|
|
It is currently 03 Jan 2025, 04:12
|
Author |
Message |
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
::
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
26 Apr 2011, 10:23 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
Dzentlmenite se super strip. imam nekolku stari zabavnici uste od tatko mi sto gi kupuval kade bea objavuvani.Mnogu dobri karakteri.
|
26 Apr 2011, 15:21 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
Torpedo. uste sum na volume one - kolku povekje go citam, tolku povekje mi se dopagja stripov. preporaka za ljubitelite na crn humor Daredevil shadowland - glavnata prikazna e dosta interesna, sporednite slabo.
|
28 Apr 2011, 23:04 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Batman inc. #1-5. Почнав да читам по препорака на Comic (фала за линковите друже ) Бетмен го немам читано многу ама сум во тек со настаните, првиве пет дела се супер и серијалов дефинитивно ќе го следам, не за друго идејата за бетмен во секо дел на планетава земја и правецот во кои се движи приказнава се феноменални.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
30 Apr 2011, 14:48 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
superman earth one - prijatno iznenaden 9/10
|
01 May 2011, 01:09 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
bosanske bajke 8/10 odlicni kratki prikazni so tematika od vojnata... noir... edit : fala na krale za poslednive dve
|
01 May 2011, 14:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
01 May 2011, 15:36 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Indian Summer by Milo Manara/Hugo Pratt Совршенство од стрип. Многу тешка приказна, и одлично доловена. Ја имав читано птретохдно, но се сеќавав само на фрагменти, но не вака како една целина. Ова не смее да се пропушти. Електронската верзија ја имате . Оцена: 10/10
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
01 May 2011, 22:36 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Ultimate Spider-Man #157Директен crossover со Ult.Avengers vs.New Ultimates.Број напумпан со многууу акција кој прави одличен set up за големото финале на овој event кое полека но сигурно,доаѓа. 9/10Avengers 12 & 12.112-Фантастичен крај на сагата за Infinity Gems! Цртежот на место,дијалогот топ,причата возбудлива и непредвидлива. 10/1012.1-Број што почна малку тапа,но стануваше се подобар и подобар за на крај да кулминира со враќањето на Ultron! Приквел на одлична приказна која допрва ќе следи. Ultron ми е омилен негативец кај Avengers. 8/10X-Men volume 3:Curse of the MutantsОнака.Не е нешто што ме просветли,иако приказната имаше свои добри моменти.Проблемот со вампирите ми е што се премногу застапени секаде последниве 2 години,па скроз ми досадија.Приказната е следна-Вапирите ги сакаат X-Men на своја страна како би го освоиле светот.Ќе успеат да преобратат некои X членови,ама не кажувам кои. А,да,се појавува и Дракула. Артот ми беше топ. 8.5/10X-Men volume 3:To Serve and ProtectБоже колку лоша приказна.Единствена светла точка е што X-Men се враќаат во Њујорк..шката канализација за да средат проблем со рептили.ПАК пола од нив се претвараат во нешто што не се,безвезе е бутнат Спајдермен,а главен негативец е суштество од друг универзум.Многу лошо. 3/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
Last edited by Phoenix on 05 May 2011, 19:53, edited 1 time in total.
|
02 May 2011, 00:11 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
последниве тури ви се супер, сте се изначитале добри стрипови
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
02 May 2011, 11:48 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
daredevil v2 - prvite dve storiark do br. 13 otprilika. malku mi e dosaden kevin smith, nekako premnogu zborovi ima za moj vkus.. artot na quesada ne e los ama nekako ne mi lepi na likot. Gyo od Junji Ito - japonski horor strip, dosta interesen... atmosfera a la Lovecraft
|
04 May 2011, 13:36 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
Продолжение од стрипот Punisher: Kingpin, од истиот тим, Jason Aaron и Steve Dillon. Добро тера стрипов, крајот малку ме сепна, по што си мислев дека ќе се решат еднаш за секогаш (испадна дека грешам... јебига). Вчера го спуштив PunisherMAx # 12 (сега Френк црнчи во затвор), па ќе видам во која насока ќе тера серијалов. Ептен е забеган стрипов, цртежот е супер и одлично се вклопува во атмосферата на стрипот, се прави ремет скоро на секој карактер, посебно на оние од Дизни, а за приказната... на вас оставам да процените. Еден од подобрите Superman стрипови кои ги имам читано, одлична е идејата капсулата на Superman да падне во Украина наместо во С.А.Д, и да биде израснат и образован во духот на социјализмот во СССР, башка тука е и руската верзија на Batman како бунтовник на целито систем и режим и ред други карактери на DC кој се наоѓаат на различни страни. Цртежот е на ниво, а за сценариото немам зборови, Millar со совите идеи направи револуција (види The Ultimates)
|
04 May 2011, 13:40 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Брат Red son ми е читан и препрочитан бааги пати. Убав избор си направил.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
04 May 2011, 13:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Баш Челик, уште еднаш благодарност за торентот поврзан со MAX едицијата. Збрлавев човече. Стриповите што се таму , во моментов, многу ми одговараат на вкусот за читање (иако, ова под никој случај не би им го дал да го читаат моите деца, дур не станат полнолетни...) Red Son беше добар, но не можам никако да си го поврзам со Русија. Сепак, приказната е феноменална.
|
04 May 2011, 14:06 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
|
04 May 2011, 14:31 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Деновиве се убив од читање. Покрај актуелниве кои ги следам успеав да исчитам 4 Corto Maltese албуми. Првиот е "Mladost" (објавен подоцна, ама хронолошки е прв), за првата средба меѓу Распучин и Корто на крајот на Руско-Јапонската војна. Вториот (и најквалитетен од овие неколку) е "Balada o Slanom Moru", сместен на почетокот на Првата Светска Војна во регионот околу Нова Гвинеа. Третиот и четвртиот се една подолга приказна поделена на помали сегменти, за карипските авантури на Корто со младиот богат наследник Тристант Бантам. После ова се навлеков на Green Lantern, и за две недели, (во најголема мерка благодарение на Geoff Johns кој е неверојатно талентирано копиле и цртежот на Ivan Reis) , се претворив од "познавач од општа култура" во "фан до коске" на целиот свет поврзан со Green Lantern! Исчитав се од reboot-от од 2004та па до актуелните изданија. За оние кои сакаат слична авантура на мојата, ја ставив во темата на Geek каде ги има стриповиве за симнување. Нема да се каете ако се фатите за стрипов. Вреди! Благодарение на Geoff, се навлеков и на aftermath-от на Blackest Night - Brightest Day, стрип кој ми редефинираше што значи page-turner. И покрај тоа што на прв поглед се работи за грото ц-класа ликови од DC универзумот (Martian Manhuner, Aquaman, Firestrom, Deadman, Hawkman & Hawkgirl, Hawk & Dove), има неверојатна динамика, одлични твистови и преубаво финале во кое се враќаат два лика на сцената на DC.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
04 May 2011, 17:52 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Исчита све,браво. Мора да им се седне на овие некој викенд.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
04 May 2011, 18:23 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
brajan, kje moze edno "paketce" od GL da mi spremis na usb ili DVD za krajot na maj, pocetok na juni, na nekoja pivopijna sredba? me zaintrigira so kritikava, a gledam i comicgeek go fali, pa da probam i jas fala odnapred i kje te potsetam koga kje dojde vreme
|
04 May 2011, 18:25 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Брајан даде пример за сите нас кој треба да го следиме. Ова со Зелената Светилка е особено интересно. Јас планирам вака да седнам на Бонели серијалите.
Секако, да не се забораи оти iPad-от ни е главната алатка во тој потхФат.
Туку, iPad цената падна 24.000 денари кај нас (прва генерација, кој е супер) па ко воли...
|
04 May 2011, 18:39 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
04 May 2011, 19:33 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
i bow to you
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
04 May 2011, 22:26 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Fear Itself 2Очекувано продолжение на првиот број кој постави многу прашања.Се откри што е главното оружје на богот на стравот,видовме 4ца од the Worthy,и дефинитивно имаше мал хинт за тоа како Азгард планира да се брани.Immonen на моменти сјае,на моменти е лош. 7.5/10Fear Itself:The Homefront 2Вака стојат работите-причата со Speedball е феноменална! Убаво што му посветиле посебно издание.Во овој број се гледа стравот на луѓето да не се повтори трагедијата од Civil War која тие ја поврзуваат со Speed.Другите делови се многу лоши.Нит ме интересирало кои се Atlas,нит ќе ме интересира.Страната за Purple Man е ок,бидејќи претпоставувам дека тој ќе биде еден од the Worthy.Liz Allan делот-ноу комент..Speedball 9.5/10 Остало 2.5/10Fear Itself:Spider-Man 1Ми се допадна бројов.Стравот гледан од различни перспективи,кај различни луѓе,меѓу кои е и Спајди.На крајот на бројот се соочува со еден од неговите најмоќни непријатели,што дава основа за другите два броја. 8.5/10X-Men:Prelude to Schism 1Ептен,ептен спор број.Освен врската помеѓу Xavier и Scott не покажува ама баш ништо друго.Но,како за prelude е ок број.Затоа 7/10
|
05 May 2011, 20:08 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
Uzumaki 1 - Junji Ito uff kakov remet e stripov. psiholoski horor - 10/10
|
06 May 2011, 01:57 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Исчитав сабајлево 5 Ronin. Убаво штиво. Освежење, со познати ликови, во ново руво. Самурајските причи се секогаш интересни. А башка ги има Талајиќ и Парлов Препорака.
|
07 May 2011, 12:32 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
decki kaj se praese muabet za neonomicon? potocno, me interesirase na koj strip bese ova prodolzenie? thx
|
07 May 2011, 13:00 |
|
|