Еве и јас конечно да кажам нешто за новите52 на ДЦ.. (по вторпат)
Action Comics #1Cocky Supes? MOAR!
Ептен ми се свиѓаше што Супермен оди да ја брка правдата,што им се спротивставува на полицајците,што е самоуверен и самобендисан.Downside ми беше само Lois,но бидејќи ова и се 'рани години',проаѓа.
Must Read!Superman #1Мене ми се допадна бројов.Ептен е new reader friendly,Lois има опасен карактер овде,а Supes веќе се има изградено како личност.Крајот ми беше многу тажен,ама сосема му одговара на Кларк.
Good readSuperboy #1Мене бројов ми беше ептен интересен.Дознаваме кој е и што е Superboy,и цело време ти е некако жал за ликот,сочувствуваш со него.Крајот ветува.Не е баш must read,ама е
Good readSupergirl #1Прво-костимот е УЖАС! Не знам со кој памет мислеле дека гаќите се добро решение за долен дел од костимот,додека горе има ролка..Епик феил. Самиот број не е лош,има доста акција,интересен крај,it feels like a true number one.
Good readBatman #1Од сите излезени,ова ми е THE Batman наслов.Одлична нарација,трикот со Joker е закон,Брус е like a boss,а крајот е jaw dropping.By all means,this is a
Must read!Detective Comics #1Нарацијата ми е малце смешна,ама од друга страна го има Joker (and he fights back
) а крајот leaves you shocked and wanting for more.Само ради тој крај,иде во
Must read!Batman:The Dark Knight #1Просечен број.Ова е време кога полицијата го познава Bats,а тој веќе има изградено репутација кај криминалците.Крајот е минус,ама па Бетмен е.
Good readBatman & Robin #1Damien & Bruce.Односот меѓу нив е доволно интересен за да се чита овој просечен стрип.
Good readBatgirl #1Barbz is back! Иако стрипов не ни објаснува како Barbara се опоравила од дешавките во Killing Joke,интересен е и динамичен.Се гледа дека Gail Simone пишува со љубов.
Good readBatwoman #1Не ме бендиса кецов.Конфузен plot у комбинација со исто таков цртеж.Сепак,Batwoman ми изгледа доволно интересно за да и дадам уште една шанса.
Second chanceBatwing #1Разочарувањето од Бет фамилијата.Не успеа да ме заинтересира ич со приказната.Ликот како спореден би бил одличен,ама за свој наслов,баш и не е..
PassNightwing #1Просечен прв број.Dick Grayson ми е доволно кул за да го следам ова.
Good readGreen Lantern #1Sinestro пак има прстен.Мене,него,а богами и целиот универзум ги интересира зошто.Од друга страна,Hal има потешкотии да се приспособи на животот без прстен.Затоа ќе биде подготвен да слуша,when Sinestro comes knocking on his door..Единствен минус (покрај тоа што ич не е new reader friendly) ми е цртежот на фаците.Ужас е.Сепак,иде ова во
Must read!Green Lantern Corps #1Приказната на Gardner и Stewart.Двајцата се општопознати како Lanterns,па тоа ги прави неспособни да најдат работа.Кога се јавува GL задача,тие се први што се јавуваат на повикот.Ништо посебно не беше бројов,ама ќе се следи.
Good readGreen Lantern New Guardians #1Перспектива на Kyle.Бројов одлично ја покажува широката палета Lantern ликови чии прстени ќе дојдат кај Kyle.Многу интересен почеток што ова ми го става во
Must read!Red Lanterns #1Не ми се свиѓаше.Rage this,rage that...Ама ќе добие втора шанса,зошто има Lantern у насловот.
Second chanceAquaman #1НАЈДОБРО нешто од сите 52 наслови.Лик (за кој до скоро имав нула знаење) инстантно ми стана омилен лик од ДЦ.Well done,Mr.Johns.
Must read!Wonder Woman #1Огромно разочарување.Лоша приказна,лош арт,идиотски ликови,неубедливо изведена акција...Ќе добие ова вота шанса само затоа што е WW,иначе..
Second chanceGreen Arrow #1Типов ми е мешавина од Tony Stark и Hawkeye.Лошото е што не е ни ваму ни таму.Говорот додека се тепаше со негативците му беше моронски во најмала рака.Но,бидејќи одамна сакам да го читам,ќе добие
Second chanceAnimal Man #1Ептен пријатно изненадување! Лик со огромен потенцијал кој изгледа не го добива вниманието што го заслужува.Ова ќе се следи и те како,само се надевам дека нема да го запостават.
Must read!Resurrection Man #1Лик кој практично не може да умре,а секогаш кога ќе се ре-роди добива нова моќ.Oh the potential,the potential,кој овде не е искористен.Слаба приказна,ама може да оди кон боље.
Good readRed Hood and the Outlaws #1Жестока акција од прв број се очекуваше од Red Hood.Приказната воопшто не е објаснета,ама акцијата е доволно добра причина за читање.
Good readStatic Shock #1Сличен на Спајди е.Ептен го сакав цртаниот кога идеше на Картун Нетвурк.Забавен е и малку наивен,ама ќе го следам.
Good readStormwatch #1Global peace keeping task force.Ликовите не ми се најинтересни,ама идејата е супер.Ова може да биде многу добар наслов.
Good readSuicide Squad #1Си ја сакам Harley Quinn јас,иако не знам што бара во стрипов.Група платеници на интересен начин се тестирани за тоа дали се доволно добри за да влезат во организацијата.Мене ми личи на занимливо штиво.
Good readSwamp Thing #1Уште едно големо разочарување.Премногу текст,досаден дијалог,лесно заборавливи ликови.Ќе му дадам уште една шанса,само ради големината на ликот.
Second chanceTeen Titans #1Е вака треба да изгледа секое претставување на суперхеројски тим.Башка Робин е ѕвер.Ептен се радувам на наредниот број (enter:Superboy)
Must read!Flash #1Уште еден во групата разочарувања.
Толку кул лик,а толку лошо претставен.Крајот го вади стрипов ептен.
Good readThe Savage Hawkman #1Лошо напишан,со катастрофален избор на негативец.Може да стане поинтересно,плус Hawkman изгледа закон.Добива
Second chanceThe Fury of Firestorm #1Волку добар развој на ликови немам видено одамна.Динамиката меѓу двајцата главни е феноменална.Крајот е бомбастичен.Идејата за God particle е
Не верував дека ќе го пишам ова,ама
Must read!Voodoo #1Волку провокативен мејнстрим стрип не се сеќавам да сум читала.Јасно е дека така ќе го продадат првиов број,ама приказната е доволно добра за да се следи ова.
Good readMister Terrific #1Reed Richards wannabe со глупава позадина.Not worth the time.
PassOMAC #1Wtf was this? Комотно
PassLegion of Superheroes #1Тешка глупост.Глава ме заболе дур го читав.
PassLegion Lost #1Same as above.Бегајте од ова.
PassJustice League Dark #1Неисполнети очекувања.Премногу мистикал мамбо џамбо.Zatanna ми е интересна,ама не вреди само за неа да го читам ова.
PassJustice League International #1Интересен концепт,по еден суперхерој од секоја нација.Не е најдобро изведена акцијата,ликовите се неинтересни,ама има потенцијал.
Second chanceI,Vampire #1АМАН више со овие вампири.Сегде ги има.Не го читам ова,од проста причина што многу ме потсеќа на Твајлајт глупостите...
PassHawk & Dove #1Досадни ликови,нема хемија меѓу нив,нема динамика..Фино лепо
PassGrifter #1Интересен лик.Ме потсеќа на Логан малку,плус има многу интересно минато.Ќе се следи.
Good readFrankenstein,Agent of SHADE #1Како што кажа Брајан,Хелбој на ДЦ.Не,фала.
PassDemon Knights #1Не се ни сеќавам на приказната.Воопшто не ми остави впечаток.
PassDeathstroke #1Slade (Wade) Wilson.Мислев дека е Deadpool so pamet,се додека не направи тројно убиство на недолжни деца.Вејд барем е смешен.
PassDeadman #1Многу ми е жал за ликов.Сочувството е тука,ама стрипов скоро и да не нуди друго.Заслужува само
Second chanceCatwoman #1Е вака треба да изгледа Catwoman! Секси,провокативна,храбра и малку луда. Мене воопшто не ми сметаше последната сцена бидејќи беше направена со вкус.
Must read!All Star Western #1Shades of Wolverine+одличен заплет+многу акција+фантастичен крај..Уште едно изненадување за мене кое оди во
Must read!Birds of Prey #1Се е на место! Акција-check,добар заплет-check,интересни женски ликови-check.
Good readCaptain Atom #1Освен изгледот(добар дизајн),ништо друго не е worth looking кај овој херој.
PassBlackhawks #1Black ops division of SHIELD.Интересен заплет во комбинација со досадни ликови.Ќе го видиме барем уште еднаш
Second chanceBlue Beetle #1Досадно.Ништо не ме привлече да го читам стрипов.
PassMen of War #1Captain America wannabe.I'll
PassBottom line is:Must read!-11Good read-17Second chance-9Pass-14Тоа е тоа.
П.С.Се извинувам за квалитетот и за нееднаквоста во големината на сликите..Ќе средам покасно денес.