|
|
It is currently 11 Feb 2025, 00:47
|
Person of Interest (серија)
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
01 Oct 2011, 16:26 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Изгледана и втората епизода. Сосема солидно тера. Особено ми направија мерак деталите како
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
01 Oct 2011, 20:32 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
04 Oct 2011, 20:01 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Најново што прочитав е дека Persons of Interest е cancelled.
|
07 Oct 2011, 22:40 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
08 Oct 2011, 01:43 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
08 Oct 2011, 01:48 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Не е canceled, веќе спомнавме во ТВ кладилница топикот дека спрема рејтинг е пола-пола... Засега си тераат, а ако ептен стане ужасен рејтингот, ќе видиме. EDIT: Сега проверив, рејтингот всушност се подобрил со последнава епизода. Малку, но сепак. Вкупен број на гледачи: 11.6 милиони (најгледана во тој слот, но позади Grey's Anatomy по рејтинг/удел). Ја би рекол не мрда оваа уште некое време http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/1 ... wn/106528/ПС. Целиот муабет префрлен во топикот за Person of Interest.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
08 Oct 2011, 11:11 |
|
|
Крале
Џуниор Џедај
|
Немам бар код читач... има некој објснување... ?(не е можно да е ставено само ради сценографија, эашто не се спојува со целата ограда...)
_________________Само Чак Норис успеал да убеди баба дека не е гладен ))
|
14 Oct 2011, 15:15 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Последниве 2 епизоди, тешко џенерик тиње... Не верувам дека ќе просперира серијава. Штета.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
22 Oct 2011, 16:32 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
^ Исто. Последниве две епизоди ме оставија рамнодушен, ептен некако "занаетчиски" сработени. Просек. Очекував малку повеќе од Нолан/Абрамс.
|
24 Oct 2011, 00:21 |
|
|
Spawn
Ултимејт Резервист
|
Јас прекинав на трета епизода. За жал, серијава не проаѓа кај мене и покрај сите добри состојки шо ги има, пред се Мајкл Емерсон. Плус, епизодите не се нешто поврзани и не ми е битно дали ќе пропуштам нешто. Доколку не им текне да ја забегаат приказната во друг правец, некаков поголем заплет или што и да е (што ќе ме држи ко Homeland од недела за недела), серијава нема да има втора сезона. Тоа е тоа. Жалосно е што толку звучни имиња не успеале да направат квалитетен производ. Изгледаше така на почеток, ама не е.
|
24 Oct 2011, 11:44 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Си имаат формула/формат кои си ги поставија од старт и си ја тераат, се стремат повеќе кон процедурал него кон back story, и тоа е тоа. Мене лично формулата ми е ОК, многу подобра од останатите процедурални серии (со кои реално треба да се споредува, не со ствари ко Homeland/Lost исл), и планирам да си ја гледам и понатаму. На крај крајева, и Фринџ почна ко процедурал и тераше по строга формула скоро цела прва сезона, па видете кај е сега.
Е сега, не знам до кој степен Абрамс е вклучен (колку што гледам/читам, изгледа е само по име, ради неговата продукциска компанија Bad Robot), се чини главен хончо е Џонатан Нолан, плус самата премиса се чини строго ограничена на реалниот свет (дури ни машината не е нешто посебно СФ), па шансите ова да стигне до Фринџ-ниво се значително помали. Такво ниво, здравје Алкатраз кога ќе излезе, затоа што тоа е ептен чедо на Абрамс и ја следи истата формула ко Фринџ...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
24 Oct 2011, 17:30 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
@ Spawn: тоа е тоа, aко не ти се гледа серија која нема континуитет во раскажувањето... мене ми е ок, не ја прекинувам, но не ја исчекувам со некој голем ќеф како што се надевав дека ќе биде. За во "мрзливи" попладневни часови ми е добар провод пред ТВ, а доволна провокација ми се комбото Нолан-Абрамс, башка Џим Кавизел ми е 'фаца' и скроз погоден за улогава. Не верувам дека ќе тераат сезони, но ако има некое значително подобрување во вториот дел од прва сезона - who knows.
|
24 Oct 2011, 17:42 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Денешнава (6та) епизода, буквално ме разочара скроз. Имаше моменти кои компјутерски подпросчено писмен човек ќе ги увиди за банални. Целиот впечаток за серијава ми е дека имале некоја идеа на почеток и дека ни им е гајле веќе, едноставно се задоволуваат со нај mediocre причи колку да пополнат. Ситуациите наивни, тривијални, рециклирани. Тотално разочарување од тим врвни продуцентски имиња. Стварно сакав да биде нешто добро серијава, ама еве после 6 епизоди има повеќе cons од pros. Јас стискам пауза, и не гледам даље, па ако се смени ситуацијата натаму, ќе продолжам.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
28 Oct 2011, 12:17 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Гледајте Pan Am или, још боље, American Horror Story...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
28 Oct 2011, 12:27 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Oct 2011, 12:41 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Читам интервју со Нолан, Кавизел и Емерсон, овие претходниве две (филер) епизоди се затишје пред бура, и тоа намерно, главното го спремаат за ноември т.е. за November sweeps - конечно ќе воведат поголем back story, arch-villain и повеќе ќе навлезат во минатото на карактерите. Highlights од интервјуто:
Емерсон: "...there might be a little connection between some of these crimes that they're intervening in... there might be some ongoing criminal enterprise that might occupy them for more than an episode."
November will bring an as-yet-uncast arch-villain into the picture to complicate the duo's mission. Caviezel can't say how powerful or connected said nemesis will be, but, as he puts it, "He's somebody's kryptonite."
Нолан: "In upcoming episodes you'll see that line (помеѓу Емерсон и Кавизел) blur a little bit. We'll start to see Finch take on a more active role and a little bleed from what Finch does. They kind of rub off on each other, hopefully in really fun ways."
|
29 Oct 2011, 17:39 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Нека се деси бура, па ќе гледам. Дотогаш тешко...
|
29 Oct 2011, 17:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ја не го пишав она погоре за да те премислим, just reportin' the news
|
29 Oct 2011, 17:42 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Си коментирам
|
29 Oct 2011, 18:11 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
^ Тетоец грасијас за новостите. Се надевам дека малите промени, позитивно ќе влијаат врз квалитетот на серијалот, па може и ќе се роди потенцијал и за втора сезона, who knows.
|
30 Oct 2011, 03:21 |
|
|
Spawn
Ултимејт Резервист
|
|
03 Nov 2011, 10:18 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
7-ма епизода ја изгледав. Промена на квалитетот нема, таков е каков што е. Но, се појавува можност за да се развива главна приказна која најверојатно од следната епизода па натака ќе има континуитет и евентуално клифангери на крај за да се исчекува следна епизода... we'll see.
|
15 Nov 2011, 21:55 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
S01E18: Се убив од смеење, пола епизода е BEN LINUS НАТРИПАН НА ЕКСТАЗА! /Баеѓи се смеев и на претходната епизода, кога овие двајца маживе требаа да чуваат бебе... Крај. ЕДИТ: Да не се сфатиме погрешно, озбилна е серијава скроз, бебето (на пример) за малку ќе идеше курбан, да не збориме што минимум тројца пијат куршум у колено по епизода, но овие ситни неозбилни ситуации ми ја прават серијава многу помила за гледање...
|
31 Mar 2012, 00:32 |
|
|
Мики
Манга Падаван
|
Сеа ќе ја пуштам 18та, иначе до сеа, серијава е онака. Добрите тепаат цело време
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
31 Mar 2012, 00:43 |
|
|