![](./styles/avalon/theme/images/spacer.gif) |
|
It is currently 11 Feb 2025, 21:15
|
Предлози, пофалби и конструктивни критики
Author |
Message |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
stoneman dali moze da ja argumentiras tvojata zalba?
|
12 Jul 2010, 02:01 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Јас веќе воопшто не мислам да се расплинувам околу тоа кој е во право,а кој НЕ оти очигледно тој муабет е Пат кон никаде. Само ќе потсетам дека ЈАС(Моргана) и мојото сопруг(Стонман) секогаш сме го поддржувале форумов во сите негови позначајни активности,на сите изложби ,промоции,собиранки и сл. значи да нема забуна за другите неупатени членови кои според вашите кажувања ќе стекнат многу нереално и лошо мислење за нас. ДА СУМИРАМ-ние секогаш сме го поддржувале форумов СЕ ДОДЕКА СЕ ЗБОРУВАЛО ЗА СТРИП. И јас се придружувам кон жалбата(иако свесна сум дека е за џабе),а аргументите се изнесени во многу мои постови,поранешни и сегашни,кој ги прифаќа ,ги прифаќа,не мислам повеќе да аргументирам.
|
12 Jul 2010, 05:14 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
12 Jul 2010, 08:21 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
...ahm.... Me interesira temata i argumentite za zhalbata ili taka e cisto kolku da se razmrda forumot.Da vidam sho nudite pa ako e ok da cistam kancelarija. Inaku vie dvajca ste edinstvenite koi dosega DIREKNO navreduvaat clenovi od samiot pocetok,t.e od ko dojdofte-za strip ne prajte muabet.Samo se raspravate. Ajde cekam.
Znachi:
Жалба:
_________________ ејм фор д бушес!
|
12 Jul 2010, 08:36 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
![Reply with quote Reply with quote](./styles/avalon/imageset/en/icon_post_quote.gif)
Овде ќе поставам неколку од темите што сум ги отварала и постовите кои сум ги пишувала на тема стрип и илустрации и се поврзано со истото,а исто така полно постови поврзани со филмската уметност и тема отворена за истата,за да предочам како се извртува целата слика за мене во оваа ситуација. Еве некој од постарите: 0вој топик го ставам за разговори за некои дела кои имаат допирни точки со стрипот или илустрацииите или биле инспирација а некој стрип. Се надоврзувам на разговорите кои ги правевме на средбата со Кинг рат и Темник за Арт Нуво и Арт Деко... Темник го пронајдов на Гугл тој Муха за кој ми зборуваше и навистина цртежот му е чист и декоративен(иако има и сосем ликовни,сликарски дела) http://www.museumsyndicate.com/item.php?item=2712-Алфонс Муха Кинг рат,Густав Климт спаѓа во истиов правец Арт Нуво иако јас сосема не би го одредила во тие рамки. http://en.wikipedia.org/wiki/Gustav_KlimtЕгон Шиле како да е инспирација на некои стрипови од Дилан Дог особено оние со Ксабарас и зомбите http://en.wikipedia.org/wiki/Egon_SchieleToa e oд темата `Познати сликари и применетата уметност viewtopic.php?f=54&t=170&p=5778#p5778Сум учествувала во сите дуели за цртање- viewtopic.php?f=49&t=168&start=100 , viewtopic.php?f=49&t=205&start=50 , viewtopic.php?f=49&t=268&p=5036#p5036Идев на изложбите и ве поддржував ,http://www.makstrip.com.mk/forum/viewtopic.php?f=13&t=269&start=25
|
12 Jul 2010, 09:53 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Shojmat temite tvoj vrska so mene?
|
12 Jul 2010, 09:55 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Сакам да покажам на останатите членови дека ја извртуваш сликата за мене,божем само се расправам. Ќе ме оставиш да довршам или и тоа не е дозволено на форумов?
|
12 Jul 2010, 10:04 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
DOvrshi de-ti brani nekoj?
Sakash da vidish jas kolku temi imam otvoreno i shojmam napraeno?
Slikata za sebe sama si ja izvrtuvash.
AJ pishi cekam-t.e cekam do 12 pa nakafe ke odam
|
12 Jul 2010, 10:06 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Ај веќе не ми се обраќај ,не ти пишувам на тебе,кај сакаш оди си. Пишувам за сите членови на форумов.
|
12 Jul 2010, 10:07 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
I jas sum clen na forumo. Se ponashash apsolutno nepristojno(ko vprocem i stalno) Jas ke ti gi stavam tie temi posle.
Cekam argumenti protiv mene i shojma vrska se so pisa dosega somene.
|
12 Jul 2010, 10:10 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Сум коментирала во многу топици за илустрации. Отворив тема за изложбата на С. Дали во Скопје, за каталози од изложби, за илустрации на Сидни Паџет од Шерлок Холмс,го отворив топикот за Незаборавни филмови... На форумов се приклучив откако го прочитав интересниот разговор межу Сердарот иТетоец за филмот со Руперт Еверет Поврзан со Дилан Дог и ја следев емисијата Денс Макабр од Сердарот со кј правевме интресни муабети околу Дилан Дог. Топик Традиционална уметност- viewtopic.php?f=54&t=623Бев на многу собиранки во кои си правевме многу конструктивни муабети,а и на важните случувања поврзани со овој форум, Кратки резови-промоција и изложата на Игор Јовчевски каде го запознав и понатака во Стрип салонот на Македонија си се спријателивме и му благодарам на овој форум што запознав една таква личност. Ги поддржав и двете изданија на Синдром,бев на промоциите и со многу од присутните таму убаво се дружев.
|
12 Jul 2010, 10:16 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Bravo.
SHOJMA TO VRSKA SO MENE?
|
12 Jul 2010, 10:18 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
12 Jul 2010, 10:23 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ima.
KAzhimi sega kako te navredif jas tebe i mazhoti.
Kazimi argumenti za vashite zhalbi.
Cekam.
SUper sho se druzhish baj d vej.
|
12 Jul 2010, 10:25 |
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Јас се обраќам до другите модератори- Ако ова е начинот за разговарање и ако се сложуваат со мислењето на гореспомнатиот нека се изјаснат,ако сметаат дека така треба да се реши ова. Јас повеќе не навлегувам во дирекна конверзација со `него`. Ви посакувам пријатен ден.
|
12 Jul 2010, 10:30 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Dobar den.
Me obvinifte so soprugot deka sum bolen i use kataljarda gluposti,se karate bez pricini so site-pobaraj gi i tie postoj ke gi najdish gi ima.Od fcera navamu se nafrlifte namene ko najgolem neprijatel da vi sum.A nevisum posto apsolutno ne me interesirate.
Sabajlevo pak.
I sega pisis za temite so si gi otvori i druzbata-bravo usednas.
Pisman sum so si go trosam skapocenoto vreme sovas-ama ako.
Cekam argumenti.
|
12 Jul 2010, 10:38 |
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
![Reply with quote Reply with quote](./styles/avalon/imageset/en/icon_post_quote.gif)
@Morgana: Otkako procitav se' so imas napraveno, cela dzeva okolu navodnoto navreduvanje od strana na Mico, koja ja zapochna StoneMan vo forma na formalna zalba do moderatorite na forumov, a se pretvori vo vojna, shto simptomatichno se povtoruva vekje vo nekolku navrati od strana na tebe (za koregiranjeto so crveno, za WK itn-ne mislam da baram po postovite poso imam rabota) i tvojot maz (za WK i za Lost) moe mislenje e deka obajcata sakate da napravite "spor" so site onie chlenovi koi imaat mislenje porazlichno od vaseto.
Kako i da e koga go oformuvavme forumov (na koj sto Mico bese inicijator, a voedno i prviot moderator) prvite neshta za koi se dogovorivme bea deka: 1. FORUMOT KJE BIDE OTVOREN ZA SITE! (za razlika od eden forum shto site dobro go zneme) 2. SEKOJ KJE IMA PRAVO DA SI GO KAZE SVOETO MISLENJE BEZ DA BIDE BANIRAN! (za razlika od eden forum sto site dobro go znaeme) 3. FORUMOT KJE BIDE OD ZABAVEN, PROMOTIVEN, A PRED SE EDUKATIVEN KARAKTER, ZA NOVATA GENERACIJA NA STRIP CRTACI. (pak za razlika od eden forum shto site dobro go znaeme)
Da sum moderator od ovoj subforum, samo za drskiot ton so koj napagjavte do sega (mene i uste nekolku chlenovi na forumot) i sega go napagjate Mico, bi go prekrshil 2-to pravilo i oko ne bi mi trepnalo. Ama, poshto ne sum, a ne planiram vo bliska idnina da stanam Aco (od drugiot forum sto site dobro go znaeme), gi toleriram site provokacii koi vie dvajca vekje poodredeno vreme gi pravite. Dali planirano ili od keif ne me zasega. Vaseto mislenje si e vase mislenje (sto ne go pravi tochno- i vica versa) i sekoj koj ima poinakvo mislenje od vaseto ne znaci deka e protiv vas LICHNO. Znaci samo deka ima razlichno mislenje od vas. Spravete se so toa.
Ovoj moderator stava VETO na vasata zalba.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
12 Jul 2010, 12:34 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ke me izvini ekipata na MSF ama ke pisham ushe tro.
Prvo za Stone MAno-jas ne sum moderator tuku sum eden od administratorite-sho i ne e neshto bitono ama ete-i zamene vazat istite pravila ama so argumenti-koj vie gi nemate.
Vtoro na Morgana(soprugata) koj e lesno navredliva osven koga akademski gi vregja site po red(zaradi koe vregjanje nejzino sama si zamina i sama si se vrati) -site podvizi so gi napraj pogore napishani-ti se realno pomognati od moja strana-posto vo site niv jas ucestvuvam ko eden od organizatorite-taka da FALA sho ucestvuvash.
JAS JAVNO KE VI SE IZVINAM ZA SO VI IMAM ZGRESENO AKO POSOCITE-SHO?
Edinstvena greshka mi e sho vi nemam opnato eden BAN za vregjanje na clenovite(skaj,meskov,pikantez,talamar itn....)pa da ojte na drug forum da truete-(na vashio nema da ojte poshto vi propadna)
Mojte slobodno da si pishite-nema ban za vas-ednostavno ke ve ignoriram.
Cao.
|
12 Jul 2010, 13:38 |
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
OK, работава навистина излезе од контрола, очигледно се измешаа фреквенции на сите страни... Затоа, спуштете топка, сите. Банирања и слични деспотски глупости нема да има, а целава работа со жалбиве веќе премина во ирационален и крајно неконструктивен терен. Затоа, ќе речам пак, спуштете топка, сите. Не дека ќе има некакви страшни реперкусии по било кој доколку се продолжи со муабетиве, едноставно апелирам кон здравиот разум на сите инволвирани. Live and let live, dammit ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
12 Jul 2010, 14:16 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Се сложвам.
|
12 Jul 2010, 14:24 |
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
dali ima nacin da se kopipejstira tekst pisuvan vo makedonski font? значи не зборам за оваа кирилица која се добива кога ќе смениш јазик, туку на пр. пишано ми е во мацедониан тмс, и кога правам копипејст на сајтов испаѓа латиница, а дефинитивно ме мрзи да го препишувам пак, башка имам повеќе такви текстови... ако не може, ќе го пуштам како слика....
|
03 Sep 2010, 05:06 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
03 Sep 2010, 07:13 |
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Sep 2010, 08:16 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
jep!
|
03 Sep 2010, 08:36 |
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Ех, да прашав за конверторов (а не знаев дека има), оној ден немаше да прекуцувам ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
03 Sep 2010, 11:31 |
|
|