|
|
It is currently 05 Feb 2025, 20:57
|
10 najloshi strip adaptacii
Author |
Message |
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
14 Aug 2009, 09:12 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
На оваа листа фали и ! (ова беше мое најголемо разочарување на стрип адаптација на филмско платно во мојата (штотуку започната хормонална) младост... )
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
14 Aug 2009, 10:15 |
|
|
Gjomlez
Суперхерој Под Стечај
|
WTF Што бара овде спајдермен 3? И GhostRider беше глуп али не до волку
|
14 Aug 2009, 10:58 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Спајдермен 3 беше најголем лет даун на сите времиња. Срамота! После онаков втор дел, тројката беше да го фрлиш на џукели да го јадат. Мизерија од почеток до крај. Веном - Топер Грејс... Резил. Питер Паркер се понаша ко Тони Манеро ЗАРАДИ лошиот симбиот од свемир... А и да не зборам за ужасниот кастинг кој не е специфичен за само третиот дел, туку за цела трилогија. Тоби Мегваер, КИРСТЕН ДАНСТ - мајко света кој ја стаи нејзе за Мери Џејн. За човек кој се нафатил да го екразнизира најкомерцијалниот лик на сите времиња, Сем Рејми требал да прочита барем 10ина стрипа наместо да каже на некого: “Ај во главни црти раскжаи ми шо е работата у стрипоите...“
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
14 Aug 2009, 11:22 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
mene mi fali daredevil ovde
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
14 Aug 2009, 11:37 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
|
14 Aug 2009, 11:58 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
14 Aug 2009, 12:00 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
14 Aug 2009, 12:04 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
Spawn,Fantastic Four 1 i 2,Spirit...
|
14 Aug 2009, 12:06 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
14 Aug 2009, 13:25 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Крале, да ми извиниш, ама Едвард Нортон го извади скроз вториот Хулк (првиот е целосен промашај), после Ајрон Мен мислим дека е најасално нешто што Марвел го адаптирале. А Flash Gordon може беше cheesy as hell, ама пак беше соодветна адаптација на стрипот, немаше измислување приказни исл, а и кастингот беше погоден скроз /Иначе да, се слажем, има многу повеќе промашени него асални адаптации
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
14 Aug 2009, 13:27 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
ne mozat da naprat 10 nezgreseni strip adaptacii
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
14 Aug 2009, 13:45 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
За Daredevil (особено за Directоr`s Cut) не се служувам. Шо само го плукате филмот. Имаше приказна на место, многу добра кинематографија и борбените сцени беа закон. Не викам дека е ремек дело, ама за плукање не е.
|
14 Aug 2009, 14:07 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
14 Aug 2009, 14:19 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
14 Aug 2009, 14:20 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
hulk 1 i spiderman solidno visoko mesto drzat na losi strip adaptacii
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
14 Aug 2009, 14:33 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Hulk со Norton е закон. Hulk со Bana - не. Не знам дали е спор или не спор, филмот е на раб на ужас. Daredevil DC не е добар, него е подобар од обичната верзија. FF 1 и 2 не ги стаив зашто не ги сметам за утнати. Можда ко филмови не се ништо посебно, али ни стрипот не е нешто подобар нити има потенцијал да биде. За Flash Gordon прифаќам замерки до негде. Кастингот и чизнесот можда дадоа филмот да биде So bad-it's good. А Punisher сите адаптации беа бедни. Првата од 89та е лоша, но јас си го сакам филмот зашто го учев на памет ко копиљ , а новиве два се мизерија и увреда за филмска лента. Знам The Bat-Man Ќе ми се љути за оваа изјава, ама лошо е лошо брат Spawn нема ни да го коментирам, а Spirit апсолутно ми легна како аргумент дека Miller треба да оди и да ужива во пензиски денови. Помина неговото време, на сите полиња... Aј да решиме демократски се ова. Сите да си напраиме топ 10 листи секој од нас па да изброиме што е како е
|
14 Aug 2009, 15:00 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
10. Punisher 1989 9. Steel 8. Hulk 7. Batman Returns 6. Spider-Man 3 5. Spawn (овој на квадрат) 4. Superman III IV Returns 3. Barbed Wire 2. Howard The Duck 1. Catwoman
|
14 Aug 2009, 15:20 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
10. Spider-Man 3- im trebaa use elektro, The Arachnid, Howard the Duck, Ice Man, Firestar i Kingpin za da bide...na prvo mesto na listava) 9. Blade:Trinity- Pogledni go mojot avatar za mesec Avgust i zamisli si go kako Drakula. Hi-point: Rian Raynolds. That's it! 8. Fantastic Four 1- Jes da ima efekti ali osven toa: TAPA (zimi Dzoni Storm so e odlicen izbor drugoto...The Thing ispadna deka e ponizok od Gimli). Dr.Doom bil so FF na brodot koga gi dobile mokite. Well fuck me in the ass and cal me sunshine! How about that. 7. Captain America- koa go gleav prvput mi bese ok ali togas i Komandos mi bese super. 6. Steel- Shekil O'Nil 'nough said 5. Punisher (2002)- ijaa ne znaev deka Panisher pravi shekspirovski peripetii za da rokne nekoj.(bad guy: Now you die mr.Castle, the Punisher: You should know that your best man is fuckin yer wife (to self: he's gay), bad guy: WTF! kills his only chance for survival) COME ON! WTF was that all about! 4. Batman and Robin- catchfrase: HI I'M BATMAN! (posle ova Hi-ov se e progoneto so vrtlogot...od gomna za filmot) Hi point: Edinstvenata uloga na Shvarci so me bendisala. Duri i glumi. 3. Elektra- glumicata e erekcija ali Elektra so kadrava kosa, kozni pantaloni i najdzidzani sai na beliov svet. I don't think so! 2. Catwoman-do pola izdrzav ne mozev vise 1. Howard The Duck-najglupiot film u zivot so sum go gleal
|
14 Aug 2009, 16:16 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
10. Captain America(класично срање, со пластични костими, сниман у Југославија ) 09. Batman Forever (Riddler кој го глуми Joker, Тwo-face кој го глуми Joker, 30 годишен маж акробат кој бара заштита од 35 годишен богат маж, тиркизен Gotham city, an island full of holes...) 08. Spawn (ужасен промашај за разлика од анимираната серија) 07. Generation X (Emma Frost, Collosus и куп деца што наводоно треба да се идната генерација X-Men, сниман во визба. За чудо се држат до веродостојноста на стрипот повеќе од високо буџетната трилогија) 06. Superman III & IV(Richard Pryor бе... ) 05. Spider-Man III(се е кажано погоре, но во одбрана на филмот ќе кажам дека ми се допаѓа кастингот на Sandman, и на Osborne таткото и синот) 04. Punisher (2004)(Frank Castle го губи семејството и после тоа долг период поминува решавајќи ги проблемите на соседите од зградата, за на крај брутално да му го запали возниот парк на Винсент Вега ) 03. Punisher: War Zone (gore, blood, violence... типичен Punisher setup, со мал недостаток на тематика или логика, или глума, или режија... Ама црева и лица исечени на кило... Fuck тема, who needs it) 02. Catwoman( ) 01. Batman & Robin(не знам што да напишам за филмов... Смешно ми е и да куцам било што...) Има и еден куп други, но за жал само 10 треба
|
14 Aug 2009, 16:34 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Листава не е во некој посебен редослед и е базирана главно на тоа колку адаптациите се достојни на стриповите и колку е задржана суштината на карактерите (cheesy moments и лоша продукција/глума до негде можем да поднесем). X-Men Origins: Wolverine Spider-Man (сите три, иако 3ката е најкрш) Catwoman (ако требаше да бирам, ова ќе беше број 1) Blade: Trinity Punisher (било кој) Batman & Robin (Клуни како Бетмен? Стварно?) X-Men 3 (иако целата трилогија е калакурница) Ghost Rider Constantine Elektra Judge Dredd /Howard Тhe Duck го немам гледано, нити планирам да го гледам ПС. Супермените не ги чепкам пошто се базирани на Golden Age Supermаn, не на поновите ствари, иако Superman IV дефинитивно заслужува место на една ваква листа...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
14 Aug 2009, 16:54 |
|
|
Gjomlez
Суперхерој Под Стечај
|
|
14 Aug 2009, 17:00 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
14 Aug 2009, 17:29 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
Адаптација > as in адаптирање и менување на изворниот материјал, и крајниот продукт може да биде различен (подобро или полошо) од стрипот.
Транслација > Sin City > 300 > Watchmen
Така да луѓе колку и да сакаме режисерите сепак ги адаптираат стриповите а не ги пренесуваат панела по панела.
|
14 Aug 2009, 18:01 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
14 Aug 2009, 18:14 |
|
|