Колумна-Brian’s Dog House!

Последниве години, со именувањето на Ворен Елис за писател на Astonishing X-Men, темата за паралелни светови завзема прилично централно место со сагата за Ghost Boxes – кутии кои служат како телепортери помеѓу паралелните универзуми. Посвеж пример кај Marvel-овци, за класична авантура со “паралелни димензии” е Exalted. Примесата на оваа приказна е одлична и зборува за свет во кој борбата меѓу мутантите и луѓето ја уништила планетата, па затоа мутантите се жртвуваат еден по еден за да ја одржат земјата стабилна. Но што се случува кога мутанти ќе снема? Одговор: Тука е мултиверзумот! “Нашиот” Сајклопс е првиот кој ќе го растури овој систем на експлоатација на мутантската раса. Фасцинантен е моментот кога тој, бегајќи од силите на Спасителот, тамошната верзија на Чарлс…цела колумна може да ја прочитате ТУКА,а коментари на истата може да оставите ТУКА!

колумна