МАКЕДОНСКИ СТРИП ФОРУМ
https://makstrip.com.mk/forum/

Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби parsec)
https://makstrip.com.mk/forum/viewtopic.php?f=52&t=4063
Page 1 of 1

Author:  kamion203 [ 06 Jun 2018, 12:44 ]
Post subject:  Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби parsec)

здраво јас ја отварам оваа тема не со цел да се покажам или фалам себеси бидејќи не сум компетитивен туку повеќе сакам да учествувам во турнири заради забава и дружење, мојата цел е да ги прикажам програмиве што се одлични за ретро нетплеј т.е. ретро мултиплејер игри.
така да ќе апдејтирам колку можам како можам.
за турнири користиме discord сервери за да се најдеме, играме, планираме турнир и др.
програмите што ги користиме се fightcade 1 и 2 (2 е во опен бета развој) двете програми се за играње аркадни игрици онлајн на пр: cadillacs and dinosaurs, street figter 2, 3 alpha 1,2,3 итн.
третата програма е меднафен која поддржува скоро сите ретро системи освен гба за онлајн играње и офлајн малку потешко се мести ама се исплати.
https://mednafen.github.io
турнирите ќе се преку twitch или youtube.
ova e street figther ex2 plus na twitch
https://www.twitch.tv/videos/268300744

Author:  kamion203 [ 15 Jun 2018, 22:09 ]
Post subject:  Re: Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби par

Twitch
видео од онлајн турнир во кој учествував.играта се вика karate tournament се игра на fightcade 2.

Author:  kamion203 [ 04 Jul 2018, 00:31 ]
Post subject:  Re: Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби par

ќе хостирам теккен 3 турнир во недела 6 поручек и супер бомбермен турнир 2 поручек, ако сака некој да се пријави за турнирот еве линк за двата турнира
супер бомбермен 5 снес https://challonge.com/vv4cu7t1
теккен 3 пс1 https://challonge.com/w7dxcu7g
и еве го мојот дискор сервер каде што се договараме за турнири и играме игри https://discord.gg/2ZtUVfr

Author:  kamion203 [ 13 Jul 2018, 04:06 ]
Post subject:  Re: Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби par

еве ги видеата од турнирите:
супер бомбермен снес: https://www.youtube.com/watch?v=qxAj4sx ... wD&index=6
теккен 3 пс1: https://www.youtube.com/watch?v=bSQCjZu ... YWVwD&t=0s

Author:  kamion203 [ 27 Jul 2018, 06:02 ]
Post subject:  Re: Аматерски онлајн турнири(fightcade,mednafen и можеби par

https://www.youtube.com/watch?v=MOzMsk1 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=wz5DFe4 ... e=youtu.be
еве ги последните два турнира, bloody roar 2 беше многу напнат турнир, а и многу забавен.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/