Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио!

Стрип колумна на Krale

“Повратак Супермајка – Дел Фтор: Симболизам и Ренесанса!’

…продолжуваме таму каде што и ги оставивме двете гулапчиња – на спиење!
Овој кадар е битен, заради тоа што се покажува дека ИМААТ КОЊИ за јавање….кои, неколку страни понатака, маѓично ќе исчезнат. 😥 Абе ги утепа Фери од пешачење!!!
После неколку глупи реплики („као да су сумрачне мисли реметиле његов окрепљујучи сан…“ Контрадикторно скроз! Сега, се одморил човекот или не?) доаѓаат во градот каде што веднаш, без многу муабет, Дебелото го предизвикува локалниот Тепач (…кој има фантастично име, ама за тоа подоцна…), и тоа по грешка – праша човекот за Градилиштето на железницата, и веднаш почнува тепачка! Заги попива прво шамарчина, и…
Цела колумна ТУКА,коментарие на истата ТУКА!

Авантурите на ДвоцеФката и Дебелио