ЗДРУЖЕНИЕ МАКСТРИПОВИ

Share This

ЗДРУЖЕНИЕ МАКСТРИПОВИ

Здружението е формирано после две годишно постоење на Интернет форумот МакСтрип (http://www.makstrip.com.mk), место на кое се собрани голем број стрип автори, сценаристи, илустратори, аниматори, но и љубители на стрипот.

Собранието на Здружението “МакСтрипови“ го сочинуваат следните делегати:

1. Давор Драмиќанин
2. Здравко Гиров
3. Михајло Димитриевски
4. Дамјан Михаилов
5. Игор Кралевски
6. Игор Јовчевски
7. Љубиша Сулимановиќ
8. Ласко Џуровски
9. Зоран Цветковиќ

Собранието за Претседател и Потпретседател ги избра следниве лица:

1. Здравко Гиров – Претседател на Здружението “МакСтрипови“;
2. Давор Драмиќанин – Потпретседател на Здружението “МакСтрипови“

читај повеќе