|
|
It is currently 23 Dec 2024, 23:57
|
Author |
Message |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
24 Aug 2011, 18:31 |
|
|
IgorJovchevski
Магус Регуларус
|
A TRUE perfection!
|
25 Aug 2011, 15:10 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
|
25 Aug 2011, 15:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
25 Aug 2011, 22:28 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
На зона има се тоа. (мислам дека ја нема ретро книгата 2, ама таа е покриена со сд) И да имаш акаунт не можеш да пристапиш до нив, затоа што се во ВИП зоната. Политика на форумот е луксузните изданија да се објавуваат јавно 2 години после излегувањето. Да не тупам. Ги имам (т.е. ќе ги симнам), и АКО доаѓам утре ќе ги донесам. Ако не, наредниот петок.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
25 Aug 2011, 22:33 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Види, ако ги немаш сите на хард, слободно пушти ми линкови од сите овие (15-19, СП 10, АА 05-07, ретро 2 не ми треба) на ПМ или интерно, ќе упалим JDownloader-от и нека си тера, нема потреба да се гњавиш и да симињаш/режеш... ПС. Благодариме, во секој случај
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
25 Aug 2011, 22:50 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Pakao SD#8 оцена: 7/10Убава приказна, каде се повеќе се става акцент на мутантите и мојот омилен дел - Прво Ниво. Почнувајки и раскажувајки во стил на Дантеовиот Пекол го пратиме Нејтан како пробува да спаси едно момче, ои се побунло на постоечката хиерархија...чепкаат теми како расизан, влади, нетрплеивост, итн. Дел што ми се допадна: алегоријата на името на отец Хомер, кој на крајот од приказната - ослепува. Помала оцена има заради дупките во сценариото, особено во делот на првото Ниво, кој според мене, треба да биде полн со живот. Тоа е природна околина на мутантите, и тие тука треба да се чувствуваат „како дома“ - без криење, уништени улици и сл. Да не заборавиме дека дел од оваа приказна е особено важна за понатаму - (НН Гигант #4 - Востание)... .
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
29 Aug 2011, 13:27 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Hans Schneider (младиот хакер), Franz Hoenzoller (кандидатот за градоначалник) и Ethan Edwards (ловецот на глави) ќе ги гледаш уште многу, многу пати
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
29 Aug 2011, 13:42 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Svemirsko pjesastvo и Posljedna Bitka SD#9-10 оцена: 8/10Добра, воена приказна, но е класичен трилер, но во свемирско опкружување. Интересни ликови, а ми се допаѓа и ваков амбиент - воена академија. Иако прочитав во дека е многу базирана но , мене ме потсеќа (т.е. очекував да се развие приказната во таа насока) на оној филмот со воена aкадемија со Том Круз и Тимоти Хатон - . Тандемот Serra/De Angelis фукционира безпрекорно.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
30 Aug 2011, 08:02 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Војниците у четата на Конор види како се викаат Hint:
|
30 Aug 2011, 08:32 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #115 & #116 - Gospodari Praistorije(Secchi & Vietti / Clemente & Olivares)Е ова е Nathan Never! Чиста SF авантура, измешана со минати настани во серијалот, time-travel, фамозните “штовани“, професор Одака... Обожавам кога ќе поврзаат неколку теми кои сме ги виделе во разни други ситуации и ќе ги измешаат професионално за да створат логична целина. Ми-Ли-На! Тимот на NN за едно треба да добие титула: создавање нови приказни од веќе заокружени теми. Таман си мислиш нема што веќе да раскажат за едно нешто, и оп. Olivares дава екстра убав цртеж типичен за него, а Clemente останува да ми биде италијанскиот Romitta Jr. 10/10
|
01 Sep 2011, 20:55 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Брајан, мх мх мераци насловниве, не сумњаме ни во стриповите внатре Туку, дали можеби си во можност, однекаде да ископаш линк за скен од Либелус Книгата 0 (ре-изданието со нултата епизода на Кастелини и десетиците страни текстови внатре на Владимир Тадиќ), I'll be very thankful to you!
|
01 Sep 2011, 21:18 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
одамна не сум прочитал вака испофалена рецензија плус за НН
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
02 Sep 2011, 00:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Iza Zvijezda SD#011 оцена 8/10Оваа приказна е директен продолжеток на , како и главните две фракции....но, почетокот на приказната е тотално конфузен, па и помалку досаден и „се тегави“, се до моментот кога се открива позадинската приказна за Братството на Сенки, која е многу добра и интригантна и интересна и...самиот крај е многу поетичен ( Space. The Final frontier...for someone....), и најавува одлична динамика за понатаму. Ќе му залепев оцена „тројка“, но последните неколку страни многу нагло и високо ја дигнаа оцената. имаат и овие Хрвативе...Идеме понатаму.
|
05 Sep 2011, 19:48 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never special #9 - Misija u svemiru(Ostini / Simeoni)Nathan e на класична whodunit мисија на рударски астероид каде после неколку жртви, матичната фирма сака да ги испита причините за тие случувања. Типот што го црта бројов е невидена италијанска верзија на John Romitta Jr. 6/10 ----------------------------------------- Nathan Never special #10 - Pretnja s neba(Ostini / Bastianoni)Nathan и пак темата food wars односно конфилитот на големите корпорации кои го снабдуваат човештвото со храна. Овој пат мистериозно се појавуваат неприродни урагани кои како наменски да служат за се од буткање на војски до уништување огромни плантажи со храна. Советот за безбедност се обраќа до својата Агенција Алфа, која се повеќе ефективно служи како владина отколку приватна агенција. Се на се одлична акција со еден познат и секогаш интересен негативец во главна улога. Полека полека се наслутува кулминацијата која ќе следи околу бројот 150 и околу која тематика ќе биде. Цртежот на Bastianoni е мелем за очи. 9/10
|
12 Sep 2011, 23:12 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Илустрации од War of the Worlds сагата Max Bertolini Paolo Di Clemente
|
23 Sep 2011, 12:59 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Paolo Di Clemente whoever he is; ko da zema od cico lee inspiration...osobeno chin-ot i racete====epten batman hush lee stil
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
23 Sep 2011, 13:51 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
Joined: 15 Jan 2011, 08:16 Posts: 197 Location: наваму-натаму
|
Нешто ново Nathan Never - книга 41296 страници 115 куни до 4.12.2011 Agencija Alfa - книга 8320 страници 105 куни до 4.12.2011
|
26 Sep 2011, 19:45 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
BEKONACNI UNIVERZUMI!!!!!!!!!!!!!!!
|
26 Sep 2011, 20:22 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
продолжувам со моите кратки рецензии: Cybermaster - Ludens SP1 оцена: 4/10Не знам зошто, ама очекував повеќе. Добар почеток со млак, т.е. никаков завршеток. Референци од многу вакви алтернативни симулации, како на Lawnmover man, а особено на Max Headroom, со некакви (неуспешни) задкулисни игри на корпорации со мутантите и vice versa. Овој специјалец многу бргу ќе се заборави.
|
26 Sep 2011, 20:26 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Ау ау ау аууу насловната на Натанот! Од утре почнувам со читање,и онака одолговлекував веќе премногу.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
26 Sep 2011, 20:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Izgorena zemlja & Pustinjski razbojnici SD #12-13 оцена 8/10Иако , мене ми се свиѓа вестернот , а во комбинација со Mad Max 2, е супер микс! Единствено што ужасно ми бодеше очи скоро цел стрип (и ми ја намали оценката), беше
|
26 Sep 2011, 22:33 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
esposito bradrs.....da toj del so glavnijo e tro-taka.....zaboraj i dina da stavish vo kombinacijata od filmchinja koristeni ...a bogami i shejn.
_________________ ејм фор д бушес!
|
26 Sep 2011, 23:25 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Да, заради тие стоногалките што потсеќаат на песчните црви, ама исто така и дел од Акира (моторите) а самата приказна влече помалку и од Седумте Величествени/Седум самураи, мене лично дури дел ме потсеќаше и на Сведок филмот со Харисон Форд (делот со мормоните) ....имаше многу референци во оваа епизода.
|
26 Sep 2011, 23:50 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Екстра епизода. Сведок/Шејн микс. Милина
|
27 Sep 2011, 00:03 |
|
|