Полуелфот прочита нешто па реши да пише!

Колумна на halfelfpaladin

“ХРАБРОСТ И ЧЕСТ!
Хм, веднаш да кажам дека стрипов седнав да го читам со голем ентузијазам, чисто затоа што и јас самиот многу малку знам за Ultramarines чаптерот, иако може да се каже дека се можеби и најголемата легија меѓу Adeptus Astartes односно Space Marines. Ultramarines од секогаш ми изгледаа многу амерички, најверојатно поради нивната боја, плава, но од друга страна секогаш кога гледав слики за нив секогаш препознавав римски елементи, римска хералдика, римски дизајни и орнаменти на оклопите. Коа седнав да го читам стрипов уствари сватив дека многу многу термини им се уствари хеленистички, како на пример планината која се вика Хера….или градот по име Хераполис, или исто така град кој се вика Коринт, и тука веќе почнаа во мене да се ломат копјата. Сепак решив да ги тргнам моите македонско патриотски убедувања на страна и решив да си го исчитам стрипов.”
Колумните може да ги прочитате ТУКА,а да коментирате на истите ТУКА!

колумна