|
|
It is currently 04 Feb 2025, 13:45
|
Author |
Message |
kamion203
Магус Регуларус
|
Anne Frank:The Whole Story (2001), ovoj spored mene e eden od najtaznite filmovi sto sum gi gledal mozebi preteruvam ama toa e moe mislenje,od likovite do stradanjata na likovite se e napraveno super iako na momenti e zalno da se gleda niz se sto pominale likovite vo filmov, taka da spored mene odlicen film.
|
14 Oct 2014, 00:18 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Периодов изгледани: How To Train Your Dragon 2 - 8/10. Добар, иако првиот повеќе ми се допадна. Видоа дека Toothless е превише адорабл и си го користат тоа. Ама ако, симпатично е увек. Можело да се настапи малце покреативно али и вака е солидно. Les rivieres pourpres I и II - Вкупна оцена и за двата 7,5/10. Сценаријата добри, ама фали доработка и малце дообјаснување. Делува интересно на почеток, после тоа тупо некако... разврската у кецот избрзана и нејасна. Глумата ок, Жан Рено стандард, Касел одличен како и увек. The Quiet Ones - 6/10. Гледано ради Jared Harris, он си е добар, дури и дел од екипата е ок, ама ефтино доста. Очекував повеќе. Не знам дали го имам пишано претходно, али го гледав и Godzilla последниот. 7/10 идат за него, мене ми беше ок, што си очекував и си добив Добар, акција солидно, визуелно изгледа ок, за разлика од претходниот Холивудски излет на темава ова е перфекција.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
14 Oct 2014, 12:23 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Anonymous (2011), malku poinakov pristap na prikazna sto e vo vrska so sekspir iako spored mene prikaznava ne e celosno za sekspir, ima politicki zaveri,ubistva itd. spored mene interesno se doloveni likovite vo ovaa prikazna.
|
14 Oct 2014, 23:38 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Rush (2013) - За Ф1 се интересирам колку и за ланскиот снег, ама филмов е одлично направен. Кастингот е фантастично реализиран. Топ филмче за луѓе што ја сакаат брзината. 8/10
|
15 Oct 2014, 21:51 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Another day in paradise (1998), ovoj film za mene bese mnogu dosaden a baska i depresivnata tema na celiot film,ne cuvstvuvav povrzanost so bilo koj od likovite, taka da filmov ne mi se dopaga.
|
18 Oct 2014, 16:09 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена 7/10Британски СФ. Иако го плукаат многу по интернетов, мене ми се свиде. Идејата, иако е веќе видена, беше добро реализирана: „As Ryan wades his way through Russian mobsters, terrorism operatives, scientists and hookers, he is trying to figure out just why this is happening to him and what the endgame of all of this is.“
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
18 Oct 2014, 16:51 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Slumdog Millionaire - Скоцкан по сите правила и прописи, ама оскар за најдобар филм за 2008? Дефинитивно не. Тоа е годината на Темниот Витез, да не се вреѓаме, а номинациите за златната статуетка уште ми текнува дека беа хаос. Башка троа досаден. 7/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 Oct 2014, 17:08 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
^^ Се навратив да видам што како кој добил... па и немал некоја конкуренција во групата за најдобар филм. Подобри наслови (за мене барем) наоѓам во другите категории (the Wrestler, R.Road, Wall-E, Frozen River, па и Changeling) отколку овие што се во главната категорија.
|
19 Oct 2014, 00:34 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
19 Oct 2014, 06:04 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Wish I Was Here - Едвај. Досега најслаб од Зек Браф. Има интересна, иако веќе видена, замисла (особено е јак уфрлениот налик 'Destiny' момент од гикерска гледна точка), ама во реализацијата е нехаризматично и споро истуркано. Башка една од најголемите сили на J.D. како режисер е составувањето на саундтракот, али овде ја љуфнал работата. 5/10
|
19 Oct 2014, 10:08 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Another earth (2011), mozebi e do mene ama dodeka go gledav filmov nemav pojma sto se desava,znaev rabotite sto se slucuvaa,znam za sto se rabotese vo filmov ama dodeka go gledav filmov ne znaev kaj sum,za mene filmov e nesfatliv i imav wtf momenti od pocetok do kraj ne znaev sto se desava se gubev vo filmov,neodreden sum na filmov.
|
19 Oct 2014, 12:49 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена: безвремен филм. Од причина што по нетот се појави цртаниот , а за малото го симнав , ЕДУКАЦИЈАТА мораше да започне правилно. Фамилијарно уживавме во филмов. Кинематографијата е - во најкраток можен опис: ФЕ-НО-МЕ-НАЛ-НА! Не е за џабе во сите Топ листи Must see филмови. Јас пак, се изненадив дека песната што толку често сум ја слушал - Over the Rainbow - била баш од овој филм. И песната We're Off to See the Wizard (што бев убеден дека сум ја слушнал и на некое друго место - Монти Пајтон , на пр. - ама не најдов докази за тоа...) била од тука. /edit:
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
19 Oct 2014, 20:02 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
Joe (2013) - Знае овај Кејџ чатпат да изваи добар филм. Прилично солидно. 7/10
|
25 Oct 2014, 00:23 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Еве од последниве неколку дена:
Coraline - Прејак анимиран, 2-3 пут го глеам
Psycho од Хичкок, шо поише да се каже.
Corto Maltese Under the Capricorn sign- Анимираниот, Ептен фин.
A Scanner Darkly- Интересно и необично, ама не скроз по мој вкус.
Crossroads 1986 - По препорака од pikantez, добро филмче
Faust - (Чешкиот) Скроз-наскроз одлепено ама имаше некои прејаки режисерски и монтажни решенија у филмот.
Rock & Rule (Ring of power) - Ретро цртанче, наводно култно па му дадов шанса. Прилично интересно, има песни од Earth,wind & Fire, Lou Reed, дури и Iggy Pop му го позајмува гласот на главниот негативец.
Blues brothers - Школски пример за фраерски филм.
Fight club- По 10ти пут го глеам, се е кажано.
Iron Giant - Ептен убав, кога и да го глеам ми се крши срце.
Cinema Paradiso - Исто, преубав.
|
25 Oct 2014, 02:05 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
^ Машала Бруно.. ми се свиѓа разноврсноста на листава
|
25 Oct 2014, 19:55 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Automata-Шо знам! Причата опасен гној, мислам разбирам варијација на тема, ама варијација на варијација на тема НЕ! Атмосферата во филмот солидна, тој „постапокалиптичен свет„ убаво доловен, буквално имав мачнина додека го гледам филмот што е за мене плус, ама причата е таа која ме разочара и дефинитивно го прави филмов онака мех.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 Oct 2014, 20:00 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hercules - Кое изненадување! Браво! Двејн Џонсон не знам дали е најдобриот Херкул, али дефинитивно е фраериште у филмов. Приказната е нова, досега неекранизирана и дава пореален хардкор филинг, сцените со борби се моќни, а екипата околу Карпата се харизматични колку и што се опасни. Акција, хумор и тестостерон во неочекувано големи дози. Сакам франшиза од ова. 7.5/10
|
27 Oct 2014, 23:27 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Teenage Mutant Ninja Turtles - Ова не ме изненади. Знаев дека ќе биде лудило добро. Желките ја имаат таа чест да имаат еден од најдобрите карактер дизајни што сум ги видел некогаш. Запрепрастувачки мамојеб предобро изгледаат! Приказната е малце т'нка, сценариото на моменти не знае кај попрво да фати со што остава недооформени ликови и Сплинтер е ужасно изведен, али наспроти тоа ги имаме зелените што се стопроцентно погодени, ефекти кои што тераат да паузираш за да си поверуваш колку се јако направени и тимот од Меган Фокс и Вил Арнет (особено вториов) што не беа нималку напорни ко што очекував дека ќе бидат. Филмов со сета сила мава на забава. И не промашува. 7/10
|
27 Oct 2014, 23:45 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Let's Be Cops - Е ова ти се вика паметна идеја. Другарската хемија што ја има помеѓу двајца актери од серија, префрли ја на големиот екран. Еднакво на профит. Десет пати поише од вложеното ту би егзект. Филмов е се што не беше, а требаше да биде 22 џамп стрит. Респекат. 5/10
|
28 Oct 2014, 00:08 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
Меган и Вил беа ко лешници на удолница пуштени. Мазна удолница, за помонотоно да е а желките милина.
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
28 Oct 2014, 11:15 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
|
28 Oct 2014, 14:34 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена: Лошо. „Загор“ ниво лошо./10 Го имаме добитникот на годинашнава Златна Малина. Филмов изгледа како као лоша театерска претстава, и во глумење, и во режија и во монтажа... Пола филм е во авиот - А ГО НЕМА СЕМЈУЕЛ ФАКИНГ ЏЕКСОН И НЕГОВИТЕ ФАКИНГ ЗМИИ И ДА ГО СПАСАТ ФИЛМОВ...навистина, цело време очекував да се појави барем едно змиијче, или зомбиче, или било што, ама ништо...филмов е супер за проповедање кај оние Јеховини Сведоци, или да се стави рецензија во Стражарка Кула на пример ....само за таму е. НИКАКО да не се гледа ова. Ах, ќе заборавев. Музиката во филмот е со некои лоши мелоси од 80тите, или како онаа „релаксирачка“ музика по лифтовите...до толку е лошо.
|
28 Oct 2014, 21:57 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
|
28 Oct 2014, 22:37 |
|
|
fichot