Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио

“Во вакви жешки денови, со жолта, портокалова (па на крај црвена со жолта мрља 😉 ) фаза, единствен начин за културно навлегување во лудилово кое претстои е – да читаш Заги! Мене ептен ми се погоди со „златниот период“ на Нолита/Фери, па продолжив со исто темпо…пецијалец бр.12, издаден во 2007 од Луденс (репринт, нормално) и во боја на околу 100 страни -Проклето Благо. Стрипов моел да биде дачеку, далеку пократок бидејки е без врска нафрлен и полно со „филери“, ама тоа е тоа…. Накратко: Откога Заги се шеташе по тоа лијаните (првите 4 страни) дојде дома и Дебелото не беше како воообичаено, во домашниот пењоар и зготевен топол ручек за дечко му, туку Заги го дочека празна маса и писмо на неа „Драги, јас ти раскинувам….“, не, туку „Драги јас отидов да шетам у авантура, пошто тука во мочирштево е досадно….“ И Заги, како и што сео чекуваше, веднаш отиде да го бара.
ЦЕЛА КОЛУМНА т.е ОСВРТ-ТУКА! Коментарите на истата ТУКА!

Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио