|
|
It is currently 21 Dec 2024, 09:21
|
Author |
Message |
Мики
Манга Падаван
|
Не... ги најдов 2-та на торент, и world war hulk прво заврши... ова кога ќе се симне ќе го прочитам
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
23 May 2009, 15:29 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
23 May 2009, 17:25 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Brad Baron #2 - бљуаргх! нешто волку лошо и неинтересно оддамна не бев читал.
Hellblazer: stations of the cross (#194-200) - моментално го привршувам. ептен ми легна. топ работа.
само ме нервира шо една прича не ја тера еден цртач. овде на 7 броја има 4 цртачи... и кај х-мен иам приметено истото? дури, ко да имам мака да препознаам некои ликови од еден до друг цртач...шо мислите по тоа прашање?
|
25 May 2009, 12:32 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Mene ok mi e poveke crtaci ko ke ima....sekoj ostava svoj pechat na karakterot...sega nekoj se sranje ,nekoj se super....ama za vkusojte ne se rasprava
_________________ ејм фор д бушес!
|
25 May 2009, 13:44 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Не ми иде бш така. Не викам цело време истиот, ама по приказни барем да се одржава некој континуитет.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
25 May 2009, 14:01 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Па кај Хелблејзер така и е општо - една приказна, еден цртач. Во голем дел случаи е и една приказна, еден писател, еден цртач. За конкретниов муабет, така испаднало, не е тоа правилото (туку исклучокот).
/Под приказна мислим на story arc, не на еден број од серијата.
ЕДИТ: Сега ги разгледав конкретните броеви, и Фичот е делумно грешка - единствено мешање на цртачи во една приказна е во Out of Season (првиот број [195] е од Леонардо Манко, вториот [196] од Крис Брунер), што е најверојатно ради обврски од страна на Манко, следната приказна [197-199] е цела од Марсело Фрусин. E сега, 200тиот број има куп цртачи, ама сепак е јубилеен...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
25 May 2009, 14:16 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Викендов го листав Hulk, Новиот серијал од Loeb. Не ми се верува со тој човек што се случува. Успева сериски да убива бренд по бренд. Оние кои го читале Planet Hulk/WWH знаат до каде отиде Hulk како лик. И сега овој шлајм. Пародија на брендот. Срамота.
|
25 May 2009, 18:24 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Хаха, така е. Од се’ негово во Марвел сум прилично разочаран (или уште бетер: рамнодушен), дури и го отпуштија од “шоу“ како Хироуз. Изгледа човекот го бива само кога работи заедно со Tim Sale или кога еден од ликовите е Бетмен
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
25 May 2009, 20:28 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Не можам да го мразам зашто знам дека има голема трагедија со син му, ама тоа не значи дека мора да го работи ова. Wolverine го уништи, Ultimates ги уништи, сега и ова.
|
25 May 2009, 22:20 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Никој не спомна мразење, дека човекот си има огромен талент си има, само не му е погоден периодот/ликовите изгледа. А ситуацијата со синот е навистина трагедија, нема ништо полошо од тоа да си погребаш своја рожба
|
25 May 2009, 23:23 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
^ не велам јас дека некој од нас спомна мрзење. Мислев на општиот амбиент на нет спрема Loeb. Далеку било таква трагедија. Ама и покрај тоа, не значи дека мора да му се дозволува систематски да закопува култни наслови... Како и да е... Само што ја прочитав по втор пат оваа уметничка творба Браво. Браво. Браво!! Прекрасно!! Кратка моја рецензија
|
25 May 2009, 23:50 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Конечно ја прочитав оваа огромна разврска за Братството сенки и можам да кажам само - Феноменално. Time travel + homo superior + Scotos .. Како само ги поврзуваат старите приказни... ЗАКОН!!
|
27 May 2009, 01:07 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
toa e ubavoto kaj NN, trojca scenarsti rabotat od pocetok do kraj, si go znaat celiot nathanverzum, od vreme na vreme se navrajkaat na starite neprijateli, mnogu kompaktno deluvaat
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
27 May 2009, 07:01 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Го прочитав "Price iz baze drugdje", првиот дел, и морам да признам ми се допадна, освежување е некако, а и цртежот на Dante Spada е одличен...на времето го сакав и ММ доста, па ова е некако поврзано со него, ама различно.
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
27 May 2009, 12:10 |
|
|
Skywalker
|
|
27 May 2009, 14:09 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
dobro, ja zboram dodeka bese regularnoto poedinecno izdanie, ovie trojnite gi nemam, pa zatoa i ne znam.
|
27 May 2009, 14:16 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ама ова насловниве на Кастелини се преубави. Штета што луденс ги имаат со оние второ оделенскине ужасни насловни издавано од 40ти број нагоре.
|
27 May 2009, 14:35 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 May 2009, 14:44 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 May 2009, 15:28 |
|
|
Skywalker
|
Благодарејќи му на интернетот и стрип форумите, еве уште една најава за ново (ре)издание на НН, Nathan Never Granderistampa, 3 во 1, со насловни во изведба на еден нов соработник на НН тимот - Макс Бертолини, кој досега ги прави насловните за Универзумот Алфа (илустрација горе). Светот на НН радикално се менува со заминувањето на Кастелини. Еден коментар поврзан со тоа (преземено од stripovi.com): - Uglavnom primijetio sam promjenu u scenografiji NN-ovog svijeta. Čini se kako se od odlaska Castellinija napušta njegov način prikazivanja svijeta budućnosti i više se okreće de angelisovom, tako npr nema više onog ultra-futurističkih laser-gunova već samo malo modernije današnje oružje, nema više vozila ala novi batmobil već više kao audi iz ja robot itd. - Da, još od sage Alfa. Manje Bladerunner, više Gatacca. I mislim da je više Olivares nego De Angellis "rodonačelnik" tog stila. Натан Невер не е повеќе тој лик на кој бевме навикнати во изданијата на Слободна Далмација. Така некако и испадна, со згаснувањето на стрип изданијата од СД, настана и промена во екипата на НН (си замина Кастелини).
|
27 May 2009, 15:47 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ова горе треба да е некаква “реплика“ на насловната од број 1? Мене ми се свиѓа стилов...
|
27 May 2009, 16:26 |
|
|
Trusher
Џуниор Џедај
|
Whatever happened to the Capped Crusader (1) - Batman #686.cbr Whatever happened to the Capped Crusader (2) - Detective Comics #853.cbr ебење....
|
28 May 2009, 09:56 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 May 2009, 20:58 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 May 2009, 23:26 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 May 2009, 23:28 |
|
|