|
|
It is currently 17 Dec 2024, 23:31
|
Diablo 3 на 15 Мај и кај нас! :D
Author |
Message |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
29 May 2012, 10:33 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
1. PvP vistina nema u D3 sega za sega, se raboti na toa da se implementira u nekoj od narednite patch-ovi. E sega i pokraj toa shto imashe PvP vo Diablo i Diablo 2 toa beshe staveno samo kolku da go ima, nemashe nikakva posebna uloga, ednostavno imashe opcija da si neprijatel so nekogo i da mozesh da se tepash ako si nadvor od grad, iskreno ne ja gledam poentata poshto Diablo e kooperativen vid na igra. PvP-to u D3 ke funkcionira na baza na borbi vo areni, shto ima maaalku neshto poveke smisla odkolku PvP-to vo D2 i D1, mada mislam deka e kompletno nepotrebno.
2. Nagolemata greshka shto Blizzard ja napravi so Diablo 3.
3. LAN ne e potreben, Diablo 3 e Online igra, moze sekoj koj ja igra vo sekoe vreme da ti se pridruzi, zoshto online igra bi imala potreba od LAN?
4. Chuv i ja za toa deka na release date-ot serverite bile nestabilni, da toa e propust na BLizzard poshto koga veke ja napravija online i potroshija tolku mnogu na reklamiranje barem mozeshe da gi osposobat srverite da izdrzat masovni naplivi na igrachi, ama oni toa brzo go sredija, ja pochnav da igram D3 4 dena otkako pomina release date-ot i mozam da kazam deka serverite se i te kako stabilni.
5. Losho e da se sporeduvaat skill system-ite na D2 i D1 so D3, od prosta prichina shto se kompletno razlichni. Na primer, vo D2 vistina imashe skill points koi igrachot sam si gi rasporeduvashe na skill tree, kolku poveke poeni imash na eden skill tolku toj skill e pojak, no igrachot od site mozni skills mozeshe da koristi samo two at a time, bez razlika dali se raboti za passive skills ili active skills, ednostavno shto imash montirano na dvata tabs za skills toa si go koristish. U D3 ne e bash taka, u D3 igrachot ima na raspolaganje da odbere eden od 4 primary skills, eden od 4 secoundary skills, so toa shto posle ima 4 specijalizacii so po 4 skills, od koi za sekoj skill ima po 5 runes i plus 3 od 15 passive skills at a time, avtomatski vo D3 igrachot ima na raspolaganje 6 aktivni skills za koristenje so modifikacija na runes i plus 3 pasivni skills koi si funkcioniraat u pozadina i davaat odreden bonus, se na se mnogu poveke skills za koristenje od kolku vo D2, a i skill building-ot e kompletno razlichen taka da ova e malku glupavo da se sporeduvaat. Iskreno koristenjeto na skills vo D3 mi e daleku pointeresno od toa vo D2.
6. Ova e tochno, se slagam deka D3 e daleku pokratka od D2 i D1, iako mene u prosek mi trebash eisto tolku vreme da svrtam dificulty u D3 kolku shto mi trebashe za D2, so toa shto moram da priznaam deka D3 ja igram daleku pomalku saati od kolku shto igrav D2, togash imav poveke vreme sega neam, ama ako se igra pravilno, odnosno chistenje na site mapi celosno a ne samo rbkanje na main quest togash D3 stanuva podolga. Koga sme veke tuka, u D3 ima na skoro sekoja mapa po eden event koj dava bonujs experience i gold, e sega u D2 toa go nemashe iako beshe na nekoj nachin kompensirano so postavuvanje na poteshki oponenti, sepak i pokraj toa shto D3 e daleku pokratka od D2 ne e pomalku interesna. Plus toa u Diablo 1 nema nishto poveke od shetanje po dungeons, cavenr si Hell.
7. E tuka veke se lomat kopjata. Tuka moram da priznaam deka i jas iam eden vid na ambivalentnost. Diablo kako franshiza beshe igra koja imashe bukvalno satanistichki aspekt, crnila, zlo i gore and macabre bea elementi koi igrata ja praveja Diablo type na igra, pentagrami po skoro sekoj zid ispishani vo krv od zrtvite koi se naokolu, raskasapeni tela ostaveni posle satanistichki sektashki rituali, ednostavno koga se igra D1 i D2 se ima soetot deka satanata e vo samata igra, sepak taka i treba da bide ako zememe vo predvid deka bash satanata, Diablo, e i samiot protagonist. Vo D3 malku toa fali, ne se osekado tolku satanistichko gotskoto vlijanie vo igrata, iako morma da priznaam ima dosta mrachni momenti vo samata igra, i vo D3 ke najdete raskasapeni tela koi visat obeseni na drva ili kuli od koi pak im visat crevata i vnatreshnite organi, ama fali malku poveke mrachnina vo site tie sceni, samite D1 i D2 bea vo gotski stil napraveni, mislam na ambient, na primer gradbite itn itn, dodeka D3 e maalku poveke svrtena kon fantasy, pentogram klasichen nema nikogash da vidite u D3 dodeka u D1 i D2 toa si e so samiot start na menito. Ako zememe vo predvid deka Blizzard North veke ne postoi, orginalnite kreatori na Diablo franshizata i deka sosema drug tim na luge ja pravi Diablo 3, kako i zgolemenite zakoni za cenzuriranje na igri koi se pojavija vo poslednive nekolku godini zaradi zashtita na nekoi vrednosti, razbirliva e ovaa promena koja ja ima vo D3, ama moram da priznaam deka dodeka igram D3 se osekam deka igram Diablo igr ai pokraj toa shto e mnogu poveke cenzurirana vo pogled na satanizam i darkness elementi od prethodnicite.
8. Ma nemoj...muzikata u Diablo 3 e fenomenalna i voopshto ne e polosha od prethodnite delovi. Ova e baranje vlakno u jajce so muzikava.
9. Ne se slagam, Diablo 3 ne e influenced by WoW. Inaku ova e UZASNO glupa sporedba koja e ochigledno napravena od nekoj tezok apla noob laik koj vrska si nema od hronologija na igri. Koga izleze Diablo, WoW ne postoeshe, for the fucks sake duri ni Warcraft 3 ne postoeshe, kako moze nekoj da bishe "Pa znaete Diablo ne beshe napravena pod vlijanie na WoW, ama Diablo 3 e." I mean hellooooo! Dechko ti znaesh li koga se izlezeni WoW i Diablo? Ne? Ajde nazad u uchenichki klupi da si ja nauchish dobro lekcijata, i ne tresi vakvi gluposti ke ti se smee svetot.....
10. Zashto bi i trebalo na Diablo 3 spawn installation...pak se navrakame na ona deka toa e napishano od nekoj kreten koj pa sega se gleda deka nema vrska od online gaming. Da pojasnam, spawn installation e koga edna igra e samo parcijalno instalirana i moze da se igra samo na multyplayer , odnosno koja moze da se igra samo ako mu se pridruzite na nekoj koj kreiral multyplayer sesija so full installation. E sega se navrakame na ona deka Diablo 3 e online igra, ne i treba spawn instalacija! U koj svet ziveat lugevo?
11. What? Seriously? Give me a brake! Ova e glupo duri i za komentiranje a kamo li pa da trosham vreme da go objasnuvam.
12. Ahem, ok Normal dificulty na Diablo 3 e vistina smeshno za razlika od toa na Diablo 2, ama veke po internet luge se zalat deka so melee klasite na Inferno dificulty e skoro nevozmozno da se ubie Diablo. Dificulty level-ot vo Diablo 3 e malku pomesten. Vo Diablo 2 imashe Normal, Nightmare i Hell, vo Diablo 3 ima Normal, Nightmare, Hell i Inferno, izbrishete go Normal od Diablo 3 i mozete da gi sporeduvate dificulties na ovie dve igri, Normal na D3 e ultra lesno, za koj saka onaka da si ja pomine igrata i da si e happy, no Nightmare beshe stvarno teshko, mi trebashe skoro dva saati da mu ja otkrijam cakata kako da go ubijam Diablo na Nightmare, mu najdov eftina finta ama sepak mi trebashe dva ebani saati, znachi koj go pishal ova neka prodolzi da igra, neka ne zastanuva na Normal dificulty pa ke praime moabet.
13. Nema veze, i na Diablo 3 i te kako treba da si pazish na prostorot vo inventory, skoro sekogahs si prenatrupan so stvari. Ova e chista glupost.
14. Samo zatoa shto KE IMA auction house vo koja KE MOZE da se kupuvaat itemi so pari ne znachi deka igrata e pay to win, igraj si ja, sobiraj si gold i ke mozesh da si zemesh doba oprema, a i da ne kupuvash od auction house sekogash ke ti se padne po nekoj item koj pak ti ke mozesh da go prodadesh na istot toj auction house i da si zemesh gold za da si kupis shto ti treba, nema vrska deka e pay to win igrata tuku e play to win, a toa so vistinskite pari e za koj si saka, iako ushte go nema kako opcija vo igrata.
15. Dobro de...prashanje za toj shto go napishal ova, ako sozdadesh neshto i vidish deka nekoj ti go ukral i go dava na drugi a tebe nikoj ne ti dava ni skrshen denar za toa, kako ke se osekash? Ova DRM e za avtorski prava na internet ako ne se lazam, Digital Rights Management, i en znam kako ova ima bilo kakvo vlijanie na gameplay-ot na samata igra pa i se ostanato okolu nea, ne mi e jasno.
16. Erm...u Diablo 1 i 2 nemashe bash nekoja Bog znae kakva prikazna razvieno relano, ako odime po toa koj writign e retarded ondak toj an Diablo 1 i 2 e UZASEN, u prviot del shetash niz dungeons i peshteri i go barahs sinot an Leoric, odnosno idesh da go ubiesh Diablo koj go opsednal maliot princ, tolku. U Diablo 2 go brkash Dark Wonderer koj e ustvari warrior-ot od prviot del koj otkako go ubil Diablo si go shibnal soul stone-ot u chelo mislejiki deka ke mzoe da se bori od vnatre so demnotot koj by the way i nego go opsednuva i go brskash niz svetot malku i go ubivash u Hell, tolku. Realno gledano.....koj good writting ima u Diablo 1 i 2 be? Ako odime po taa logika bash za Diablo 3 izvadija celosen lore na svetot na Sanctuary, u Diablo 3 barem imash kakva takva nekakva proshirena prikazna i dejstvie, i prvite dva dela e samo brkanje niz dungeons i caverns i prashumi i pustinji, u trojkava barem celata poenta e ustvari vojnata koja poslednite dva demona od tie golemcite ja nosat na Sanctuary, ne e samo brkanica.
17. Pa koa cel developing tim ke dade otkaz normalno e odredena franshiza da stagnira, poshto ne e samo ajde ovie si otidoa daj nie ja produzueme igrava, ima tuka zakoni pa prava rezervisani itn itn, ne odi toa tuku taka, sigurno imale i sudski sporovi za pravata na samata franshiza itn itn. Blizzard North pochna so pravenje na Diablo 3 ama toj proekt zamre koga frimata zgasna (od toa shto go iam videno kako screenshots od Diablo 3 na Blizzard North sreken sum shto taa igra nikogahs ne go vide svetloto na denot) pa posle samite Blizzard si ja prodolzija bez Blizzard North, taka da do nekade jasno mi e zoshto se chekashe tolku za Diablo 3, zashto Diablo kako franshiza ne e igra od samata Blizzard, tuku e na Condor Studios koi vo 1994 godina im ja ponudile Diablo kako koncept na igra na Blizzard i posle Blizzard gi zemaat pod zakrila Condor Studios i posle gi preimenuvat vo Blizzard North, eden vid na kerka firma, taka da malku e pozamrsena rabotata so Diablo i ne e taka naivna. Plus toa BLizzard dolgo vreme si vide zlatna kokoshka vo WoW i batali se drugo, pa posle im tekna da prodolzat so drugite tri naslovi koi gi imaat. 11 godini im trebalo, trteba da kazeme fala shto voopshto izleze igrava.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
29 May 2012, 17:09 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
шо стори навлагање браво, се гледа дека си и влегол...
ај сеа, дај и визуелно ова да го видиме дај направи брз фотошоп, па додај твои знаци (трета колона) како се сложуваш
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
29 May 2012, 22:14 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
30 May 2012, 00:50 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
bravo halfelf i fala, mi ja vrati verbata vo igrava. krivo mi e za toa sto vikas deka ja cenzurirale, ama vazno gejmplejot da e dobar... ah mi se igraaaaa
|
30 May 2012, 02:24 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
30 May 2012, 02:27 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Francis e poznat po vakvi ispadi, tek da go najdete videoto kaj shto krizira zashto instancite u Cataclysm se teshki i dolgi za igranje, toa e pisharija.
Shto se odnesuva do Diablo 3 i cenzurata, oni probale da napravat kompromis, niz celata igra srekavash nekakvi simboli i znaci koi obviously se modificirani pentagrama, ama na primer pentagram na koj mu falat da recheme dve linii i krugot mu e necel, neshto u toj stil se.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
30 May 2012, 09:18 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Koa sme veke kaj Francis.....
Inaku Hell dificulty mi e UBER teshko! Zaebano do koska, mora da se igra mnogu taktichki u zavisnost od klasata shto ja igrate,inaku go ebavte ezot.
|
30 May 2012, 09:24 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Za zal deneska ne uspeav da ja sredam tabelata so moi simboli, pa bi kompenziral so toa kako izgledam momentalno u D3.
|
31 May 2012, 00:59 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
nice! dlankite ko mali mi se gledaat nekako?
|
31 May 2012, 09:54 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Hmmm, gledash toa ne sum zaprimetil, ili se mali ili e losha pozadnata, posht e temna a i nego rakavicite mu se crni.
|
31 May 2012, 13:55 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Znacite T i ne-T gi znaete, TS stands for total stupidity, a T/ne-T e deka pola e vistina pola ne e, plus se ova podrzano so tekstot shto go dadov pogore.
|
31 May 2012, 17:27 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
me bendisa deka ima TS
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
31 May 2012, 18:34 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Hahaha, pa morashe, definitivno napishani stvari od nekoj hejter koj ja nema ni igrano.
|
02 Jun 2012, 13:22 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Inferno dificlty e.....jebeno teshko do koska!
|
08 Jun 2012, 09:26 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Da si kazam ushte u start, ova ne e scena od nekoe anime, vaka izgledam u Diablo 3 momentalno.
|
08 Jun 2012, 14:26 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Preporaka do site koi ja igraat igrava. Zaebete primary stat, bildajte Vitality i Gold Find kolku mozete poveke, pa duri tret po vaznost neka vi e primary statot.
|
08 Jun 2012, 20:42 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
mnogu jako izgledas halfelf ja naredniov vikend ili vikendot posle toa kje ja imam taa cest da ja probam igrava za celi dva dena, i kje se obidam da spijam sto pomalku toj period, hehe
|
10 Jun 2012, 20:11 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Celi dva dena? Ti dadoa guesst pass key ili?
|
12 Jun 2012, 09:32 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
kje mi pozajmat laptop so kupena igra instalirana i uste 5 slota slobodni
|
12 Jun 2012, 20:37 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Epa ondak kazuj odma impresii kako ti se dopaga, dali ke ja kupush i ti.
|
14 Jun 2012, 19:08 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
ke ja kupam sigurno, dosega nemam los komentar slusnato, samo moram da izdrzam, tu mach vork, ako ja kupam sega ojdoa proektite
|
15 Jun 2012, 00:19 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Koa ke ti zavrshat proektite i koa ke ja zemesh obavezno igrame, inaku ja sum sega na act 3 inferno, luge nemozam da vi opisham kolku e teshko....ja skoro pola act 2 gopominav igrajki na public games so drugi luge, sam nema shansa, a i so drugi treba da ti se pogodi grupata, da ima barem nekoj saglam barbarian shto ke tanka, nekoj dobar monk za offtanking i dvajca saglam dps, dali demonhunter ili wizard ili witch doctor.
Inaku od igranje do sega shto ledav po zastapenost na klasite demon hunter-ot definitivno go drzi prvoto mesto, gledam eden kup demon hunter-i, posle nego e definitivno wizard, pa posle barbarian i monk go delat zaedno tretoto mesto poshto frekfencijata na zachestenost im se skoro ista, i na kraj witch doctor-ot.
|
18 Jun 2012, 12:10 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
haha vazi, vo sekoj slucaj diablo se igra vecno inaku sreda vecer stiga laptopot, do sabota sabajle nema spienje, se pogodi devojka mi da odi kanada, aj aj aj... ja obicno so barbarian igram, ama najverojatno kje gi probam site po malku prvo, da vidam da ne mi legne nekoj bolje. inaku za igranje so mojot laptop kje treba da go apdejtiram i osx sistemot, uste 100tina evra kje otidat na toa, ali kje go napravam koga kje dojde vistinskiot moment (zima)
|
18 Jun 2012, 15:26 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Vidi generalno site klasi se ok, samo ima dosta razlika u gameplay, na primer barbarian i monk treba da buildaat fury i spirit, wizard i witch doctor nema potreba poshto arcane i mana sama im se regenerira, e sega za demon hunter, tuka malku e pozeznato, on treba da balansira izmegu hatred i discipline, taka da ke si vidish najubavo koj ke ti odi najdobro.
|
18 Jun 2012, 19:22 |
|
|