![](./styles/avalon/theme/images/spacer.gif) |
|
It is currently 05 Feb 2025, 17:06
|
ПРОЕКТ:Цртање Стрип мурал на Ѕид,кај Ј.Б.Т
Author |
Message |
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
![Reply with quote Reply with quote](./styles/avalon/imageset/en/icon_post_quote.gif)
незнаев кај да ја отворам темава,па еве овде.На еден ѕид шо е одма до школо кај мене,има голем мурал или графит незнам како да го наречам,прилично е добар,интересен е.Епа сеа ѕидот ќе се искречи,и ја пошо сум на јазично-уметнички смер,класната ми дае ако сакам да напраам дизајн,и ако се прифати,- реализација на истото.Моментално неам слики,ама утре ќе го сликнам ѕидот и ќе стаам слика овде,и исто така и од една скица шо ја цртав викендов.Кој е заинтересиран,пишете,да се договориме шо-како,поготово од дечкиве шо се на моја возраст нека пишат,знам дека Aqua и Scan шараат по ѕидови меѓу другото и дека стеф има цртано графити,а може и мики и шиљо да ги извадиме од часови да дојдат ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) .Темата е нереална,сакам да биде у стрип-стил,сеа за сеа иам напраено теранусаурус Рекс пола терминатор како со ласерска пушка се тепа со огромна мравка у сред град,згради нешо,луѓе бегаат; ајкула и горила праат хај-фајв и у позадина има експлозија и од експлозијата искача мечка како вози од оние моторчињана на 4 тркала ; Интелигентен мајмун со наочари,одело.Слободно предлози давајте,примери сеедно.Сеа овие неколку цртежи шо ми се у план,и уше неколку шо треба да се напраат треба некако да се спојат и да напраат една целина,можат слободно да се убацат и други ликови итн.се изнапишав ја,ама тоа е,возбуден сум околу ова. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
13 Apr 2011, 21:44 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
ја само би сакал да поминам да ве видам и поздравам додека ќе го работите (нормално и помош ако можам)
сите што ги спомна се добра екипа, па глејте нешто заедничко да направите на пр. поделете ја илустрацијата на 4 дела, па секој да има свој дел, кој би се вклопил до наредниот цртеж
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
13 Apr 2011, 21:52 |
|
Шиљо
Надежен Луд Научник
|
Јас сум за (кога станува збор за губење часови).. да ги видам прво цртежите што ги збориш па може да убацам и ја нешто да се вклопи со твоето ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
_________________![Image](http://www.fcbarcelona.com/web/english/_header/_config/cap-contingut.gif)
|
13 Apr 2011, 21:54 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
обавезно,него кој сака слободно нека стаи овде некој слики од други вакви мурали или јаки графити од овој стил колку за пример да ни служат.ова прво треба да го напраиме на папир,или на пц па да испринтаме,да го презентираме пред школскиот одбор или нешо така ваљда,да видиме дали ќе не снабдат со средства за бои итн па после.ние битно да се собереме,да се организираме сеа за сеа,а после will cross that bridge when we get to it. ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
|
13 Apr 2011, 22:05 |
|
aquafortune
Ултимејт Резервист
|
Охо, јас сум за, нормално! Можеме некоја илустрација да нацртаме заедничка тие што ќе се пријавиме, ќе ја средиме убаво на лист и праќаме кај надлежните. Или пак еден стрип панел, сеедно, само давај инфо ти Бруно! (: Нетот го ебах за да стаам слики сеа, ев прочачкајте низ моиве фејвс на девиант, може ќе начекате нешто инспиративно! http://lostartist99.deviantart.com/favourites/
|
13 Apr 2011, 22:54 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
еве ја мојата скица за едниот дел.секако треба да се напраат поише луѓе као бегаат,и град у позадина и небо итн. ![Image](http://i53.tinypic.com/29fnlv.jpg) ова е за вториот дел,ептен е набрзина па не личи мн добро ![Image](http://i55.tinypic.com/2whqcdk.jpg) (иначе е коминација од овие две) ![Image](http://www.strangechair.se/wordpress-2.9.2/wordpress/wp-content/uploads/2010/05/NiceGorillaSharkHighFive.png) и ![Image](http://i51.tinypic.com/2ltsg7d.jpg) ---------------- шиљо имаше идеа за едниот горен ќош да биде како скршен ѕидот па да се гледаат цевки ова она,интересно. секако можат да се додадат и други ликови,пример моржот на аqua да речеме итн. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) пишете шо мислите
|
16 Apr 2011, 19:00 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
PS:дел од ѕидот на којшто треба да се црта ![Image](http://i54.tinypic.com/2i6e6w1.jpg)
|
16 Apr 2011, 19:03 |
|
Мики
Манга Падаван
|
Ќе сплескам ја вечер или утре некој скеч па ќе видиме... Бруно, тоа што е испокршен ѕидот доле, ќе го малтерисуваат или и ја да не претерувам? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
16 Apr 2011, 19:26 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
|
16 Apr 2011, 19:29 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Значи ќе го измалтерисаат и искречат ама прво треба да презентирам скица ова она,да се сложат и после ќе биде тоа ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) затоа кажите кога да се собереме,да нацртаме,па стеф може да го среди на PHOTOSHOP да изглеа супер за презентација,и кажите какви бои или спрејови требаат. позз
|
29 Apr 2011, 00:05 |
|
aquafortune
Ултимејт Резервист
|
Утре најрано, сабота, или пак после празнициве. (:
|
29 Apr 2011, 09:48 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
момци! викендов мора да се собереме.сите земете напраите некои скици нешто,идеи ваши се тоа,па после ке ги споиме у едно,ке ги нацртаме на едно,ке ги средиме на ПЦ и ќе ги презентирам ја у школо,пошо само ако има сериозен проект тогаш ке го средат ѕидот. поздрав и пишите ми обавезно ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
10 May 2011, 23:09 |
|
Damjan
Манга Падаван
|
ah koj zid ke go cepkate! si mislev deka ke mi gi preprajte onie pozadi! gi znam deckite koi go pravea toj zid, i mislam deka ke im bide drago sto ke go smenite! ![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif) gud lak!
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
11 May 2011, 09:08 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
bruno, кога ќе ви е спремна скицата кажи ако ти треба помош или што било за да спремиш подобра презентација ај, пиши, ќе се слушнеме (прати ми го новиот број на пп) имате голема поддршка, ама ова морате сами да го изреализирате ако некој забушава, мичо ќе го банира ![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif) хехехее
|
17 May 2011, 13:49 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
da.
_________________ ејм фор д бушес!
|
17 May 2011, 14:40 |
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...или уште полошо: ќе ви се појави со . Епа, мислете му ја... ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
17 May 2011, 14:48 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
i sladoled ke jadam....vo kornet.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
17 May 2011, 14:51 |
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
ke se izmackas ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
17 May 2011, 15:08 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
хахаха ок.фала за поддршката.сеа у субота ке се собереме ќе видиме шо како.раста истиот број ми е,ако го имаш од предходно,само мобилниов нешо трипа на моменти ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
17 May 2011, 18:27 |
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Ајде па пиштете што и како понатаму
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
17 May 2011, 20:11 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
18 May 2011, 07:47 |
|
aquafortune
Ултимејт Резервист
|
|
18 May 2011, 18:34 |
|
Stef
Суперхерој Под Стечај
|
![Image](http://i586.photobucket.com/albums/ss309/Koc-SHC/grafit-jbt2copy.jpg) odprilika vaka bi trebalo da izgleda, faka 14 boi
29 May 2011, 14:47 |
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...odlichno.....ce se pomachite bajagi vaka da go napraite ..ali super ce izglea..samo morzot neka ne lebdi ...neka ima podloga nekoja..zakon... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
29 May 2011, 14:51 |
|
Мики
Манга Падаван
|
уффф најс. мрза сум, знам ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
29 May 2011, 14:52 |
|
|