[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
МАКЕДОНСКИ СТРИП ФОРУМ - View topic - PACHANGA - Full Moon
It is currently 22 Sep 2023, 15:12Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
PACHANGA - Full Moon 
Author Message
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
kratko scenario koe go napisav specijalno za Tanja (the sacred mushroom)
eve go ovde, kreacijata kje odi onlajn za site zainteresirani ;)

и еве за Тања.
околу 15 мин. работа. ова не е сценарио туку синопсис, ама само треба да се дефинираат попрецизно почетните кадри за да биде комплет.

ПОЛНА МЕСЕЧИНА
1. Сонот
Полна месечина. Паломита доаѓа до некоја вода, почнува да се соблекува.
Цело време е кадрирана провокативно но сепак се да биде скриено.
Како некој да ја набљудува од позади дрвата.
Таа почнува да се мие. Субјективна камера која се приближува до неа. Кога раката ќе ја допре, таа се врти и веќе не е млада и убава, туку или е мртва, или е стара, или пак е како чудовиште некое.

2. Пачанга се буди, целиот испотен. Паломита е на стража, другите спијат околу огнот.
Паломита : лош сон?
Пачанга (пали цигара) : само крајот.

Оттука може да продолжи, односно да почне приказната, или пак да се заврши на ова.

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 20:04
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
и еве го раскадрирано.

ПОЛНА МЕСЕЧИНА

ТАБЛА 1
1. Полна месечина.
2. Паломита стои до некоја вода,
3. Ја соблекува облеката. Останува гола, одраз во водата.
4, 5, 6. Крупни кадри на делови од тело, како се мие. (во еден од кадрите и се гледа фацата) Цело време е кадрирана провокативно но сепак се да биде скриено.

ТАБЛА 2
1. Како некој да ја набљудува од позади дрвата. (во прв план гледаме рака, и гранка некоја од грмушка, во втор план нејзе како силуета во водата.
2. Субјективна камера која се приближува до неа. (истиот агол како 1, само поблиску)
3. Субјективна камера која се приближува до неа. (истиот агол како 2, уште поблиску)
4, 5. Крупни кадри на делови од тело, како се мие. Уште попровокативно од првата табла.
6. Раката се приближува кон рамото на Паломита.
7. Кога раката ќе ја допре, таа се врти и веќе не е млада и убава, туку или е мртва, или е стара, или пак е како чудовиште некое.

ТАБЛА 3
1. Пачанга се буди, целиот испотен.
2. Паломита е на стража, другите спијат околу. Се гледа полната месечина во кадарот.
3. Паломита : лош сон?
4. Пачанга (пали цигара) : само крајот.

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 20:05
Profile WWW
Ултимејт Резервист
User avatar

Joined: 02 Mar 2010, 16:27
Posts: 985
Location: Скопје
Reply with quote
Еве една проба, па чекам коментари ;)

Image

_________________
Life is the art of drawing without an eraser.

http://thesacredmushroom.deviantart.com/


07 Jun 2010, 20:07
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 08:13
Posts: 15550
Location: Skopje, Macedonia
::
Reply with quote
згодна е!

_________________
Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!


07 Jun 2010, 20:08
Profile YIM WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
Tanja da ne te vikaat Talicni Tom, (covek brzi od svoje senke) :lol:
super izgleda

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 20:10
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 08:13
Posts: 15550
Location: Skopje, Macedonia
::
Reply with quote
само во водата додај некое мало бранче и сенка на некоја разбранувана гранка
и го имаш фантастично доловено

_________________
Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!


07 Jun 2010, 20:11
Profile YIM WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
Mozda maalku potemno celoto, ama ova e subjektivno...

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 20:13
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 25 Jan 2009, 23:29
Posts: 7506
Location: Скопје, Македонија
Reply with quote

_________________
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul :twisted:
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them :D


07 Jun 2010, 20:14
Profile
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 25 Jan 2009, 23:29
Posts: 7506
Location: Скопје, Македонија
Reply with quote

_________________
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul :twisted:
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them :D


07 Jun 2010, 20:19
Profile
Ултимејт Резервист
User avatar

Joined: 02 Mar 2010, 16:27
Posts: 985
Location: Скопје
Reply with quote
@pikantez можам да го затемнам многу малку зошто ако затемнам повеќе ќе се спои косата со позадината ;)

@rastaman ќе средам водата, не можев веќе 4 саата цртав

@Laf тенк ју ;)

_________________
Life is the art of drawing without an eraser.

http://thesacredmushroom.deviantart.com/


07 Jun 2010, 20:20
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
abe ne me slusaj mene mnogu, ja sum dete na cenzurata :D
samo teraj, super e, a ako ima nekoja kritika, kje se javat dezurnite ;)

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 20:24
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 14:37
Posts: 9468
Location: Градо на крушите.
::
Reply with quote
If I may be so bold, she looks too much like a girl and not enough like a woman... Ако ме сфаќаш што сакам да кажам. Ова во однос на претходно утврдените особини на Паломита како карактер, инаку илустрацијата сама по себе е одлична.

ПС. Колку да се знае, јас не сум од “дежурните“ :D

_________________
Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind,
Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...


07 Jun 2010, 20:26
Profile
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 09:57
Posts: 16762
Reply with quote

_________________
3 работи за успех во животот:
1. Биди позитивен.
2. Никогаш не кажувај се што знаеш.


07 Jun 2010, 20:35
Profile
Ултимејт Резервист
User avatar

Joined: 02 Mar 2010, 16:27
Posts: 985
Location: Скопје
Reply with quote
Hehe I'll see what I can do ;)

_________________
Life is the art of drawing without an eraser.

http://thesacredmushroom.deviantart.com/


07 Jun 2010, 20:45
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 09:57
Posts: 16762
Reply with quote
Напротив, немој. Ваков сличен муабет и правевме за еден од Иво цртежите, каде што Паломита имаше и те какви добри облини, па дојдовме до заклучок дека не (би) треба(ло) до толку...и јас во таа чест си добив гола верзија на истата :D !

Така да ти реков - не се замарај многу со нас...терај си онака како си (ја) замислила...

_________________
3 работи за успех во животот:
1. Биди позитивен.
2. Никогаш не кажувај се што знаеш.


07 Jun 2010, 20:51
Profile
Ултимејт Резервист
User avatar

Joined: 02 Mar 2010, 16:27
Posts: 985
Location: Скопје
Reply with quote
Да, во право си за тоа. Јас ќе пробам , па ако не и стои ќе си добиеш и верзија од Паломита со поглем задник :lol:

_________________
Life is the art of drawing without an eraser.

http://thesacredmushroom.deviantart.com/


07 Jun 2010, 21:00
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 09:57
Posts: 16762
Reply with quote
епа тогаш, уште веднаш да кажам едно големо Благодарам!

_________________
3 работи за успех во животот:
1. Биди позитивен.
2. Никогаш не кажувај се што знаеш.


07 Jun 2010, 21:05
Profile
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 28 Jan 2009, 11:11
Posts: 7989
Location: Paris
Reply with quote
ah be krale, za eden pogolem zadnik se prodade... :lol:
ja da bev na tvoe mesto, kje pobarav DVA pogolemi zadnici :lol:

_________________
Komic Brew - Your freshly brewed comics
http://www.komicbrew.com
http://www.facebook.com/komicbrew
http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation


07 Jun 2010, 21:15
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија
User avatar

Joined: 23 Jan 2009, 09:57
Posts: 16762
Reply with quote
Чекор по чекор, Гоце..сега работам да ја добијам нејзината „наклонетост“... :D (мислам на Паломита, нормално! ;) :lol: )

_________________
3 работи за успех во животот:
1. Биди позитивен.
2. Никогаш не кажувај се што знаеш.


07 Jun 2010, 21:18
Profile
Сеирџикус Максимус
User avatar

Joined: 29 Mar 2010, 20:01
Posts: 6531
Location: Skopje
Reply with quote
...Tanja..Goce...super so se pocna poseriozno da se raboti na Pachanga strip ...samo napred......ogromna pdrshka od mene....!!!!!!!


08 Jun 2010, 01:04
Profile
Сеирџикус Максимус
User avatar

Joined: 29 Mar 2010, 20:01
Posts: 6531
Location: Skopje
Reply with quote
...ej .......ova primetiv...fali samo senkata od zadnikot........ajdeeee....od Palomita senkata....posto mesecinata e
pred nea ...ovoj Krale me ispobuni so toa zadnikot....senki od granki nema potreba.....imas dovolno senk naprev vo cretezot...grankite se visoki taka da nivnite senki
se daleku zad Palomita.......
molim te izvini Tanja...mnogu mi e tesko na takov dobar crtac kako tebe da mu sugeriram neso....mozdda i nesum u pravo za senkata.....ali toa e moe mislenje.....
uste ednas...samo napred ........veruvam vo odlicen strip....


08 Jun 2010, 01:47
Profile
Ултимејт Резервист
User avatar

Joined: 02 Mar 2010, 16:27
Posts: 985
Location: Скопје
Reply with quote
Fala Ivo za podrskata, sugestijata ti e na mesto. Treba da ima senka pozadi nea, a i branovi treba da dodadam :)

_________________
Life is the art of drawing without an eraser.

http://thesacredmushroom.deviantart.com/


08 Jun 2010, 02:14
Profile WWW
Сеирџикус Максимус
User avatar

Joined: 29 Mar 2010, 20:01
Posts: 6531
Location: Skopje
Reply with quote
milo mi e so go prifati moeto mislenje.....vo sekoj slucaj ...za bilo sto ......
.spremen sum da pomognam....poso rabotam u tush ........chat - pat gi pogoduem toa senkite...


08 Jun 2010, 02:16
Profile
Сеирџикус Максимус
User avatar

Joined: 29 Mar 2010, 20:01
Posts: 6531
Location: Skopje
Reply with quote
...branovi i nemorash...pokazi ja zenskata ubavina ne samo so crtez ..tuku i so zenski lesni prekrasni dvizenja....moe mislenje....ne mora da se prifati...
sepak se raboti za son ...neli..??!!!!!!


08 Jun 2010, 02:18
Profile
Сеирџикус Максимус
User avatar

Joined: 29 Mar 2010, 20:01
Posts: 6531
Location: Skopje
Reply with quote
..eve i za branocite...senkata neka ti bide branovita........u seden poteg reshavash dva problemi... ;)


08 Jun 2010, 02:35
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron