Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио!

Стрип колумна (осврт) на Krale.
“Кларк Сити

„Не е Злато се што сјае“ и не е само Фери цртач на Загорчек….можеме комотно да фаќаме сеир и на други цртачи и сценаристии….особено на цртачи. :mrgreen:

Сосема случајно, налетав на екстремен „бисер“ од оваа колекција, или попрецизно: Кларк Сити! Како што видов од една од рецензиите, ова е всушност е издание во тогашна ЈУгославија, на ден 20.12.1968 год, кога за втор пат се појавува ДвоцеФката во Златна серија (#17)”….цела колумна ТУКА,а коментарите на истата ТУКА!

доцефката и дебелиот