Превземено од друг форум.....бидејки од вчера почнав да ја гледам, конечно!!!!
From Bryan Fuller (Heroes, Wonderfalls, Dead like me ) and Barry Sonnenfeld (Men in Black) comes a new series with an unprecedented blend of romance, fantasy and mystery, Pushing Daisies, a forensic fairytale about Ned, a young man with a very special gift. As a young boy Ned discovers that he can return the dead briefly back to life with just one touch. But his random gift isn't without deadly consequences... as he soon finds out.Одамна се спремав да ја набавам, ама секогаш нешто друго се појавуваше, па никако не и дојде ред на неа.
И сега ми е криво зашто толку сум чекал! Серијава ми ги покри сите мои очекувања, па (барем во првите 4-5 епизоди) е подобра одошто очекував!!!
Многу е убава, колоритна, причата ми е многу смешна,забавна, и интересни споредни ликови...
И вечер ќе останам без сон, исто како вчера ради серијава...
Лошата вест од целава приказна е дека има само две сезони или 19 епизоди (од снимени 22 ама изгледа не се пуштени сите...) и тоа сега брзо е скината од етер заради паднат рејтинг....ама отом-потом, кога че стигнам до крајот, ке коментирам
(Искрено, ме потсеќа многу на - серијата што многу ја сакав...EDIT: па нормално, кога ист креатор е на двете серии
)
Интересна Тривија:
Based on a rejected plotline for "Dead Like Me" (2003) where Ellen Muth's character couldn't collect any souls because somebody was resurrecting them with a touch.