It is currently 27 Feb 2024, 01:40Reply to topic  [ 5 posts ] 
Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби parsec) 
Author Message
Магус Регуларус
User avatar

Joined: 15 Oct 2009, 20:53
Posts: 1394
Reply with quote
здраво јас ја отварам оваа тема не со цел да се покажам или фалам себеси бидејќи не сум компетитивен туку повеќе сакам да учествувам во турнири заради забава и дружење, мојата цел е да ги прикажам програмиве што се одлични за ретро нетплеј т.е. ретро мултиплејер игри.
така да ќе апдејтирам колку можам како можам.
за турнири користиме discord сервери за да се најдеме, играме, планираме турнир и др.
програмите што ги користиме се fightcade 1 и 2 (2 е во опен бета развој) двете програми се за играње аркадни игрици онлајн на пр: cadillacs and dinosaurs, street figter 2, 3 alpha 1,2,3 итн.
третата програма е меднафен која поддржува скоро сите ретро системи освен гба за онлајн играње и офлајн малку потешко се мести ама се исплати.
https://mednafen.github.io
турнирите ќе се преку twitch или youtube.
ova e street figther ex2 plus na twitch
https://www.twitch.tv/videos/268300744


06 Jun 2018, 12:44
Profile
Магус Регуларус
User avatar

Joined: 15 Oct 2009, 20:53
Posts: 1394
Reply with quote
Twitch
видео од онлајн турнир во кој учествував.играта се вика karate tournament се игра на fightcade 2.


15 Jun 2018, 22:09
Profile
Магус Регуларус
User avatar

Joined: 15 Oct 2009, 20:53
Posts: 1394
Reply with quote
ќе хостирам теккен 3 турнир во недела 6 поручек и супер бомбермен турнир 2 поручек, ако сака некој да се пријави за турнирот еве линк за двата турнира
супер бомбермен 5 снес https://challonge.com/vv4cu7t1
теккен 3 пс1 https://challonge.com/w7dxcu7g
и еве го мојот дискор сервер каде што се договараме за турнири и играме игри https://discord.gg/2ZtUVfr


04 Jul 2018, 00:31
Profile
Магус Регуларус
User avatar

Joined: 15 Oct 2009, 20:53
Posts: 1394
Reply with quote
еве ги видеата од турнирите:
супер бомбермен снес: https://www.youtube.com/watch?v=qxAj4sx ... wD&index=6
теккен 3 пс1: https://www.youtube.com/watch?v=bSQCjZu ... YWVwD&t=0s


13 Jul 2018, 04:06
Profile
Магус Регуларус
User avatar

Joined: 15 Oct 2009, 20:53
Posts: 1394
Reply with quote
https://www.youtube.com/watch?v=MOzMsk1 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=wz5DFe4 ... e=youtu.be
еве ги последните два турнира, bloody roar 2 беше многу напнат турнир, а и многу забавен.


27 Jul 2018, 06:02
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron