие две приказни, во една целина, излага како добар омнибус со слична тематика... Би сакал да го видам и лично кога ќе дојде робава... Нормално, ако , по заслуга на Brian the Dog од нашиот ни сакан форум!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
02 Mar 2011, 19:37 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Мило ми е што еве и ти потврди дека ги бива и двете приказни. Нарачав денес, па ќе видиме...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
02 Mar 2011, 22:10 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
vcera bas go razlistav the end...PREKRASEN CRTEZ...top naracka
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
02 Mar 2011, 23:31 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Неколку добри ДД... Dylan Dog 61 (Ludens Extra) - Užas iz beskraja... 4.5/5 Dylan Dog 64, 65 (Ludens Extra) - Misterij Ramblyna | Pećinska zvijer... 4/5 Dylan Dog 69 (Ludens Extra) - Lov na vještice... 3.5/5
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
02 Mar 2011, 23:50 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
7/10 Симпатична прича со супер цртеж.
|
04 Mar 2011, 11:59 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Тhe walking dead #81 приказната стандардно добро, со доста тешки неизвесни и напнати сцени. Единствен проблем е што со една свеска месечно тешко се следи приказната.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
05 Mar 2011, 15:31 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Secret war Bendis/Dell'Otto, неверовато добра приказна. Nick Fury дефинитивно можеби најконтраверзната личност во Марвел универзумот собира тим (К.Амрика, Деардевил,Спајдермен,Лук Кејџ,Вулверин и Блек Видоу) за да го убијат новоизбрниот претседател на Латвериа. Приказната е во шест броја и е досега можеби најдоброто нешто што сум го прочитал. Да биде задоволството поголемо ова го читав на хартија и нормално на крајот уживав во артот, поставувањето на кадрите и во насловните. Инаку посебо ми се допасна делот во кој беа откриени тајните досиеја на Fury за ликовите поврзани со овој серијал и податоците со испрашувањата. Моја препорака 10/10
|
05 Mar 2011, 17:33 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
05 Mar 2011, 18:55 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
05 Mar 2011, 21:15 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
06 Mar 2011, 20:40 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Феноменални кадри,приказната просечна 7/10 Ок,дури и подпросечна епизода. 5/10 Фантастичен старт на приказна..Мистер Но во детективски води. 9/10 Must-read специјал.Потеклото на јакната на Мистер Но,и воопшто ептен добра епизода. 10/10 O-M-G! (по вторпат) Излишни се зборовите за оваа феноменална приказна..Единствено ми сметаше дебилниот цртеж на Cap.America. 11/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
07 Mar 2011, 15:17 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
Интересна приказна, со одличен цртеж.
|
08 Mar 2011, 13:25 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Dylan Dog 39 (Ludens Extra) - Uspomene iz podzemlja... 4/5
|
09 Mar 2011, 01:51 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Murena. првиот (од шест дела) оцена 9/10. Многу ме потсети на интригите на Рим (серијата). И таман ме вози, бидејки сега го гледам Спартак: Богови во арената. Ако сакате и вие да го прочитате, повелете . /едит: прочитан целиот серијал (досега има 7 епизоди, седмата е на англиски и ги има во Даунлоад секцијата). Како илустрирана историска читанка. Има и битки со гладијатори, има и клање и труење, само од тоа сексот троа помалку (за разлика од Спартак)... Убава забава.
|
09 Mar 2011, 19:27 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Wolverine weapon x, квалитетна приказна која задира во вистинскиот Wolverine а не оној во жолт спендекс. Мрачна п0риказна која од една страна го разголува на најситни атоми човековото битие а од друга страна го зацврстува неговиот карактер. Ова едноставно мора да се прочита за да се доживее и свати митот за Wolverine.
|
10 Mar 2011, 09:43 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
The Five NightmaresАркот што ме навлече на Iron Man.Феноменално изведено,нарацијата и дијалогот се фантастични,има акција,интриги,се што може човек да посака. World's Most WantedJaw-dropping. Немаше дел од овој арк што не беше wow.Тотално непредвидлив,иновативен и бескрупулозен арк.Озборн е фантастичен негативец. DisassembledМалку смирување на ситуацијата.За мене лично многу досадна приказна (иако битна).Сепак со полна пареа одам напред! Resilient,here I come.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
10 Mar 2011, 15:56 |
|
|