|
|
It is currently 05 Feb 2025, 12:52
|
Author |
Message |
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Znachi kako shtov etiv, eve ja informacijata za Darth Cadeus, ili ushte poveke poznat kako Jacen Solo, koj e sin na Han i Lea koj stanuva Sith. http://starwars.wikia.com/wiki/Darth_CaedusInaku koa sme veke kaj Sith, eve ja spored mene edna od najepskite sceni ikad u SW universe, koga duhot na Marka Ragnos se pojavuva na Ludo Kresh i Naga Sadow koga tie se borat pred negoviot sarkofag na negoviot pogreb, sekoj so svoja vizija za toa kako treba da se razviva antichkata imperija na Sith, no i pokraj se, i pokraj nivnite razlichni gledishta i omraza, i dvajcata mu se pokoruvaat na Marka Ragnos koj e definitivno mozebi i najjakiot Sith koj nekogash postoel, i od nego, tokmu od ovoj moment pochnuva se. Ovaa scena spored mene e kluchniot moment koj ja lansira prichata da se dvizi u taa nasoka koja nie ja znaeme deneska, zashto da ne gi smireshe Marka Ragnos i ako ne im go dadeshe proroshtvoto deka imperijata na Sith ke se vozdigne, mozebi Ludo Kresh i naga Sadow ke se ispotepaa megu sebe i samo ke ja oslabnaa imperijata, sekako toa ne znachi deka omrazata megu niv dvajca tuka stivnuva, u nikoj sluchaj, ama e inicijalna kapisla za i dvajcata da pochnat da razmisluvaat za shirenje na imperijata nadvor o granicite na Korriban. EDIT: Naga Sadow e levo, a Ludo Kresh e desno. EDIT2: Primetuvate deka nemaat lightsabre? Se borat so metalni mechevi. EDIT3: Sho da praam koa mi se pushti diznata za Star Wars pa sakam da se iskazam. Koga pravevme moabet i koga spominjavme iminja na Lafche ne mu beshe poznato imeto Odan-Urr, ime koe znachi mnogu za sekoj Jedi. Zoshto, zatoa shto ODan-Urr e kako kaj nas shto se Sv. Kliment i Naum koi ja sozdale kirilicata, Odan-Urr ja ima prepraveno mantrata na Jedi code-ot, koja primarno glasela vaka: Emotion, yet peace. Ignorance, yet knowledge. Passion, yet serenity. Chaos, yet harmony. Death, yet the Force. Odan-Urr vrz osnova na negovite meditacii, pak ke napomenam, toj bil tolku jak vo Force shto se ima otkazano od svojot lightsabre i se ima celosno posveteno na meditiranje, ja ima prepraveno vo ona shto go znaeme deneska a glasi vaka: There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the Force. Inaku ova e slika od Grand Master Odan-Urr:
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
06 Apr 2012, 22:09 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Oпштопознати работи за оние кои ги читале стриповите, како и да е убаво и прецизно среден текст. И да квалитетен муабет падна вчера.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
07 Apr 2012, 09:37 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
A еве го и Сит кодот
There is no peace, there is anger There is no fear, there is power There is no death, there is immortality There is no weakness, there is the Dark Side.
I am the heart of darkness I know no fear But rather I instil it in my enemies I am the destroyer of worlds I know the power of the Dark Side I am the fire of hate.
All the universe bows before me I pledge myself to the darkness For I have found true life In the death of the light.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
Има тука доста работи за разглабање, едноставно некои работи не се објаснети и се земени само како факт во филмовите, стриповите се вероватно најубав извор на целата таа историја за Ситовите и Редот на Џедаите или ти историја за целиот SW универзум. Одамна се спремам да им се навратам повторно на стриповите, како и да е убав муабет почна вчера и за тоа што после 6 дел, па ко ќе имам време вечер сакам малку и во таа насока да почнам со истражување, па после тоа ќе споделам сознанија и на форум.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
07 Apr 2012, 09:44 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
07 Apr 2012, 21:43 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
CHekaj, poshto ne uspeav cel tekst da prochitam, ova oficijalno od Lukas ili nekoe fanmade zezanje? Inaku probav vchera da go najdam toj fanmade filmot shto mi go kaza ama ne uspeav, ke probam pak.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
07 Apr 2012, 22:36 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
08 Apr 2012, 13:50 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Haha, pa da, znaehs toa e kako koga pravat film spored kniga ili strip, znaesh shto ke se deshava ama sakash da go vidish, inaku fala za filmchevo ke go izgledam najbrzo shto mozam, odnosno shtom go simnam. E sega sakam drugo da pokazam shtos e odnesuva do SW, mnogu stana popularen dual light sabre odkako Darth Maul go pokaza za prv pat u Episode I. Interesno za dual lightsabre e shto e tipichen Sith weapon arno ama ne e i tipichen za pure blood Sith, zashto oni ne go ismizlile. Dual lightsabre za prv pat go pokaza Exar Kun, jedi so orgomen potencijal koj premina na Dark Side chisto od ljubopitnost, i sekako Dark Side kako shto e tricky go convertirashe u Sith, odnosno toa go stori duhot na Freedon nad, isto taka jedi koj stanal Sith ama ne poradi ljubopitnost, Freedon nad tochno znael shto e Dark Side i go iskoristil toa. Eve slika od Exar Kun i dual lightsabre, first apperience. Inaku naletav i na ovoj isechok od stripot koj mene mnogu mis e dopaga, Exar Kun kako padawan na trening vo borba protiv Master Vodo. Inaku ako primetuvate, Master Vodo e tolku mnogu jak vo Force shto koristi obichen drven stap, a Exar so lightsabre nemoze da go preseche drvoto od stapot na Master Vodo.
|
08 Apr 2012, 15:20 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Aх бре Халф кај го почна SW муабетот, ја трескам beattlefront 2 на ПС2 (иако свртена во тој дел) -501 единица е прилично интересна, не само што е највлијателна и најспремна него е и првата единица која почнува со извршување на наредбата 66, после тоа добиваат нови оклопи се трансформира во Storm trooper и станува првата ведерова единица под негова директна команда. Многу битно е и тоа што е првата единица во која подоцна покрај клоновите исклучиво од гените на Џанго фет почнуваат и со регрутирање на луѓе (мислам на неклонови) од Империјалистичката академија. Има земено учество во скоро сите поголеми да не кажам најважни битки и е распуштена тек после битката за Ендор. Ево и линкче за подетални информации (ако некој го интересира) http://starwars.wikia.com/wiki/501st_Legion
|
09 Apr 2012, 10:39 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Koa odbirale od koj da bidat genite na klonovie tochno znaele kogo da go odberat, Jango Fett e potomok na Cassus Fett, eden od najistaknatite Mandolorians, lider na klanot Fett koi po priroda bile nomadi i imale reputacija za edni od najsposobnite vo galaksijata. Interesno e shto samiot Bobo Fett, klonot na Jango g nosi oklopot koj tato mu i nivnite predci go nosele, poshto za mandolorians oklopot znachi se i e znak na golema chest. Ako gi pogledneme klonovite ke zabelezime deka oklopot im ima premnogu mandolorianski elementi.
|
09 Apr 2012, 11:47 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Боба Фет важи за најдобар баунтихантер долго време низ галаксијата и е многу почитуван од Дарт Ведер.
|
09 Apr 2012, 12:07 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Pa Vader znae chivi geni ima Boba, a i ne samo do genite, stvarno e jak, plus toa ako nekoj svarno ima dadeno jak otpor na jedi-te, a da ne sith toa se mandolorians, plus toa oni se organiziran haos, malce faleshe republikata da ja snema u Mandolorian Wars periodot, a zamisli togash sith se smetaa za istrebeni i gi nemashe mnogu vo galaksijata, i ovie bez nikakov trening vo Force uspeaja da ja kleknat republikata i da go raznishaat jedi order-ot, za do dusha tuka malkucka i vnatreshnite pepiranja vo republikata si go donesoa svoeto, a i razdorot vo jedi order-ot, posebno frakcijata na Lucien Draay, masakarot na padawan-ite beshe ogromna greshka, i bash ovoj period e eden od najteshkite za republikat ako go izdvoime periodot koga Palpatin ja proglasuva za imperija, samo shto u toj period samata republika od vnatre se transformira u imperija, sama na sebe stanuva nerijatel, vo ovoj period Mandlorian Wars ima direkten napa od silakoja i te kako pokauva superiornost vo voenotoureduvanje i strategija. EDIT: Slikata btw e Mandolore tokmu od toj period lichno i personalno, unchalenged ruler of mandolorian clans. E sega ne sluchajno ja odbrav ovaa slika, tipot pozadi Mandolore u zolt oklop e toj e Cassus Fett predokot na Jango i Boba.
Last edited by halfelfpaladin on 09 Apr 2012, 12:51, edited 1 time in total.
|
09 Apr 2012, 12:24 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
09 Apr 2012, 12:33 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Odlichno, GOlden Age of the Sith ti e prvata serija, tuka zapochnuva se, ima mal voved vo toa kako Siht seodmetnati i posle odma doaga periodot na Naga Sadow i Ludo Kressh, ludnica, so bratot i sestrata Gav i Jori, i praktichnopojavuvanjetna prviot Sith od ne-sithsko poteklo, a da ne zborime shto toj del e bash mladosta na Odan-Urr i upotrebata na jedi battle meditation. EDIT: Inaku meshkov zna ama ne znam dali drugite znaat deka duri i vo Star Wars ima neshto shto e nalik na zombie apocalypse.
|
09 Apr 2012, 12:57 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
09 Apr 2012, 13:17 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Yap, inaku ova za shto zboram zombie apocalypse, ustvari se raboti za sushtestva poznati kako Rakghouls, tie se kreacija na Karness Muur koj zaedno so Ajunta Pall i XoXaan se the very first to fall to the dark side, period koga za Sith ne se niz naelo i terminot ne bil voopshto poznat, zatoa shto ovie trojca koi prvi pochnuvaat da ja koristat Dark Side bile nasloveni kako Dark jedi i bile progoneti od togashniot sovet. Kako shto patuvale niz galaksijata stignale do Korriban,planeta koja e praktichno celata obliena vo Dark Side na koja ziveat Sith koi vo toa vreme bile plemenska rasa bez nekoe pogolemo znaenje za Force no sepak Force sensitive. Ajunta Pall zaedno so Muur i XoXaan gi porobuvaat Sith i se proglasuvaat za Dark Lords, podocna gi poduchivaat Sith na Dark Side i prikaznata teche ponatamu, zashto po nivnata smrt Sith prodolzuvat a go sledat nivnoto uchenje za podocna da se pojavat neli Gav i Jori koi ke stanat prvite non-Sith Sith uchenici. Da se navratam na pochetokot, Muur posebno imal interest kon biologijata, sakal da sozdade armija koja ke bide nepobedliva i gi keira rakghouls so dark magic ( da terminot magija, magic i te kako postoi vo Star Wars universe i najchesto se referira so nea rituali koi se povrzani so dark side, jedi ne koristat termin magija tuku oni nivnoto koristenje na Force go vikaat prosto tehniki na koristenje na Force, dodeka Sith go koristat terminot magija.) i biogenetika. Rakghouls se sushtestva koi so samo obichna grebanica moze da gi pretvoraat drugite rasi vo rakghouls, praktichno zombija, no se daleku od undead, naprotiv bash se zivi i mnogu agilni. Najmnogu moze da se najdat na Taris kade shto siveavo podzemnite ostatoci od gradovite.
|
09 Apr 2012, 13:46 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Ај вака иако е темава у филмови стаена а со халф почнавме сериозно да тераме муабет, тука ќе пишам и за последни прошитани стрипови. Значи магијата повторно ме фати и се решив на подвиг кој се надевам ќе го истерам до крај а то е да прочитам се и нормлано почнав од почеток со читање или препрочитување на некои наслови: Почнав со читање хронолошки или ти од сам почеток:
Old Galactic Republic Era a.k.a The Sith Era (5,000–1,000 BBY)
5,000 BBY 1.Tales of the Jedi: Golden Age of the Sith
-EPIC!!!!! Приказнава плени уште од сам почеток, четири милениума пред Скај Вокер, пред Палаптин илити мнооооогу време пред The Phantom Menace (почетокот на филмската сага од шест дела), се си е тука исто ама сепак различно, вселенски пристаништа, докови за поправка на бродови на чело со кој друг ако не Хат, навигаторски гилд и мапирање на непознати делови на галаксијата, Џедаи мастери и нивни ученици, војна за обединување на седум планети, два авантуристи брат и сестра и нивните проблеми со поправка на Бродот и презадолженост кај кој друг ако не кај Хат-от, приморани на бегство и по некоја случајост (или можеби не!!!1) заглавуваат на една планета која е ни повеќе ни помалку гробница на мрачните Сит лордови и на која планета тената страна на силата има големо влијание. Интересно е тоа што братот и сестрата доаѓаат токму при закопување на остатоците на еден од најголемите Сит ако не и најголем Сит лорд Марка Рагнос и борбата за превласт во склоп на Сит империјата во смисла на тоа кој ќе биде наследникот.....Се откриваатмногу работи, кои се Ситовите, зошто се прогонети од Републиката или ти од Советот на Џедаите, како завршиле во тој дел на галаксијата со особен приказ на нивната слабост во смисла на организациона поставеност, омраза, борба за превласт, поделеност итн итн.....На другиот дел има доста интерсни ситуации, на пример Џедаите користат force meditaion, многу се чудни и лаитсејберите (апсолутно не наликуваат на оние кои ги знаеме од филмовите а пак кај Ситовите воопшто и нема лаитсејбери) и дефинитивно она што највеќе ми остави впечаток е учењето и потрагата по знаење што е моемент кој оставам за вториот дел.....
2.Tales of the Jedi: The Fall of the Sith Empire
-Оваа арка е продолжение од претходната, борбата за превласт кај Сит лордовите, користењето на братот и сестрата за наоѓање на координатите од систем на републиката и масовен напад од страна на Ситот, спремноста Џедаити да се соочат со предизвикот користењето на силата, опасно добар приказ и на користењето на она што ни е позната како мрачната страна на силата преку илузиите, триковите и збунувањето на непријателот, Короскант во едно чудно светло (споредбено со филмовите) ама земето го во предвид фактот што ова се случува четири милениуми пред се што ни е прикажано, битката е EPIC!!!!! Сагата продолжува со треттата арка......
|
10 Apr 2012, 13:14 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Tretata arka ja samo ke go dadam imeto zashto nema shansi da napisham olku dobar osvrt kako Meshkov, imeto e Tales of the Jedi: Knights of the Old Republic, i toa ova n e onoj serijal KOTOR so Zayne Carrick, ova e povtorno mnogu mnogu godini i pred nego. Ova e isto taka spektakularna arka i spektakularen period vo SW univerzumot, vo ovaa arka se pojavuvaat lichnosti chii imija ke bidat zapameteni milioni i milioni godini posle nivnata smrt. Ke se navratam na eden mnogu interesen del od tekstot na Meshkov, a toa e lightsabres vo toj period. Interesno e shto vo toj period lightsabres, kako shto kaza meshkov se kompletno razlichni od tieshto g znaeme deneska, imeno za izvor na energija koristat baterija koja e pikachena na pojasot na jedi-ot a amiot lightsabre e povrzan so zica so baterijata. Ova e Master DOan-Urr vo negovata mladost koga seushte go ima svojot lightsabre, podocna go otfrla i celosno se posvetuva na meditacija i na Force. Inaku, ova go nema vo stripovite i vo filmovite ama jas malku chachkav po net i doznav deka ovie lightsabres ustvari se narecheni protosabres, najverojatno zashto seushte bile vo faza na usovrshuvanje. Se navrakam na tretata arka od serijalot Tales of the Jedi, tuka se sluchuvaat premnogu presvrti, mnogu poveke iminja se pojavuvaat od kolku voprvite dve arki, ednostavno prikazna koja koga ke ja pochnete nema kraj ve tera da ja zavrshite. Vtoro neshto shto sakam da go spomenam e deka ovoj period vo Star Wars e mnogu He-Man like. Shto sakam da kazam so toa, imeno kako shto kaza Meshkov pogore gja imaat seta ona visoka tehnologija koja prikaznata ja pravi si-fi, vselensk brodovi, ogromi vselenski pristanishta, napredna tehnologija no samiot dizajn na gradovite, oblekata, nachinot na razmisluvanje, duri i samite oruzja, se e "primitivno" odnosno izgleda kako da e od sredniot pa durii antichkiot period, na primer imate gradbi i gradovi koi lichat na neshto shto mozelo da se vidi vo stariot Vavilon ili Egipet, a sepak se toa zachineto so visoka tehnologija, kaj Sith toa e posebno izrazeno. Druga rabota e toa shto duri i samie oruzja im searhaichni, da imaat blasteri megutoa mnogu chesto bitkite se vodat so mech i sekira, closecombat e i te kako prisutna o ovoj period od celata prikazna, vo bitka trgnuvaat so javanje na zivotni koi se specifichni za sekoja planeta pa durii samite uniformi na vojskata e meshavina od si-fi i ona shto e medieval antasy. Sklopot e ednostao fenomenalen, ima premnogu sharm i na nekoj nachin redok i unikaten. EDIT: POglednete ja slikata shto ja dadov na ODan-Urr, pozad nego ima zid koj i te kako ima mnogu egipetsko vo sebe, e tokmu za toj element zboram pogoe. EDIT2: Invazijata na Coruscant od vtorata arka, legijata na Naga Sadow.
|
11 Apr 2012, 08:56 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Халф за муабетов пијачка у четврток, многу добро го имаш објаснето моментот за лаитсејберот, вавилонско-египетските референци за архитектура, градби па дури и облека на поедини ликови и изброт на илустрации фантастичен. Патем третата арка е при крај и е одлично прдолжение во смисла на хронологија на историјата на овој универзум ама за тоа поопширно во текот на денот.
|
11 Apr 2012, 09:12 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Edvaj chekam a pishesh za tretata arka poshto imalikovi za koi emotivno se vrzav, i od strana na light side i od strana na dark side, iskreno ne vidov kois e avtori na ovie stripovi, od tipot na koj ja pishuval prikaznata, chiv e crtezot i se toa, ama im siminjamkapa zashto stvarno nachinot na koj e raskazana prikaznata, replikite kako i samiot crtez koj go pretstavuva toa. Interesno e shtovo retata arka ima momenti vo koi svakate deka Dark Side ne e zaebancija deka e mnogu povke od lightning bolts, ima sceni u koi svakate deka znae da bide i e kako so horror elementi, mislam grozni stvari koi moze da gi napravi nekoj pod vlijanie na Dark Side.
|
11 Apr 2012, 09:22 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
После одличниот Star Wars муабет минатиот петок во Штрк, гледам интересни постови се насобрале... Да исчитам се', па може ќе следуваат коментари и прашања.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
11 Apr 2012, 09:24 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...and now, something completely different:
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
11 Apr 2012, 09:34 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Slobodno prashanja se sekogash dobredojdeni zashto pottiknuvaat pogolemi muabeti, a kako shto ledash uak i e kako sme za buabetot zakacheni. Moram da napomenam deka da beshe SW ushte eden si-fi film ili serijal na filmovi vo koj ke ima samo vselensk brodovi i blasteri moze nemashe da bide tolku popularen, ama SW kako rpikazna e razlichna od se drugo shto e si-fi. Imam videno eden kup prikazni koi ednostavno se gleda deka SW imal golemo vlijanie na prikaznite ama SW si e SW. Popravete me ako gresham ama konceptot na lightsabre, odnosno mech chie sechilo e napraveno od chista energija e tokmu tuka za prv pat prezentiran, duri podocna goimam videno i vo animeto Sabrerider and the Star Sheriffs, poshto koga Sabrerider ke se soochi so Nemesis tipot mu se izbacuva so crven lightsabre, shto beshe apla rip off SW, shto od druga strana ne e voopshto losho, poshto shtom toj koncept pochnale da go koristat i drugi znachi vredi. Vtora rabota e shto vo SW vidovme neshto shto pred toa bilo retko za si-fi film, mistika, Force vo Sw se pojavi kako mistika koja za si-fi filmovite ne e bahs svojstvena barem ne vo toa veme vo koe sepojavuvaat SW filmovite, poshto si-fi neli e nauchna fantastika i teznee da se bazira na nekoi nauchni postulati kade shto se e objasnet nauchno, vo SW 4,5 i 6 Force nema nikakvo nauchn objasnuvanje, dnostavno e energija koja go drzi univezumot sklopen, ja ima nasekade izvor e na zivot i ima luge koi se chuvstvitelni na nea i moze da ja koristat. Zatoa mene lihno mi beshe golemo razocharuvanje koga vo Episode I spomenaa medihlorini, nekako mi ja unishti magijata za Force, poshto ja lichno imav sosema podrug koncept za Force, ja na na gledav kako na Bog, neshto shto go ima okolu nasne go gledame no i te kako vlijae, e somedihlorinite mi go skrshija filmot iobichn gledam da ne im obrnuvam vnimanie, za do dusha n ni moram poshto sao vo Episode I gi sretnuvam i ponatamu, odnosn barem do sega ni eden strip gi neam sretnato. Mislam deka Lucasmozeshe da izmisli mnogu pokreativen nachin kako da odredi kolku e Anakin ja vo Force od ova shto go napravi s medihorinite, no neise...... EDIT: Da mu odgovoram na Krale so geek odgovor, kaj Mandolorians i e kako imalo zeni i ite kako bile ramno pravni, taka da Bobica Fett i te kako drzi voda na slikava pogore.
|
11 Apr 2012, 09:36 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Еве нешто подобро од тоа на Крале...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
11 Apr 2012, 09:53 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Dodeka ima Huts u galaksijata ke ima i vakvi sliki. Mada kako shto ja igram SWTOR sretnuva i huts koi ne se do tolku pokvareni,plus toa i hu-ot koj im beshe gazda na Jori i Gav od Tales of the Jedi od prvata i vtorata arka na stripovite za koi pishuva Meshkov, i ne e do tolku losh, naprotiv, on bash se grizeshe za niv, najmnogu shto sum videldo sega nekoj hut da se griz za nekogo, e sega onipreteraa shto go ukradoa brodot od nego. Podocna vo tretata arka bash se pojavuva eden hut koj e ona, olicetvorenie na toa shto site go znaeme za huts, zloben, mrsen gaden i zeden samo za pari i vlast.
|
11 Apr 2012, 10:31 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
11 Apr 2012, 10:39 |
|
|