Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио!

Колумна или осврт на Krale!

Повратак Супермајка – Дел Прв!

“Уште пред да почнам, морам да изјавам: Луѓе, ова е Агонија!!!
Едноставно – не иде. Заглавен сум моментално до 40 страна, и од премногу забелешки што ги имам, едноставно решив – да Ве тормозам и ВАС!!! 😈 😆 😆 😆 😆 Ќе го правам Фељтон оваа епизода, илити помодерно – турска серија бе!!! И сега можеме да почнеме:

Повратак Супермајка – Дел Прв!

Зошто ооооо зошто мора да има СЕКОГАШ ГЛУП поглуп вовед во (скоро) секоја епиода, во која Чико се вовлекува во глупава (и сценаристички трапаво изведена) ситуација за да се извлече уште поглупава констатација?!? Овојпат, во Градот Силвервил (каде – замисли? откопуваат сребро) има многу кафани, па заради конкуренција започнуваат со реклами, односни т.н. „луѓе-сендвичи“ кои шетаат нз градот со закачена реклама. Дебелото се подлажнува, влегува во едната кафана, добива никаква храна за премногу пари (бидејки – сите пари и храната идат на „маркетинг“), авлегува во другаа кафана и истата приказна (во друга варијанта. Нешто што многу ме нервираше, а го повторувам континуирано, е дека Ферин НИКОГАШ не се замарал со позадини, што ја убива целата атмосфера….”

Цела колумна ТУКА, а коментари на истата ТУКА!

Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио