|
|
It is currently 23 Dec 2024, 18:42
|
Author |
Message |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
По високата оценка на Крале, исчитани Dylan Dog 198 и 199. Оценка 9/10 Тематиката - одлична. Дисемпатија FTW, а и победата на Dylan докажувајќи дека човекот никогаш не е само една страна од монетата туку секогаш е цела монета, ептен ми се свиде. Темава е многу слична на Fight Club, но во друг манир зготвена. Medda како автор, за мене е најдобар бонелиевец, што пак го докажа со епизодава. Само една интересна работа приметив. За оние кои ја читале епизодава - префрлете ја приказнава во Marin Mystere амбиент, односно цела епизода нему да му се случуваше. Некако повеќе ќе му лежеше Како и да е, благодарност до Крале за мотивацијата. Убаво поминати 90 минути
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
12 Aug 2011, 11:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
12 Aug 2011, 11:58 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
American Vampire: Survival of the Fittest #3 - одлично! Ова треба да биде регуларен спин-оф, не само 5 броја :S
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
12 Aug 2011, 12:20 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Тамо где протиче река и Трапери из Форт Ероуа (Весели Четвртак бр.20 и 21)По препорака на Лаф, а да не го „загадувам“ овој топик со Двоцефката - рецензијата ја префрлив во мојата колумна, . Ќе практикувам пократки рецензии за овој, и сите ќе идат таму. Конечно, и Лаф да е за нешто во право.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
12 Aug 2011, 13:06 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Лека полека пријатељу, така се почнува со цртеж, број, едиција............. Осеќам ќе го засакаш Загор Краљевичу............
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
12 Aug 2011, 14:09 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Крале ми е скроз сумњив.Само Загор нешто чита...Па ни мачка очи со колумни
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
12 Aug 2011, 14:10 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
12 Aug 2011, 14:12 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Одличeн осФрт на Крале, како и секогаш! А не мора бе цели осврти и колумни да пишувате, или километарски или не знам што. Довлолни се и вакви кратки текстичиња, како овој осврт или како освртот на Брајан горе за Дилан Дог-от. Кратко, експедитивно и информативно, кој ќе губи време да чита цели рецензии - less is more. Поддршка за овие рецензии.
|
12 Aug 2011, 14:13 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
12 Aug 2011, 14:15 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
12 Aug 2011, 14:16 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
12 Aug 2011, 14:18 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
12 Aug 2011, 14:21 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Лафќиќу, како бе можеш ВООПШТО ДА СПОРЕДУВАШ Аxa и Drunna со овој........ДвоцеФкава? или пак да ги ставаш во иста реченица? Те молам да не ми ги вреѓаш моите (хормонални) Идоли од мојата (адолесцентска) младост со овој недефиниран...нешто.
|
12 Aug 2011, 14:23 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Сметам дека компарацијата на Лаф е сосема на место со оглед да нештото за Загор не е докажано со соодветна научна подлога....Кхм.....
|
12 Aug 2011, 14:26 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...нити пак некогаш ќе се докаже. И си останува недефиниран......дерпе. /и доста го „труеме“ овој дел од топикот, и така излеговме надвор од темата.
|
12 Aug 2011, 14:29 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
12 Aug 2011, 18:54 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Што друго освен одличниот Cap се читаше летово: Ultimate Enemy/Mystery/Doom TrilogyПрепрочитано во еден здив.Bendis е цар! Post-Ultimatum прича за Spider-Woman,Fantastic Four и Nova + Fury. Одлично се движи приказната,има куп втф моменти и best of all Артот ми беше ептен погоден,има некаков улт.Universe шмек.Одличен мини серијал! (на wish листа за папир ми е ) 10/10,нема утка Wolverine vol.3,поточно неколку приказни кои ги немав прочитано досега.Посилен впечаток ми оставија Coyote Crossing и The Brotherhood,другото онака.Origins & Endings е добар set-up за Origins.Артот генерално ми се допадна.Ретко да имаше (3-4 броја можеби) кај што не ми се допадна. Wolverine vol.4 #1-#11Скептично почнав да го читам овој volume.Не го фалат баш многу.АМА ептен пријатно се изненадив.Одлични броеви досега.Wolverine оди во пеколот каде мора да се соочи со сите луѓе што ги убил (читај,пола пекол) И го сретнува татко му таму.Во меѓувреме неговото тело е опседнато од демон и иде на killing spree па X-Men мораат да најдат начин некако да го запрат.(некако being еден од милионите планови што ги имаат за да го спречат) Број осум особено ме наежи.Артот е бомбона,а тепачки и крв има колку што на човек му душа сака.Најновиот арк (Wolverine's Revenge) тек станува добар. 9/10Ultimate ThorBADASS! Hickman растурил со мини серијалов.Приказната се движи помеѓу сегашно време,ancient Asgard и Германија за време на WWII за на крај се да се спои,клопчето да се одврти и да добиеме еден од нај shocking revelations ever:Артот на Pacheco е фантастичен,со многу детали. 10+/10 Си ги препочитав и Dark AvengersNorman Osborn е THE ultimate villain.Он е special kind of crazy.Скоро и да ми фали Dark Reign ради него (и оп,среќа,пак ќе има Dark Avengers ) Целиот тим е интересен,се надевам дека барем дел ќе вратат во новиот серијал.Тимов имаше подобро изградени character relations од регуларните Avengers.Deodato e ѕвер!! 10/10Future Foundation #1-6FF по смртта на Johnny.Некако Spidey не ми спаѓа у тимов,додека вистинската ѕвезда е Valeria Richards,ќерката на Sue и Reed.Имено таа ги собира сите негативци на ФФ фамилијата,меѓу кои и Doom,со цел да направат план за да ги уништат алтернативните Reeds од други универзуми кои и претат на земјата.Other than that,нема многу што да се бара у стрипов.Артот е топ,ептен ми се поклопи со writing-от на Hickman. 7/10JokerМу седнав и на чудово конечно.Интересен стрип во секој случај,ама нешто ми фалеше низ целата приказна.Како Joker да не е Joker кој го знаеме,туку како да е Joker на Ledger.Сепак,ова не ме спречи да уживам во приказната и одличниот арт. 8.5/10The Man Who LaughsОва пак,иде таму високо горе со Killing Joke in my book.Фиуууу,тек сега видов дека сценарист е Brubaker.Уште еден masterpiece од него,овојпат за првото соочување на Bats со Joker.Ај што Joker-от овде е одлично развиен лик,Brubaker успеал да го претстави Bruce во детективска улога.Артот е само плус овде. 10+/10The Mighty Thor #1-3Очекував нешто Fear itself related,а добив Thor vs.Silver Surfer vs.Galactus fight.Имено,Galactus сака да изеде некое seed од the World Tree,сакајќи вечно да ја задоволи својата глад.Loki е интересен и тука,а Coipel одлично си ја врши својата работа,цртајќи ни некои прекрасни кадри. 8.5/10Како и неколку single issues: Fear Itself:Spider-Man #3РАСТУРИ Spidey со мини-серијалов.Во овој број се тепа со опседнатиот Thing.Стравот на Спајди дека нема да успее сите да ги спаси е парализирачки за него.Најдобро нешто од Fear Itself досега,by far. 10/10Ultimate Fallout #2Уф,уф.Срцепарателен број.Aunt May му залепува шлаканица на Steve Rogers кој се обвинува себеси за смртта на Peter,Thor ни дава glimpse во Valhalla каде шо се сите досега умрени и вика-"And there--in that place--legends never die."Браво за сите што го пишуваат и цртаат стрипов,преполн е со емоции. 10/10X-23 #12Trigger scent-от е пуштен насекаде и ги прави луѓето ладнокрвни убијци.X-23 мора да го спречи да се прошири,а притоа ќе дознае повеќе за своето минато.Солидно 7.5/10X-Men #15Прилично млак conclusion на First to Last.По одличниот старт,очекував повеќе.На крајот,обавезниот cliffhanger,кој ако не е поврзан со Schism,е скроз pointless.Артот носи оцена плус. 6/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
Last edited by Phoenix on 13 Aug 2011, 15:12, edited 1 time in total.
|
12 Aug 2011, 23:49 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Dylan Dog (Veseli Četvrtak) 10 - Deseta žrtva (1/5) Dylan Dog (Veseli Četvrtak) 16 - Nesanica (0.5/5) Како нарочно да му го прават ова на Ugolino Cossu (цртеж), да работи само на слаби приказни...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
13 Aug 2011, 01:54 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
bravo za review-ava phoenix...me natera da pocnam da simnuvam FF i Thor seuste ne sfakam sto svigjaat lugjevo kaj Dark Avengers a za Jokerot na bermejo ne si u pravo...it's the other way around: http://www.batman-on-film.com/lee-berme ... iew-2.html se na se top mini reviews
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
13 Aug 2011, 03:43 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
13 Aug 2011, 14:49 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Dragonero супер стрипче. Warcraft/Lotr со малку game of thrones on top. кул приказна,добар цртеж,само насловната можеле многу боље да ја напраат.
Invincible Iron man 8-20 Добро вози,ќе продужам да читам.
|
13 Aug 2011, 15:26 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
Quatre de Baker StreetCetvorka sa Ulice Bejker - Veseli cetvrtak Најновите 2 албуми во мојата колекција ги исчитав во еден здив. Приказната е за мала група деца кои му помагаат на познатиот детектив од истата улица Само првиот кадар во стрипов ќе ви каже за колку добар цртач (David Etien) се одлучиле за овој серијал а сценариото е тимско Djian/Legrand Првиот албум многу брзо не воведува во светот од тој период (посебно Дикинсовите романи за бедата) за маката на луѓето во сиромашните квартови и за злобните погледи на богаташите кон искинатите деца кои се шетаат во нивниот крај. екипава е профи во пратење и истражување (ко за нивна возраст) Во вториот албум, во позадина провејува и надалеку познатата приказна за сериски убиец од тој период (Џек д Рипер), за политичката криза низ европа и за бранот руски емигранти кои пробуваат да ја прошираат својата идеа за револуција Стрипов е полн со преубави кадри на стар Лондон Како што гледам, последен излезен во Фр. е третиот албум, а изгледа ќе ги има минимум 4. http://www.ventsdouest.com/bd/les-quatr ... 306063.htmПред да го купам стрипов, мислев дека е за Шерлок како младо дете и неговите авантури ама
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
13 Aug 2011, 16:35 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
WOW artov!
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
13 Aug 2011, 17:06 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
13 Aug 2011, 17:17 |
|
|
Branka Brlivata
Суперхерој Под Стечај
Joined: 12 Jul 2011, 14:10 Posts: 296 Location: Skopje , Saraj Matka
|
_________________ Денес е фино сончево нели е глупо да не пијам пиво , седиме надвор пиеме пиво сеир факаме на све живо , седиме надвор пиеме пиво .... не боли за све живо.....................
|
14 Aug 2011, 11:43 |
|
|