|
|
It is currently 25 Dec 2024, 03:47
|
Author |
Message |
groo
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ што се мора не е тешко
|
28 Aug 2011, 22:58 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Со тешки маки го привршив домашното шо ми го дае Крале.
Zagor - Povratak vampira - Каква агонија беше ова, уф. 2/10
Zagor - Kineska sekta - Интересно почнува, ама брзо брзо се претвара у срање. 2.5/10
Zagora - Zaseda mutanta - Е ваа не беше толку лоша. Тро предолга, ама интересна прича. 4/10
|
29 Aug 2011, 13:47 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...е сега иди кај . Треба да се освежиш малку.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
29 Aug 2011, 13:50 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
ja letovo definitivno sfativ deka multi-hero prikazni tesko da mi se dopadnat. Age of Apocalipse Marvel i DC's 52, i dvete ne uspeav da gi docitam. Bone - nekako ne mi legna humorot. citav nesto Walt disney kolku za relaksacija, ama pretezno bev na knigata od GRRM
|
29 Aug 2011, 17:22 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
American Vampire #17 и 18 - заврши едно поглавје и тоа доста добро. Го бива Снајдер и серијалов. PunisherMAX #16 - фала богу Frank заврши. Аркот де. Цел беше катастрофално досаден, а артот беше абоминација скроз! Арон толку невероватно го отупе со раскажувањето на причата како он станал Панишер, што сериозно овие неколку броја беа најлошо нешто у моментов. А артот на Dillon...немам речи. Исти глави и тела, исти СКРОЗ, разлика у коса и у има\нема брада. Скроз абоминација серијалов у последно време. Да се надеваме дека некој ќе го спаси, бар да се доближи до квалитетот на ранот на Енис.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
30 Aug 2011, 19:14 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
^ Само Greg Rucka ако дојде до таму со новиот The Punisher серијал, во MAX на Aaron изгубив секаква надеж... Јебига, типот не е ни приближно доволно луд ко Ennis /Додуша, ни Rucka не е толку луд, бар не во делот за gore (кој сигурно помалку ќе го има во новиот серијал бидејќи не е дел од MAX едицијата), но човекот општо го бива за мрачни крими приказни...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
30 Aug 2011, 19:35 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Да, ама овој не го бива ни за гор, ни за кор, ни за приказна, камо ли па мрачна. У Scalped (од тоа малце што видов) го бива, негов си е серијалот, таму нека цепа. Вака не иде.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
30 Aug 2011, 19:41 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Hey, no arguments there. Like I said, во MAX на Aaron изгубив секаква надеж...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
30 Aug 2011, 19:42 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
едно време им седнав на Y:the last man и прочитав едно 50 и кусур броја у еден здив,супер ми беа,ама баш на крајот негде фатив нешто друго да читам и сум го заборавил комплетно.сеа го дочитав.Се почувствував чудно коа заврши,незнам зошто,не дека остана нешто недообјаснето ама сакав уште да читам.Интересен серијал,супер си вози приказната,многу лесен за читање.Препорака
|
30 Aug 2011, 19:57 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Еј, да, и ја го имав истото искуство, толку е лесно да се навлезе во тој свет што едноставно не ти се излегува, сакаш да читаш повеќе, иако нема. Истото ми се случи и со Ex Machina, уште едно чедо на Brian K. Vaughan... Ќе да е до него /Вакви ствари почесто ми се случуваат со серии, ама тоа е муабет за друг ден/топик...
|
30 Aug 2011, 20:03 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Y го исчитав за 3 дена. Нема застанување таму, и нема “уффф уште колку има“
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
30 Aug 2011, 20:04 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
od koga se kanam da go citam Y covece *bow* za site sto se go procitale
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
30 Aug 2011, 20:59 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Ја на Ex Machina му се канам одамна
|
30 Aug 2011, 21:31 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
30 Aug 2011, 21:41 |
|
|
Branka Brlivata
Суперхерој Под Стечај
Joined: 12 Jul 2011, 14:10 Posts: 296 Location: Skopje , Saraj Matka
|
Sea do pred malku go citav Mister No '' Casablanca Caffe '' od SD eden po mene pointeresnite so ovoj junak kao OK prica ocena 7 od 10 poso imal Jerry i bolji prikazni
_________________ Денес е фино сончево нели е глупо да не пијам пиво , седиме надвор пиеме пиво сеир факаме на све живо , седиме надвор пиеме пиво .... не боли за све живо.....................
|
30 Aug 2011, 21:46 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Конечно до преѓи о дочитах Punisher MAX, сите шејсе броја ми пројдоа во еден здив 12.4/10 шо би кажал некој наш надежен политичар
|
30 Aug 2011, 22:11 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
30 Aug 2011, 22:18 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Justice League #1Мене ми се свиѓаше. Делива уверливо,како стварно тек сега да почнуваат приказните на ликовите. Има акција,три суперхерои. Топ. Не ми се свиѓаше тоа што Green Lantern некако дебилно се понашаше и што Supes личи на тинејџер. On the other hand,костимите се топ,можда пошо освен црвените гаќи на Superman (they will be missed),друго не е многу сменето. Оцена не давам.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
30 Aug 2011, 23:48 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Justice League #1 so strav go otvoriv stripov. i samo edno ke kazam; This is not my dad's justice league..prekrasnotija..ocena nema
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
30 Aug 2011, 23:53 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Justice League 1 Приказната сосема ОК (сепак е премногу рано за било какви заклучоци), цртежот мајсторски... Почеток кој ветува!
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
31 Aug 2011, 00:48 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
JLA 1(гледам сите задоволни, па викам ај и ја да уживам ) *прв поглед на корицата: Бетмен и Сајборг - ТОП! WW на корица ми е добра (може ради стандардите) *на внатрешната корица во молив - не ми се допадна, посебно фацата! (едит: сега видов дека е на финч, изгледа жените не му се фах, пошто другите (машки) ликови на варијант корицата се супер) *старт на приказната: брзо, јасно и акционо! бетмен може е малку по-коцкаст него вообичаено, ама ми јаде новиов изглед, функционален е за бетс ГЛ си е тој, повеќе збори, одколку што мисли... и непромислено реагира, ама невиден позитивец ми е и одма се дава кратко објаснување и за него, кој е, што е, што треба да прави. *на пола стрип, веќе дознавме инфо скоро за пола екипа, мајсторски изведено, а не само сувопарно да ти кажат информации *Бетмен-канализација-прстенот! Priceless момент, тој е тој бетмен! *Вик си го сакам поради Teen Titans, очекувам неговата улога да се зголеми *Супермен е без гаќи, и право да си кажам, ок ми изгледа, мислам дека ќе се навикнам брзо
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
31 Aug 2011, 07:59 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
|
31 Aug 2011, 08:48 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
you know what i mean... без гаќи... одозгора
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
31 Aug 2011, 09:13 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Пред некој ден ги дочитав Punisher MAX и ми требаше уште дрога Почнав да го читам Punisher War Zone од хер Гарт Енис унд хер Стив Дилон Сите 6 комада - царцки убајни Се продолжува со другите...
|
31 Aug 2011, 18:52 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
FLASHPOINT #4-5
Не знам за вас ама мене крајот ме остави со подзината уста и подотворени очи, маестрална приказна, полна со емоции и многу мрдната идеја. Прашање на време беше кога ќе се појави една ваква приказна, сите имаат свои проблеми ама ги надминуваат заради општото добро и заради тоа што се нели СУПЕРХЕРОИ и човештвото го ставаат пред себе. Што ќе се случи кога еден од нив ќе сака да го врати времето назад и ќе излезе од времеските зони.... Маестрално дело со уште подобар арт ова навистина вреди да се прочита.
Ги почнав и споредните серијали ама брзо се откажав од проста причина што немав време се да исчитам а и не се толку важни за следење на главаната приказна со еден мал исклучок
BATAMAN KNIGHT OF VENGEANCE
Овој стрип имаше такви мрднати моменти, таков мрднат карактер на Томас Вејн да едноставно е греота да не го исчита човек. Одлична идеја и реализација.
JUSTCE LEAGUE #1
Многу муабети се свртеа по форумов а и низ форумиве по светов, многу мислења прочитав и од искусни и помалку искусни ДЦ читатели. Останав резервиран од аспект на тоа што сум делумно упатен во приказнава ДЦ комикс ама после овој маестрален арт на чичко ЛИ се паѓа во вода. Едноставо после првата страна на која се задржав 15 минути мојата реакција благо речено беше
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW
За приказната нормално рано е да се говори само прв број е, ама артот ме плени тотално (не за друго го поштуем Јim Lee epten). МОе субјективно мислење е дека ни претстои одличен период со многу стрипови а богами и многу муабети по форум наш. Браво.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
Last edited by Meskov on 31 Aug 2011, 22:54, edited 1 time in total.
|
31 Aug 2011, 22:50 |
|
|