|
|
It is currently 21 Dec 2024, 15:33
|
Author |
Message |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
S.H.I.E.L.D #1-6, само што ги дочитав првите шест броја. Цртежот е одличен, приказната и те како ме замисли и дефинитивно не очекува еден интересен серијал кој би требало да разјасни еден навитина контраверзен аспек од марвел универзумот SHIELD. Од мене има 10/10
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
16 Mar 2011, 22:06 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
И да ја затвориме сезоната на Лов и Казни со господин Кестл Punisher - Widowmaker"Невестите" на неколкумина мафијаши прават култ да го ликвидираат убиецот на нивните мажи - Punisher. Можеби и ќе успеат, да не се појави и неговата женска верзија Малку послаба приказна од другите, и непотребно издолжена. Ама ок, не е голем минус. 8/10 Punisher - Long Cold DarkBarracuda is back! youknowatimsayin? 1 на 1 со Castle. Чиста 10ка за истрајноста на ваков шуплив лик ко Barracuda. Секоја чест на Ennis. 10/10 Punisher - Valley Forge, Valley ForgeПоследната приказна од Ennis. Преубаво финале со преиспитување на мотивите на Castle и на неговото минато во Виетнам. Приказнава ја ставам комотно рамо до рамо со First Blood. 10/10 Со Punisher овде се разделуваме за век и навек Убаво се дружевме и мило ми беше. Што би рекол Desmond Hume "See you in another life brotha'" (освен ако не ми фркне некогаш па да ги нарачам сите овие во форма на tpb да останат за поколенија како квалитетни репрезенти на она што “тато читал“ )
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
17 Mar 2011, 01:47 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Ја би ти предложил ХЦ варијантите.. да траат за повеќе поколенија.
|
17 Mar 2011, 10:12 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
17 Mar 2011, 10:28 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Брајан, дочитај го серијалов до крај. Girls in white dress - не е нешто посебно, можеш само да го пролеташ/воедно ќе те разочара бидејки досега го читаше Елис, а ова е даааалеку од добро; 6 hours to kill - одлична вожња, и генерално, многу смешно и добро изведено; Welcome to Bayou - ова е одличен трибјут на Deliverance, U-Turn, The Texas Chainsaw Massacre, Hills have eyes и слични филмови со redneck/horor моменти...мене ептен ми се допадна. Затвори го како целина, нема да згрешиш - односно, само ќе си потврдиш дека Гарт Енис е навистина правиот (сценарист) за Панишер.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
17 Mar 2011, 10:32 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ги пролистав само. I'll pass. Убаво ми е со оваа мисла
|
17 Mar 2011, 11:25 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
17 Mar 2011, 18:22 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Марти Мистерија Емотикон, согласно највите ова представува јубилеен број со чичко Марти, ама освен јубилеен по ништо друго не се памти. Очајна приказна веќе видена во мал милион филмови, игри, книги...тематика искористена и модифицирана до максимум. Иако ММ како представник на Бонели е еден од јунаците кои сеуште ги следам и набавувам на хартија се повеќе и повеќе сум разочаран од приказните. Оцена 3/10 и тоа само заради цртежот на Alessandrini
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
17 Mar 2011, 20:57 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
Secret warriors 1-25 Веќе ништо не може да ме изненади од Фјури (освен можда ако испадне дека е негативец цел живот) свака част како го вози целиот филм, како ги мрда фигурите, како секогаш остава нешто да се појави од позадина повеќе уживав во првите броеви, додека уште беше поврзано со Хамер, дарк реин периодот а интересно беше и после, со Хидра, Левиатан и сл, ама некако многу ми се префрли приказната на друга страна многу ја направија глобално со зодијаците и сл... криво ми е што фајтот на двата мача не беше подолг, а го очекував повеќе броеви да дојде на ред... и епилогот на битката не ми го направи меракот.. претпоставувам дека Фобос ќе има некоја поголема улога во следниот период, дека нема така лесно да се откажат од него плус, Риспект за Чолак, кој беше дел од овој серијал во два броја супер си ја сработел задачата (иако на некои места не сакал да црта очи, ама добро го извел тоа...) оцена за серијалов, 3/5
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
18 Mar 2011, 14:52 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Никако да дојде на ред панишер, вечер сум на WW Hulk (хартија), утре седнувам на ова а за после ќе видиме.
|
18 Mar 2011, 15:10 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Денес цел ден заглавив со Бонели поточно исчитани Јулиа #2, 3 и 11 и Gea #7-9. Јулиа како и досега, фенменални крмиминалистички приказни од криминолошки и психијатриски аспект со блага доза на акција. Во Геа приказната си се развива полека но сигурно, многу акција и дефинитивно отварање на широката слика за светот на геа и мрачните сили против кои се бори. Како и да е баналноста на Бонели се гледа и во овие релативно нови јунаци и доста беше за денес седнувам сега дефинитивно на Secret Warriors.
|
19 Mar 2011, 19:14 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Fear Itself Book of the Skull - iskreno, mn haoticno mi bese izdanievo i ne mi napravi merak. osven inkot na morales sto e sekad zadovolstvo da se gleda drugoto bese ideme vamu tamu ima toa bam bam bam bum bam bam skull hates cap bam bam bucky is trying to be funny as always bum bum bam i toa e toa...nekev ni da go kazam ova: ali ako ova e pocetokot na fear itself togas e MNOGU slabo...sepak i civil war pocna so tie preqveli sporo pa ispadna najdobriot event ever...cekam ke vidam ke ocenam, a za stripov 4/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
20 Mar 2011, 19:36 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
20 Mar 2011, 20:20 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
^^^ Couldn't agree more. Го прочитав пред некој ден. Вреди секој денар и поише од тоа. __________________________________________________________________________________
BPRD Plague of frogs book1 - Главната прича (т.е. првите 2 дела, Hollow earth и Plague of frogs) е џам, мерак за читање. Кратките „филер“ приказни се движат од просечни до досадни, ликовите се тие, ама некако... ја нема магијата на Мињола. Во секој случај, изданиево вреди да се има. Препорака за секој фан на Мињола.
|
21 Mar 2011, 01:18 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
21 Mar 2011, 12:57 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
21 Mar 2011, 14:06 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
21 Mar 2011, 15:03 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Fantastic Four #554 - #569 Fantastic Four на дуото од Ultimates Millar & Hitch. Со еден збор опишано - интересно. Приказната е свежа, има луди идеи, иако недоволно експлоатирани ама сепак интересни. Одено во екстремности само за да се оди во екстремности. Откако го исчитав целосно не ми остави впечаток на некоја целина. Артот на Hitch е благоречено фотокопир. Како да се дружеле со Greg Land. Милион исти/слични пози, пренатрупани цртежи, на моменти непрепознатливи ликови.... 6/10 Одиме со run-от на Kirkman
|
23 Mar 2011, 01:47 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Wormwood Gentleman corpse one shot ; calamari rising
чудно стрипче,ама добро.интересен цртеж,малце у скечи стил.се работи за едно вселенско црвче шо живее во главата на еден леш,и се бори против интергалактичките,меѓудимензионални сипи.интересно четиво.линкови за даунлоад имате у даунлоад одделот.
|
25 Mar 2011, 16:09 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
25 Mar 2011, 16:23 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
ultimate fantastic four 1-7 episode:Fantastic интересно.ќе продолжам да читам
|
25 Mar 2011, 22:10 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
bruno, se iznacita peridov, svaka cast. izgleda ti pominaa pismenite, pa sega si dzomba
|
26 Mar 2011, 00:16 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
a za brajan nema sto da komentiram, ja ima najubavata igracka
|
26 Mar 2011, 00:17 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
И Bruno растури, да.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
26 Mar 2011, 00:26 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Been busy Ultimate Comics:Armor WarsСимпатичен мини-серијал за Iron Man.Ептен ми се свиѓаше хуморот на Тони.Причата не беше кој знае што,делот со "Страв ми е да не ми украде некој Iron Man armor и да го користи за зло"-е веќе виден,ама нејсе.Имаше доста спектакуларни битки,затоа 8/10Ultimate Comics Spider-Man:The World According to Peter ParkerПочеток на нова ера.Spoiler alert! Kingpin умира.Iceman & the Human Torch живеат со Peter.Девојка на Peter е Gwen.Се појавува Mysterio.Kitty станува the Shroud.Ах,Bendis,Bendis. Артот на Lafuente ми беше многу чуден во овој стори арк и не можев скроз да се привикнам. 8.5/10Ultimate Comics Spider-Man:CrossroadsЕдна кратка приказна која е ставена за да се привикне човек на претходниот стори арк.+ го запознаваме Nova. 6/10Ultimate Comics Spider-Man:Tainted LoveTHE best arc до сеа.Spoiler alert again! Од каде да почнам? Федерални агенти ќе пробаат да ја уапсат Kitty за таа подоцна да направи лом на сред Queens.Mary Jane го има тоа на видео и ќе проба да и го осветли образот.Peter заедно со Jameson е киднапиран и заменет од Chameleon,кој ќе направи хаос:Ќе ограбува банки како Spidey,ќе ги "смува" и Gwen и MJ..А во меѓувреме JJ ќе дознае кој е Peter + ќе го упуцаат у глава.Најхаотичена и најдобра приказна до сеа.И конечно се навикнав на Lafuente. 9.5/10AftermathПо cliffhanger-от од претходниот арк,се разрешуваат многу работи и сите се согласуваат дека на Spidey му треба Super Hero Training.The Black Cat adn Mysterio are baaack 7.5/10Death of Spider-Man:PreludeСе потготвува теренот за новиот event.Иако е само Prelude на DoSM,имав чувство дека го читам самиот event.Многу акција,интриги и воведување на т.н.Zodiac Key.Врвот на Lafuente како цртач. 9/10Death of Spider-ManOsborn's back.The Sinister Six are in.Bagley's back.Толку 10/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
26 Mar 2011, 12:24 |
|
|